زیسان: امروز ۶ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور پخت بسیار جذاب که تفاوت زیادی هم با هم دارند را برای پاسخ به این سوال آماده کردهایم. غذای ناهار امروز یک غذای اصیل ایرانی-عربی به سبک مجلسی است که موادش کمی با قیمه معمول تفاوت دارد. غذای شام امروز یک غذای سنتی ایتالیایی با پنیر است. با سرآشپز زیسان همراه باشی، تا ببینید امروز چه برایتان داریم.
به گزارش سرویس آشپزی زیسان، مثل همیشه قبل از هر کاری، باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آنها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:
پیشنهاد سرآشپز برای نهار: خورش قیمه نجفی
قیمه یک غذای کلاسیک و بسیار محبوب در ایران است. تقریبا تمام خانمهای ایرانی طرز پخت قیمه را بلد هستند، اما دانستن شیوههای مختلف خورش قیمه بر حسب مناطق مختلف، فوت و فنی است که هرکسی بلد نیست. بیایید بدون معطلی مرور بر پخت حرفهای خورش قیمه نجفی محبوب بیندازیم.
مواد لازم برای خورش قیمه نجفی (برای ۴ نفر):
- گوشت گوسفندی بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
- نخود: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱ قاشق چایخوری
- نمک، دارچین، زیره و فلفل سیاه: به میزان لازم
- پودر هل، گرد لیمو عمانی و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه خورش قیمه نجفی:
- در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه نجفی عراقی، نخودها را از شب قبل (حداقل ۲ تا ۸ ساعت) در مقداری آب بخیسانید و آب آن را تا قبل از پخت، چند بار تعویض کنید.
- اگر فرصت کافی ندارید، نخودها را دو بار در آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید تا نفخش گرفته شود.
- یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک و طلایی شد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه طعم خامی خود را از دست بدهد.
- گوشت را هم به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شود و رنگ گوشت تغییر کند.
- برای تهیه قیمه نجفی گوشت و نخود را بپزید. بعد از این که رنگ گوشت تغییر کرد، نخودهای خیس خورده را آبکش کرده و به گوشت اضافه کنید.
- روی گوشت و پیاز و نخود، به اندازه ۵ تا ۶ لیوان آب جوش بریزید. آب سرد نریزید تا به گوشت شوک وارد نشود و دیرتر نپزد.
- درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید نخود و گوشت کاملا بپزند، در حدی که نرم و له شوند.
- بعد از پخت گوشت و نخود، آب آن را جدا کنید و گوشت و نخود را در ظرف دیگر بریزید.
- در این مرحله از طرز تهیه قیمه نجفی باید نخود و گوشت را کاملا بکوبید تا له شوند. اگر گوشتتان استخوان دارد، استخوانها را قبل از کوبیدن گوشت جدا کنید.
- در یک تابه یک پیاز باقی مانده را نگینی خرد و با مقداری کره (یا روغن) سرخ کنید. به پیاز کمی زردچوبه، نمک، گرد لیمو عمانی، پودر زیره، پودر هل و دارچین اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود و رنگ باز کند.
- گوشت و نخود کوبیده را به پیاز و رب سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید. زعفران و گلاب را هم اضافه کنید. آبی را هم که از پختن گوشت و نخود کنار گذاشتهاید، به قیمه اضافه کنید.
- مواد را کاملا به هم بزنید تا یکدست شوند. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را بگذارید تا قیمه جا بیفتد و تمام آب قیمه جذب شود.
نوش جان! از این غذای ایرانی-عربی لذت ببرید.
پیشنهاد سرآشپز برای شام: فریتاتا
به گزارش زیسان فریتاتا یک غذای ایتالیایی بر پایه تخم مرغ، شبیه به املت یا تخم مرغ همزده است. این غذا با مواد اضافی مثلِ گوشت، پنیر یا سبزیجات غنی میشود. کلمه ”frittata" ایتالیایی است و تقریباً به «سرخ شده» ترجمه میشود. زمانی که برای تهیه این غذا نیاز دارید نهایتا نیم ساعت است.
دستور کامل تهیه انواع فریتاتا را میتوانید در زیسان بخوانید، اما در اینجا به طور کلی یک مدل از آن را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای فریتاتا:
- تخم مرغ: ۴ تا ۵ عدد
- سیر: چند حبه خرد شده
- شیر بادام: یک لیوان
- نمک: به مقدار لازم
- ۲ فنجان گوجه گیلاسی نصف شده
- ¾ فنجان پنیر موزارلای تکه شده
- ½ فنجان ریحان ورقه شده
طرز تهیه فریتاتای موزارلا:
- ½ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه روی حرارت متوسط گرم کنید.
- موسیر و کمی نمک و فلفل را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا شفاف شود.
- گوجه فرنگی، نصف ریحان را اضافه کنید، هم بزنید.
- سپس مخلوط تخم مرغ (ترکیب تخممرغ، شیر بادام، سیر و نمک) را اضافه کنید و تابه را به آرامی تکان دهید تا مواد پخش شود.
- موزارلا را اضافه کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تخم مرغها سفت شوند بپزید.
- باقیمانده ریحان را روی آن قرار دهید. مزه دار و سپس این غذای ایتالیایی را سرو کنید. نوش جان کنید!