طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند
احتمالا همه ما دوست داریم شیرینی عید با ماندگاری بالا در خانه‌مان داشته باشیم. ۳ مدل شیرینی که در این مطلب آموزش داده‌ایم، هر سه هم ماندگار و هم خوش‌طعم‌اند.
کد خبر: ۱۰۰۴۷
|
۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴

شیرینی عید با ماندگاری بالا چه شیرینی‌هایی هستند؟ آیا می‌توانیم این شیرینی‌ها را برای عید نوروز هم درست کنیم و با آن کام خود و مهمانان نوروزی را شیرینی کنیم؟

در این مطلب از زی‌سان، می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم و شما را آماده کنیم که اگر قرار است زحمت پخت شیرینی عید را خودتان در خانه بکشید، شیرینی‌هایی درست کنید که حسابی ماندگارند. با زی‌سان همراه باشید.

زی‌سان: یکی از رسوم کهن ایرانیان در عید نوروز دید و بازدید، رفتن به مهمانی و دعوت مهمان است. در این میان یکی از خوراکی‌هایی که همیشه برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده می‌شود، شیرینی است و بیشتر خانواده‌های ایرانی شیرینی عید را قبل از تحویل سال آماده می‌کنند. در این میان یکی از دغدغه‌ها، ماندگاری شیرینی است. شیرینی‌هایی با ماندگاری بالا را می‌توانید از قبل تهیه کنید و طولانی مدت در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. در ادامه چند نوع شیرینی با ماندگاری بالا و بسیار خوش‌طعم برای پذیرایی از مهمان‌هایتان در عید نوروز را به شما آموزش داده‌ایم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • طرز تهیه نان برنجی (شیرینی برنجی)
  • طرز تهیه شیرینی کشمشی
  • طرز تهیه شیرینی بهشتی

طرز تهیه نان برنجی (شیرینی برنجی)

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

نان برنجی (شیرینی برنجی) یک شیرینی خشکِ بسیار خوشمزه است که با آرد برنج تهیه می‌شود و اصل آن متعلق به استان‌های غربی ایران (مخصوصاً کرمانشاه) است. در ادامه بهترین روش پخت این شیرینی اصیل ایرانی را به شما آموزش داده‌ایم.

*نکته: برای تهیه یک شیرینی با کیفیت تمامی مواد اولیه را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع مراحل پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

مرحله اول: کره به دمای محیط رسده را به همراه پودر قند در یک ظرف مناسب بریزید سپس با دور آهسته همزن برقی حدود ۵ دقیقه بزنید تا مخلوط پوک و کرم رنگ شود.

مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید، به سفیده تخم مرغ ۱ قاشق پودر قند اضافه کنید و تا زمانی که حجیم شود به طوری‌که از ظرف بیرون نریزد با همزن بزنید سپس سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید.

مرحله سوم: در این مرحله گلاب و پودر هل را به مواد اضافه کنید و کمی دیگر با دور کند همزن بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.

مرحله چهارم: حدود ۲ قاشق غذاخوری از آرد برنج بردارید و به جای آن ۲ قاشق غذاخوری آرد گندم اضافه کنید، مخلوط آرد‌ها را ۲ مرتبه الک کنید سپس کم‌کم به مواد شیرینی اضافه کنید و با لیسک در یک جهت هم بزیند تا خمیر شیرینی منسجم شود.

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

مرحله پنجم: خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت زعفران دم کرده اضافه کنید و قسمت یگر را ساده نگه دارید سپس خمیر‌ها را در ۲ نایلون جداگانه قرار دهید و نایلون‌ها را گره بزنید. خمیر‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت این زمان خمیر‌ها را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

مرحله ششم: فر را با دمای ۱۶۰ درجه روشن کنید و صبر کنید تا فر گرم شود. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را کمی ورز دهید و به اندازه گردو از آن بردارید و با دست گلوله کنید و با فاصله روی سینی فر بچینید سپس با مهر دلخواه روی شیرینی‌ها نقش ایجاد کنید، در آخر با تخم خرفه تزئین کنید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

توجه داشته باشید وقتی شیرینی‌ها داغ هستند به هیچ وجه آنها را از کاغذ روغنی جدا نکنید؛ این شیرینی وقتی داغ است بسیار لطیف است و خیلی زود از هم می‌پاشد.

+ پیشنهاد:

طرز تهیه شیرینی مشهدی برای عید نوروز

طرز تهیه شیرینی ونیزی برای عید نوروز

طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید نوروز

طرز تهیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

شیرینی کشمشی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است. گاهی اوقات از این شیرینی به عنوان نذری هم استفاده می‌کنند. این شیرینی را برای عید نوروز درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

مرحله اول: کره نرم شده را در یک ظرف مناسب بریزید و به آن پودر قند اضافه کنید سپس با همزن برقی حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا مخلوط یکدست و سبک شود. در حین هم زدن کره و پودر قند تخم مرغ‌ها را دانه‌دانه به مواد اضافه کنید.

مرحله دوم: وانیل را به مواد اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.

مرحله سوم: کشمش‌ها را بشویید و با یک پارچه تمیز آب اضافی آنها را بگیرید سپس کشمش‌ها را به مواد شیرینی اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

مرحله چهارم: آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید سپس دو مرتبه الک کنید تا کاملاً نرم شود سپس کم‌کم به مواد داخل ظرف اضافه کنید و با یک قاشق مواد را هم بزنید تا خمیر شیرینی شکل بگیرد و آرد نیز گلوله نشود.

مرحله پنجم: فر را با حرارت ۱۶۰ درجه روشن کنید و اجازه دهید فر گرم شود. در این فاصله روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید سپس از مواد به اندازه گردو بردارید و با فاصله روی سینی فر بچینید.

مرحله ششم: شیرینی‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید. زمانی که اطراف شیرینی طلایی شد شیرینی کشمشی شما آماده است.

طرز تهیه شیرینی بهشتی

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

شیرینی بهشتی یکی از ساده‌ترین و محبوب‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که در نوروز محبوبیت دو چندان پیدا می‌کند. این شیرینی خوشمزه را به راحتی می‌توانید در منزل تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مرحله اول: روغن جامد را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا روغن آب شود، پس از اینکه روغن جامد آب شد آن را داخل یک لیوان بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت شود. بعد از یخچال بیرون بیاورید و در محیط آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسد. در این فاصله پودر قند را داخل کاسه‌ای الک کنید.

مرحله دوم: روغن به دمای محیط رسیده را به پودر قند اضافه کنید و کمی با قاشق مخلوط کنید سپس با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا پفکی و سبک شود. در حین هم زدن وانیل را به مواد اضافه کنید.

مرحله سوم: در ظرفی دیگر آرد و پودر قند را با هم مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید سپس کم کم به مواد اضافه کنید و با همزن برقی بزنید. در آخر روغن مایع را اضافه کنید و کمی دیگر مواد را مخلوط کنید تا خمیر منسجم شود. برای این که بتوانید خمیر را قیف بزنید، خمیر باید کمی شُل باشد.

طرز تهیه شیرینی عید با ماندگاری بالا / ۳ مدل شیرینی که بیشتر از یک ماه تازه می‌مانند

 مرحله چهارم: اگر بخواهید می‌توانید ۳ نوع شیرینی داشته باشید. برای این کار خمیر شیرینی را به ۳ قسمت تقسیم کنید. به ۱ قسمت پودر کاکائو و به ۱ قسمت زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب خمیر را ورز دهید. ۱ قسمت را نیز ساده بگذارید.

مرحله پنجم: سینی فر را بیرون بیاورید و فر را روشن کنید و روی ۱۷۰ درجه قرار دهید تا گرم شود. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر‌های رنگی را هر کدام جداگانه داخل قیف بریزید و با حفظ فاصله روی کاغذ روغنی با ماسوره دلخواه، ماسوره بزنید.

مرحله ششم: سینی را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه متناسب با مدل فر شما شیرینی‌ها پخته شوند. زمانی که اطراف شیرینی طلایی شود، شیرینی شما آماده است و باید از فر خارج کنید.

توجه کنید زمانی که شیرینی داغ است اصلاً به آن دست نزنید.

**دستور پخت: زهرا راستین

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: