زیسان: چند روز پیش «مقدم زاده» مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با اعلام انعقاد تفاهمنامه این وزارتخانه با بانک ملی، گفت: براساس این تفاهمنامه ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای تسهیلات مرابحه ۱۲ درصدی به فرهنگیان در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.
به گزارش زیسان، به گفته مقدمزاده تا کنون ۹ هزار میلیارد تومان از این اعتبار به صورت تسهیلات به فرهنگیان پرداخت شده است. وی ادامه داد: بر این اساس ماهانه ۲.۵ درصد از رقم واریزی بابت حقوق در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار میگیرد تا وام قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد به فرهنگیان پرداخت شود. معاون رفاه وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد که این وام نیازی به سپردهگذاری از سوی فرهنگیان ندارد و تنها یک ضامن فرهنگی برای پرداخت آن کفایت میکند.
سقف باز پرداخت وام بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و بازپرداخت آن ۳۶ ماهه یا به تعیری ۳ ساله است و امکان دریافت این وام در ۴ استان (اصفهان، قزوین، تهران و شهرستانهای استان) به صورت غیرحضوری امکانپذیر است. بدین صورت که فرهنگیان فرم الکترونیک را تکمیل میکنند و پس از تأیید آموزش و پرورش به بانک ارسال میشود و در صورت تکمیل مدارک، بعد از حدوداً ۱۰ روز کاری، رقم وام به حساب متقاضی تسهیلات واریز میشود.
طبق گزارش تابناک، مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: تا به امروز در آموزش و پرورش سابقه اعطای تسهیلات بانکی ۱۰۰ میلیون تومانی نداشتیم که در قالب این تفاهمنامه اتفاق افتاد. البته سقف وام را استانها متناسب با تعداد فرهنگیان تعیین کردند یعنی به جای ۱۰۰ میلیون تومان ۵۰ یا ۶۰ میلیون پرداخت کردند. وی با اشاره به اینکه تفاهمنامه جدید در حقیقت الحاقیه همان تفاهمنامه مهر ۱۴۰۱ است و امتیازات جدیدی را به فرهنگیان ارائه خواهد داد، گفت: در مذاکره با بانک ملی ایران مقرر شد به ازای رقمی که ماهانه بابت پرداخت حقوق به بانک واریز میکنیم معادل ۲.۵ درصد آن را بابت پرداخت وام به فرهنگیان در اختیار ما قرار دهند. همانطور که در بالا گفته شد از جذابیتهای این وام این است که نیاز به سپرده بانکی ندارد و تنها فقط یک ضامن فرهنگی کفاف میکند.
اما تسهیلاتی که قرار است به فرهنگیان پرداخت شود صرفا به پرداخت رقم تسهیلات در قالب وام خلاصه نمیشود بلکه قرار است یک کارت اعتباری نیز در اختیار آنها قرار بگیرد که تحت عنوان «کارت اعتباری توانا» خوانده میشود. این کارت مجازی از آبان ۱۴۰۱ راهاندازی شده است و فرهنگیان آن را بر روی موبایل خود نصب کرده و میتوانند خرید اقساطی انجام دهند.
طبق گفته مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری تسنیم «توانا کارت» با توجه به وضعیت حقوقی فرهنگیان، اعتباری را برای خرید اقساطی به آنها اختصاص میدهد که تا سقف ۲۴ قسط از آنها کسر میشود. این طرح هماکنون در اکثر استانها اجرایی شده و اجرای آن در تمام استانها به تقاضای فرهنگیان بستگی دارد و تا به امروز ۷۶ میلیارد تومان خرید از آن انجام شده است که بیشترین خریدها مربوط به کالای دیجیتال (۶۲ درصد)، پوشاک و هدایا، مواد غذایی، خانه و آشپزخانه و ... بوده است. مقدمزاده گفت: به دنبال این هستیم تا تسهیلات سفر اقساطی را به فرهنگیان ارائه دهیم یعنی آنها به سفر بروند و بعد هزینه آن را به صورت اقساط پرداخت کنند و این موضوع را از طریق بسترهایی مثل توانا کارت و اتما دنبال خواهیم کرد.