به نقل از سایت آیای، جهان امروز بهدنبال انرژیهای پاک و تجدیدپذیر و گریز از انواع فسیلی آن است. در این میان، استفاده از توربینهای بزرگ بادی برای تولید برق در نقاط مختلف جهان توسعه یافته است، اما جابهجایی این توربینها اگر قرار باشد در تعداد زیاد و حجم بسیار بزرگ باشد، کار را بسیار سخت خواهد کرد.
حالا، اما استارتآپ «رادیا» که در حوزه انرژی فعالیت میکند، مدعی شده است که راهکار این معضل بزرگ را در اختیار دارد. آنها در این خصوص طرحی را ارائه کردهاند که شامل ساخت یک هواپیمای بزرگ به نام «ویند رانر» است که برای حمل پرههای توربین مورد استفاده قرار میگیرد. براساس این طرح، «ویند رانر» (WindRunner) ۱۰۸ متر طول و ۲۴ متر ارتفاع خواهد داشت.
همچنین فاصله ۲ سر بال این هواپیما قرار است ۸۰ متر باشد که ۳۲ متر از طول یک فروند بوئینگ ۸-۷۴۷ بیشتر است! با این مشخصات بهنظر میرسد که ظرفیت حمل بار این هواپیما به بیش از ۸۰ تن نیز برسد؛ یعنی ۱۲برابر یک بوئینگ ۷۴۷.
البته هواپیمای «ویند رانر» برای پرواز به زیرساختهای خاصی هم نیاز دارد؛ بهعنوان نمونه، باند موردنیاز برای تیکآف و فرود این هواپیمای غولپیکر باید ۱۸۳۰متر باشد.
از سوی دیگر باید به این نکته هم اشاره کنیم که هر کدام از پرههای توربینها بین ۴۵تا ۹۰متر طول دارد و وزن آنها نیز به ۳۵ تن میرسد.
در مورد توربینهای دریایی، مشکل خاصی سر راه وجود ندارد؛ چراکه کشتیها بهسادگی میتوانند آنها را حمل کنند، اما در مورد توربینهایی که قرار است در خشکی نصب شوند، هواپیمای «ویند رانر» میتواند کارآمد باشد.
منبع: همشهری