رژیم غذایی اوکیناوا این روزها مورد توجه زیادی قرار گرفته است. این رژیم در واقع راز طول عمر و سلامتی مردم منطقه اوکیناوا در ژاپن است.
زیسان: اوکیناوا، جزیرهای که در سواحل ژاپن، بین دریای چین شرقی و دریای فیلیپین قرار دارد، شهرت یکی از باقدمتترین جوامع جهان را به دست آورده است. این منطقه به دلیل داشتن یک منطقه آبی مشهور است و آنطور که تاریخ میگوید زندگی بسیار طولانی و سالمی در آن نسبت به بقیه بشریت وجود دارد!
به گزارش زیسان، اگرچه طول عمر به عوامل مختلفی نسبت داده شده، اما در اوکیناوا، باید به عوامل ژنتیکی، شرایط محیطی، سبک زندگی سالم و مهمتر از همه رژیم غذایی آنها اشاره کرد.
+ بیشتر: چطور روند پیری را کُند کنیم؟
۶۸ نفر از هر ۱۰۰۰۰۰ ساکن این منطقه بیش از ۱۰۰ سال سن دارند. به طور خاص، رژیم غذایی آنها حول محور گیاهها، به ویژه سیب زمینی شیرین، سبزیجات سبز و زرد، غذاهای مبتنی بر سویا و گیاهان دارویی میچرخد. آنها همچنین غذاهای دریایی مانند ماهی، جلبک دریایی، گوشت بدون چربی، سسها و ادویههای دارویی را به طور متوسط مصرف میکنند.
در این رژیم غذایی ژاپنی، لبنیات، آجیل، کربوهیدراتهای تصفیهشده، گوشتهای فرآوریشده، میوههای متعدد، آجیل و بسیاری از دانهها گنجانده نشده است. در واقع آنها گوشت گاو، مرغ، یا محصولات فرآوریشده مانند سوسیس، گوشتهای پختهشده، بیکن یا ژامبون را مصرف نمیکنند.
ساکنان این منطقه همچنین تخممرغ، کره، پنیر، شیر، ماست، روغنهای پختوپز فرآوریشده یا غلات صبحانه را در وعدههای خود جا نمیدهند.
طول عمر و شیوع کم بیماریهای مزمن از ویژگیهای مرتبط با جمعیت اوکیناواست. رژیم غذایی اوکیناوا چگونه به این نتایج کمک میکند، و چه درسهایی میتوانیم برای سلامت جهانی از آن بگیریم؟
آنچه افرادی را که از رژیم غذایی اوکیناوا به عنوان مرجع پیروی میکنند متمایز میکند، فقط نحوه غذاخوردن آنها نیست. این افراد، عادات سالم خود را فراتر از رژیم غذایی ادامه میدهند، این عادات در فرهنگ آنها ریشه دوانده است. آنها اغلب باغ دارند، به فعالیتهای متعدد میپردازند و زندگی اجتماعی و خانوادگی بسیار فعالی دارند.
این شیوه زندگی آنها با بروز کمتر بیماریهای مزمن، درصد چربی بدن بهینه و شیوع کمتر دیابت، فشار خون بالا یا چاقی مرتبط است.
جمعیت اوکیناوا نمونهای برای پیروی است که ممکن است برای ما دست نیافتنی به نظر برسد، زیرا ما در استرس دائمی، کمبود استراحت، سبک زندگی کمتحرک زیاد و غذاهای بسیار فراوری شده در رژیم غذایی ما که سرشار از چربی است، زندگی میکنیم؛ شکر، نمک و روغنهای تصفیه شده.
بنابراین، ما بسیار مستعد ابتلا به بیماریهای مزمن هستیم و احتمال زندگی طولانیمدت در میانمان بسیار کمتر است.
رژیم غذایی اوکیناوا هم درشتمغذیها و هم ریزمغذیهای ضروری را در اولویت قرار میدهد. این شامل یک رژیم غذایی بسیار جامع و عمدتاً بر اساس غذاهای گیاهی است.
منوی غذایی اوکیناوا معمولاً کالری کمی دارد و دارای چربی و کربوهیدرات کمی مانند برنج قهوهای و سیبزمینی شیرین، در کنار انواع سبزیجات، میوه ها، حبوبات و سویا است. یکیدیگر از مواد بارز این رژیم، ماهی به همراه جلبک دریایی است.
مردم اوکیناوا گوشتها را بسیار کم مصرف میکنند و وقتی مصرف میکنند، این گوشت بدون چربی است. ادویهها و گیاهان برای سسها و ظروف چاشنی نیز جزء لاینفک رژیم غذایی روزانه مردم اوکیناوا هستند.
غذاهای فرآوریشده بخشی از رژیم غذایی آنها نیست. در عوض، آنها همیشه غذاهای تازه، محلی و فصلی مصرف میکنند. علاوه بر این، با این نوع غذاها، ما میدانیم که ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها را مصرف میکنیم؛ غذای واقعی که طعم بهتری نیز دارد!
آیا هنگام پیروی از این رویکرد رژیم غذایی، چالشهای بالقوهای وجود دارد که باید در نظر گرفت؟
اولین توصیه این است که شرایطی را که در حال حاضر در آن هستید بپذیرید و درک کنید که این یک روند تدریجی خواهد بود که از طریق آن سبک زندگی خود را کم کم بهبود خواهید بخشید. هنگامی که شروع کردید و دیدید که چگونه از این رژیم غذایی استقبال میکنید، میتوانید اهدافی واقعبینانه تعیین کنید و آنها را با نیازهای خود تطبیق دهید.
منبع: en.as.com