برای کبد چرب چی بخوریم؟

برای کبد چرب چی بخوریم؟
کبد چرب می‌تواند مشکلات جدی برای افراد ایجاد کند. اگر کسی کبدش چرب باشد، بهتر است زیر نظر متخصص درمان شود. با این‌حال برخی از مواد غذایی نیز می‌توانند کمک‌کننده باشید. بیایید ببینیم برای کبد چرب چه بخوریم؟
کد خبر: ۹۳۰۲
|
۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷

برای کبد چرب چه بخوریم؟ در پاسخ به این سوال، لیست بلندبالایی از مواد غذایی را می‌توان نام برد. با این‌حال برخی از مواد غذایی هستند که تاثیرات مثبتشان بر بهبود  و کنترل کبد چرب ثابت شده است.

زی‌سان: بدن چربی را برای انرژی و عایق در بسیاری از مناطق از جمله کبد ذخیره می‌کند. اگر محتوای چربی در کبد خیلی زیاد باشد، می‌تواند نشانه بیماری کبد چرب باشد. تغییر رژیم غذایی خط اول درمان این بیماری است. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند و از دفع سموم از خون و تولید صفرا برای دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. زمانی‌که کبد نتواند این وظایف را به طور موثر انجام دهد، فرد، در معرض خطر ابتلا به مشکلات دیگری در سراسر بدن خود خواهد شد.

در ادامه این مطلب از زی‌سان، چندین مواد غذایی که باید در رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب قرار داشته باشد و سایر مواد غذایی را که مبتلایان به کبد چرب باید از آن اجتناب کنند را معرفی کرده‌ایم؛ پس با ما همراه باشید.

برای کبد چرب چی بخوریم؟

پیشنهاد: راز بهبود کبد چرب

خوردن غذا‌های طبیعی و فرآوری نشده حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و پروتئین نقطه شروع خوبی است. این غذا‌ها می‌توانند انرژی پایدار را فراهم کنند و به فرد احساس سیری القا کنند. برخی از افراد برنامه‌های غذایی خاصی مانند رژیم مدیترانه‌ای را انتخاب می‌کنند.

در نظر گرفتن این مواد خوراکی در رژیم غذایی انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به کبد چرب است؛ زیرا غذا‌های فرآوری شده، قند اضافه شده و اسید‌های چرب اشباع را به حداقل می‌رساند.

چه چیزی برای کبد چرب خوب است؟ برخی از غذا‌های خاص که ممکن است به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید باشند.

برای کبد چرب چی بخوریم؟

سیر تازه برای کبد چرب

سیر یک عنصر اصلی در بسیاری از رژیم‌های غذایی است. مصرف سیر برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید است.

اسید‌های چرب امگا ۳ و کبد

تحقیقات نشان می‌دهند مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است باعث بهبودی چربی کبد در افراد مبتلا به کبد چرب شود.

غذا‌هایی که سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند عبارتند از: ماهی سالمون، ساردین، گردو و دانه کتان

خاکشیر دشمن کبد چرب

به طور کلی یکی از عواملی که باعث عدم دفع سموم بدن می‌شود، یبوست است. زمانی که افراد یبوست دارند، نمی‌توانند ضایعات بدن خود را در بازه‌های زمانی مشخص دفع کنند. به همین دلیل یبوست به علت باز جذب مواد نامناسب از مدفوع می‌تواند به روی سایر ارگانیسم‌های بدن تاثیر منفی داشته باشد.

استفاده از خاکشیر می‌تواند یک ملین بسیار خوب به شمار آید و عملکرد دستگاه گوارش از جمله روده‌ها را بهبود بخشد. از این رو افراد علاوه بر کاهش وزن می‌توانند به درمان کبد چرب با خاکشیر بپردازند.

برای کبد چرب چی بخوریم؟

نوشیدن قهوه

نوشیدن قهوه برای بسیاری از مردم یک عادت صبحگاهی است. با این حال، ممکن است مزایایی فراتر از یک انفجار انرژی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب داشته باشد.

مصرف منظم قهوه به طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به فیبروز کبدی در افراد مبتلا به کبد چرب مرتبط است.

فیبروز کبدی به تجمع غیرطبیعی بافت فیبری در کبد اطلاق می‌شود که ناشی از آسیب طولانی مدت و ترمیم مکرر بافت کبدی است. این فرآیند که معمولاً در پاسخ به آسیب‌های مزمن مانند هپاتیت وریدی مزمن، مصرف بیش از حد الکل، و بیماری‌های کبد چرب غیرالکلی رخ می‌دهد، به‌تدریج به کاهش عملکرد کبد منجر خواهد شد.

