زیسان: شیرینی خوشمزه شکرپاره از جمله شیرینیهای معروف ترکی است که برای عید نوروز و افطار ماه مبارک رمضان تهیه میشود. مواد این شیرینی بسیار ساده و در دسترس هستند و روش پخت آسانی نیز دارد. اگر تا به حال این شیرینی خوشطعم ترکی را امتحان نکردهاید؛ پیشنهاد میکنیم با روشی که در ادامه آموزش دادهایم شکرپاره خوشمزه را درست کنید، قطعاً در کنار یک فنجان چای ترکیب فوق العادهای خواهد شد.
+پیشنهاد: سه شیرینی ماندگار برای عید نوروز کدام است؟
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: مواد اولیه شیرینی را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع مراحل پخت از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
مرحله دوم: فر را با دمای ۱۷۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.
مرحله سوم: آرد سفید قنادی و آرد سمولینا را ۲ مرتبه الک کنید تا سبُک شوند.
مرحله چهارم: تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن برقی یا دستی هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و پفکی شود سپس کره به دمای محیط رسیده را به ظرف اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله پنجم: روغن مایع و پودر هل را به باقی مواد اضافه کنید و مجدد با همزن هم بزنید. آرد سفید قنادی را با آرد سمولینا، بکینگ پودر و وانیل مخلوط کنید و طی چند مرتبه به مواد اضافه کنید. هر بار که از مواد خشک به ظرف اضافه میکنید، محتویات ظرف را مخلوط کنید و در آخر خوب ورز دهید تا خمیری لطیف و یکدست داشته باشید.
*دقت کنید خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید؛ همین که خمیر شکرپاره یکدست شود کافی است.
مرحله ششم: کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید. به اندازه گردو از خمیر بردارید و کف دست فرم دهید و با فاصله روی سینی فر بچینید.
مرحله هفتم: در این مرحله باید مواد رومال شیرینی را آماده کنید. مواد رومال این شیرینی عبارتند از: زرده تخم مرغ، زعفران و پودر هل. ابتدا زرده یک تخم مرغ را جدا کنید و آن را درون یک کاسه کوچک بریزید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس زعفران و پودر هل را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
مرحله هشتم: به کمک برس آشپزخانه یا یک قلم مو از مواد رومال روی شیرینی بکشید و آنها را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه (تا زمانی که روی شیرینیها طلایی شود) در فر با دمای ۱۷۰ درجه بپزید.
مرحله نهم: در فاصله پخت شیرینی باید شهد آن را آماده کنید. برای این کار آب، شکر و پودر هل را در یک قابلمه مناسب ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. کمی که مواد جوشید گلاب و زعفران را اضافه کنید. کمی دیگر اجازه دهید بجوشد تا غلیظ شود، ۳ الی ۴ دقیقه قبل از این که شهد را از روی اجاق گاز بردارید آب لیمو را به آن اضافه کنید.
مرحله دهم: شیرینیهای پخته شده را از فر بیرون بیاورید، اجازه دهید کمی خنک شوند سپس آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. در این فاصله شهد هم خنک شده است.
شیرینیها را دانه دانه در شهد بزنید؛ وقتی شیرینی کاملاً شهد را به خودش جذب کرد آن را از درون شهد خارج کنید و در ظرف سرو بچینید.
شیرینی خوشمزه شما آماده است، میتوانید آن را با پودر پسته تزئین کنید و نوش جان کنید.