زیسان: اگر به دنبال یک شیرینی با ماندگاری بالا و طعم عالی برای عید نوروز هستید، شیرینی ونیزی را امتحان کنید.
به گزارش زیسان، درستکردن شیرینی ونیزی یا رسپیری که خود ونیزیها به آن شیرینی انگشتی هم میگویند، به قدری آسان است که شما را شگفتزده خواهد کرد و جالبتر این است که بلافاصله پس از پخت میتوانید آن را نوش جان کنید.
تُردی و نازکی و از طرفی حجم بالای کره که در مواد اولیه آن است، شما را به یکی مشتریان همیشگی آن تبدیل میکند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی ونیزی را در کمتر از ۴۰ دقیقه یاد بگیرید. با این دستور میتوانید یکی از خوشمزهترین شیرینیهای نوروزی را در خانه آماده کنید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. بقیه مواد شیرینی را نیز ۳۰ دقیقه قبل از شروع مراحل پخت، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. قبل از شروع کار فر را با دمای ۱۶۰ درجه روشن کنید تا خوب گرم شود.
مرحله دوم: آرد، نشاسته ذرت و نمک را با هم مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید.
مرحله سوم: آب جوش و نسکافه را مخلوط کنید سپس مخلوط را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله چهارم: کره نرم شده را با پودر قند و وانیل در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید. مخلوط کردن را تا زمانی که مخلوط، کرم رنگ و سبک شود ادامه دهید.
مرحله پنجم: مواد خشک را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست شوند. در حین هم زدن چند بار همزن را خاموش کنید و با لیسک مواد را زیر و رو کنید تا آرد به خوبی به خورد کره برود.
مرحله ششم: پودر نسکافه را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله هفتم: کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید. مواد را درون یک قیف بریزید و سپس مواد را روی کاغذ روغنی پایپ کنید.
*نکته: به گزارش زیسان، نوک شیرینیها معمولا تیز میشود. برای این که شیرینی شما زیباتر باشد با پشت قاشق خیلی یواش نوک شیرینی را فشار دهید تا تیزی برطرف شود. اگر قیف و ماسوره ندارید میتوانید شیرینیها را با دست گرد کنید. برای تزئین، روی هر شیرینی یک عدد شکلات چیپسی بگذارید. (شکلات چیپسی یک نمونه شکلات نسوز است که با حرارت آب نمیشود).
مرحله آخر: سینی را درون فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. وقتی زیر شیرینیها طلایی شد، شیرینی ونیزی خوشمزه شما آماده است.
*نکته: بلافاصله پس از پخت شیرینیها را از روی کاغذ روغنی بلند نکنید؛ چون این شیرینی خیلی ترد و شکننده است.
برای نگهداری شیرینی ونیزی، آنها را لایهلایه روی هم بچینید و بین هر لایه کاغذ روغنی قرار دهید سپس در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
*دستور پخت: زهرا راستین