خرما برای کبد چرب

طبق نظر پزشکان، به خصوص متخصصان طب سنتی، خرما برای کبد چرب فواید زیادی داشته و اگر به میزان مجاز مصرف شود، کمک زیادی به بهبودی بیمار می‌کند. البته نیاز به تحقیقات علمی در این زمینه است.

خوردن کلم بروکلی و کنترل چربی کبد

خوردن انواع سبزیجات کامل برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید است و کلم بروکلی یکی از سبزیجاتی است که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب باید آن را در رژیم غذایی خود لحاظ کنند.

چای سبز

استفاده از چای برای مقاصد دارویی روشی است که به هزاران سال قبل باز می‌گردد. چای سبز چندین آنتی اکسیدان مانند کاتچین را فراهم می‌کند. این آنتی اکسیدان‌ها ممکن است به بهبود علائم بیماری کبد چرب کمک کنند.

تاثیر گردو بر کبد چرب

در حالی که تمام آجیل‌های درختی افزودنی عالی برای هر برنامه غذایی هستند، گردو به خصوص سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است و ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب فوایدی را به همراه داشته باشد.

سویا یا پروتئین وی

به گزارش زی‌سان، بررسی‌ها نشان می‌دهند مصرف سویا یا پروتئین وی باعث کاهش تجمع چربی در کبد می‌شود. پروتئین سویا حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام ایزوفلاون است که به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش چربی در بدن کمک می‌کند.

برای کبد چرب چی بخوریم؟

خواص انار برای کبد چرب

میوه انار حاوی ترکیبات مفید و موثری برای کبد چرب است. به طور خاص، ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در میوه انار شامل آنتوسیانین، پولی‌فنل‌ها (مانند الاگیک اسید)، کاروتنوئید‌ها (مانند بتا-کاروتن)، تانن‌ها و فلاونوئید‌ها هستند.

آنتوسیانین‌ها، پیگمانت‌های قرمز و بنفش در میوه انار هستند که می‌توانند عوارض ناشی از کبد چرب را کاهش دهند. این ترکیبات باعث کاهش سطح چربی خون و القاء عملکرد ضد التهابی در بدن می‌شوند.

غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که منجر به چرب‌شدن کبد می‌شوند

افزودن غذا‌های سالم به رژیم غذایی یکی از راه‌های مدیریت بیماری کبد چرب است. با این حال، برای افراد مبتلا به این بیماری به همان اندازه مهم است که از مصرف برخی مواد غذایی دیگر خودداری کنند یا آنها را محدود کنند.

شکر و قند‌های افزوده

افراد مبتلا به کبد چرب باید از مصرف قند‌های افزوده خودداری کنند یا آن را محدود کنند. اینها ممکن است به افزایش سطح قند خون و افزایش چربی در کبد کمک کنند.

تولیدکنندگان اغلب شکر را به آب نبات، بستنی و نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و نوشیدنی‌های میوه‌ای اضافه می‌کنند. قند‌های افزوده همچنین در غذا‌های بسته بندی شده، محصولات پخته شده و حتی قهوه و چای خریداری شده از فروشگاه وجود دارند.

مشروبات الکلی

مصرف بیش از حد مشروبات الکلی یکی از علل ابتلا به کبد چرب است. الکل بر کبد تأثیر می‌گذارد و به بیماری کبد چرب و سایر بیماری‌ها مانند سیروز منجر می‌شود.

فرد مبتلا به بیماری کبد چرب باید سعی کند مصرف الکل خود را کاهش دهد یا آن را به طور کلی از رژیم غذایی خود حذف کند.

برای کبد چرب چی بخوریم؟

غذا‌های چرب، سرخ‌شده یا شور

مصرف بیش از حد غذا‌های چرب، سرخ‌شده یا شور احتمالاً باعث افزایش مصرف کالری می‌شود و می‌تواند منجر به چاقی در فرد شود که یکی از علل شایع بیماری کبد چرب است.

به گزارش زی‌سان، افزودن ادویه‌ها و گیاهان اضافی به یک وعده غذایی راهی عالی برای طعم دادن به غذا‌ها بدون افزودن نمک است. مردم همچنین می‌توانند به جای سرخ کردن، غذا‌ها را پخته یا بخارپز کنند.

گوشت قرمز

مصرف چربی اشباع شده، میزان چربی اطراف اندام‌ها، از جمله کبد را افزایش می‌دهد.

گوشت قرمز سرشار از چربی اشباع شده است؛ پس اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید یا می‌خواهید از ابتلا به آن پیشگیری کنید مصرف گوشت قرمز را محدود کنید.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون