پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند: از هویج پلو تا جیغیرتمای مرغ اردبیلی

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند: از هویج پلو تا جیغیرتمای مرغ اردبیلی
امروز برای ناهار قرار است هویج پلو درست کنیم و برای شام نیز چیغیرتمای مرغ اردبیلی را.
کد خبر: ۹۹۴۷
|
۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۵

زی‌سان: امروز ۱۶ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ در دستور غذا‌های امروز، با دو غذای سنتی و ایرانی طرف هستیم. وعده ناهار با عطر و طعم زعفران، هویج و گوشت مرغ است و وعده شام هم یک غذای مقوی محلی اردبیلی.

با سرآشپز زی‌سان همراه باشید تا ناهار و شام امروزتان را همراه هم باشیم.

به گزارش سرویس آشپزی زی‌سان، مثل همیشه قبل از هر کاری، باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آن‌ها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند: از هویج پلو تا جیغیرتمای مرغ اردبیلی

پیشنهاد سرآشپز برای نهار امروز: هویج پلو

هویج پلو غذای لذیذی است، با این‌حال برخی‌ها آن‌را بیش‌تر و برخی دیگر کمتر دوست دارند. اگر آن‌را به شیوه زیر درست کنید، حتما خوشتان میاید، چون ترکیبات این غذا بی‌نظیر است. بیایید روش پخت حرفه‌ای آن‌را یاد بگیریم.

مواد لازم برای هویج پلو (برای ۴ تا ۵ نفر)

  1. برنج خیسانده: ۴ پیمانه
  2. پیاز: ۲ عدد
  3. سینه مرغ: ۲ تکه
  4. هویج: ۵ عدد بزرگ
  5. کره: ۱۰۰ گرم
  6. زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  7. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
  8. آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند: از هویج پلو تا جیغیرتمای مرغ اردبیلی

طرز تهیه هویج پلو:

  • ابتدا باید گوشت مرغ را آماده کنید: سینه مرغ را داخل یک قابلمه کوچک قرار دهید و ۲ لیوان آب به همراه ۱ عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد.
  • پس از اینکه سینه مرغ پخت و کمی خنک شد، آن‌را به صورت نگینی یا ریش‌ریش خرد کنید و کنار بگذارید.
  • در ادامه یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت دهید.
  • پس از اینکه پیاز نرم و کاراملی شد، مقداری زردچوبه اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، گوشت مرغ را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • حالا هویج‌ها را با رنده درشت رنده کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هویج‌ها هم سرخ شوند.
  • حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین به مواد اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
  • در ادامه آب لیموترش را به همراه چند قاشق غذاخوری از آب‌مرغ صاف‌شده اضافه کنید و با یگر مواد تفت دهید.
  • *اگر هویج پلوی شیرین دوست دارید می‌توانید کمی شکر هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • مواد مرغ و هویج را کنار بگذارید تا برنج شما آماده شود.
  • برنج را که از قبل خیس داده‌اید، بپزید و سپس آبکش کنید.
  • وقتی برنج آبکشی آماده شد، در قابلمه مورد نظرتان کمی روغن بریزید. ته دیگ را به سلیقه خود با سیب زمینی یا نان لواش ته قابلمه بچینید و سپس مقداری از برنج رویش بریزید.
  • حالا مقداری از مخلوط هویج و مرغ روی برنج بریزید و لایه به لایه برنج و مخلوط مرغ و هویج را داخل قابلمه اضافه کنید.
  • لایه آخر را با برنج بپوشانید و کمی کره روی سطح برنج قرار دهید. یک دم‌کنی روی در قابلمه بگذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
  • مرحله نهم وقتی هویج پلو آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با زرشک و خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
    امیدواریم از خوردن این غذای لذیذ لذت ببرید!

پیشنهاد سرآشپز برای شام: جیغیرتمای مرغ

به گزارش زی‌سان، این غذای محلی اردبیل ثبت ملی شده است و یکی از غذا‌های مقوه این خطه است. مطمئنیم اگر دستور پخت آن‌را یاد بگیرید، این غذا به یکی از غذا‌های محبوبتان تبدیل می‌شود.

مواد لازم برای جیغیرتمای مرغ اردبیلی اردبیلی (برای ۴ نفر)

  1. پیاز: ۱ عدد متوسط
  2. کره: ۵۰ گرم
  3. گوجه: ۴ عدد
  4. تخم مرغ: ۳ عدد
  5. مرغ ۴۰۰ گرم
  6. نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان لازم
  7. جعفری: به مقدار لازم

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند: از هویج پلو تا جیغیرتمای مرغ اردبیلی

طرز تهیه چیغیرتمای مرغ اردبیلی

  • سینه مرغ را با یک ۱ عدد پیاز و برگ بو و ادویه‌های موجود در دستور بپزید.
  • بعد از آب‌پز شدن و در عین حال گرفتنِ بوی آن، باید آن‌را از آب درآورید، تکه‌تکه کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سرخ شود.
  • سیب زمینی را خلال کنید و آن‌را در مقداری روغن به همراه نمک سرخ کنید. اگر دوست داشتید می‌توانید به آن زردچوبه هم بزنید تا کمی خوش‌رنگ‌تر شود.
  • حالا نوبت تفت دادن گوجه‌هاست. سیب‌زمینی‌ها را بعد از سرخ‌شدن از تابه بردارید و به جای آن گوجه خردشده را بریزید.
    کمی تفت دهید تا نرم شود.
  • وقت چیغیرتمای کردن است! تخم مرغ را داخل کاسه شکسته و کمی فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید؛ به اندازه‌ای که لختگی از بین برود و یک‌دست شود.
  • حالا کره را به همراه مرغ و سیب زمینی به گوجه فرنگی‌های در حال سرخ شدن اضافه کنید تا غذایتان عطر خوبی بگیرد. سپس تخم مرغ‌های زده‌شده را روی مخلوط بریزید و صبر کنید تا خودش را بگیرد.
  • نوش جان! چیغیرتمای مرغ شما حاضر است.

در انتها پیشنهاد می‌کنیم مطلب ترفندهای آشپزی برای شما که سلطان آشپزخانه خود هستید را بخوانید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون