زیسان: مرکز مبادله طلا و ارز ایران اطلاعیه هشتمین حراج شمش طلای استاندارد را ممنتشر کرد. بر اساس این اطلاعیه هشتممن جلسه حراج شمش طلای استاندارد روز یکشنبه مورخ ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.
به گزارش زیسان، روز سهشنبه ۲۴ بهمن ماه هفتمین حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله طلا و ارز ایران برگزار شد و خریداران و فروشندگان حضور پیدا کردند. به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، از مجموع ۱۴۱ شمش طلای عرضه شده استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در هزار، ۷۴ شمش طلای استاندارد مورد معامله طرفین قرار گرفت. شمشهای طلای استاندارد، در حراج حضوری امروز با میانگین قیمت ۳ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان معامله شد. فروش ۷۴ کیلوگرم شمش طلا در هفتمین حراج در حالیست که در ششمین جلسه تنها ۳۴ کیلوگرم به فروش رسید. گفتنیست که اولین جلسه حراج حضوری شمش طلای ایران به صورت حضوری در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ برگزار شد و دومین جلسه هم در تاریخ ۴ بهمن ماه انجام گرفت.
طبق گزارش فرهیختگان روز پنجشنبه، ۲۱ دی ماه بود که مرکز مبادله ارز و طلای ایران طی ابلاغ اطلاعیهای از فراهم شدن امکان رفع تعهد ارزی از طریق عرضه شمش طلا خبر داد. بر این اساس با ابلاغ ضوابط جدید از سوی بانک مرکزی، تامین ارز برای واردات طلا از محل ارز حاصل از صادرات خود و به صورت شمش، منوط به تحویل، عرضه و فروش آن در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران شده است. با ضوابط جدید، صادرکنندگان خرد میتوانند به جای رفع تعهد ارزی، شمش طلا وارد کرده و در مرکز مبادله به فروش برسانند.
این شمش طلای حراج شده در واقع همان عرضه شمش طلای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان است که به صورت حراج حضوری برگزار میشود. متقاضیان خرید باید با مراجعه به سایت مرکز مبادله به آدرس www. ice. ir ضمن احراز هویت، مدارک و فیش بانکی را بارگذاری و نسبت به امضای تعهدنامه اقدام کنند. درنهایت در صورت تایید شرایط، امکان حضور در جلسه حراج و عرضه عمده در مرکز مبادله در روز چهارشنبه را خواهند داشت. شمش طلای استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در ۱۰۰۰ در این جلسه عرضه خواهد شد. بر این اساس امکان معامله حداقل یک شمش طلا با وزن یک کیلوگرم و حداکثر سه شمش طلا به وزن سه کیلوگرم در هر جلسه معاملاتی برای متقاضیان فراهم خواهد شد.
مخاطب هدف این حراج یا بهطور مشخص متقاضیان خرید سه گروه فروشندگان عمده دارای پروانه و جواز معتبر، تولیدکنندگان و سازندگان مصنوعات طلا دارای پروانه و جواز و خردهفروشان طلای آبشده هستند. فروشندگان نیز صادرکنندگانی هستند که رفع تعهد ارزی خود را از طریق عرضه شمش طلا انجام میدهند.» وی افزود: «کسانی که بعد از ۷ دی ماه فرآیند رفع تعهد ارزی خود را با شمش طلا انجام میدهند، ملزم هستند شمشهای خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. معامله این شمشهای وارداتی به صورت حضوری انجام خواهد شد. قیمت پایه در حراج اعلام میشود که بسیار نزدیک به بازار است. درنتیجه بهطور طبیعی قیمتگذاری به صورت دستوری، غیررقابتی و با نرخهای غیرواقعی نخواهد بود و به همین علت معامله هم برای عرضهکنندگان و هم برای متقاضیان جذابیت خواهد داشت. عرضهکنندگان و میزان عرضه مشخص است. قیمت نیز از تلاقی بین عرضهکنندگان و خریداران تعیین خواهد شد و درنهایت فرآیند خرید و تسویه انجام میشود».