شکلات تلخ چه خواصی دارد؟ این غذای دوستداشتنی و محبوب در سراسر دنیا این روزها به عنوان یک ماده غذایی مفید برای جسم و مغز شناخته میشود. بیایید در این مطلب با برخی از متفاوتترین خواص شکلات تلخ آشنا شویم.
زیسان: در سالهای اخیر، به شکلاتها به خصوص شکلاتهای تلخ، به عنوان یک راه درمانی خوشمزه توجه ویژهای شده است.
بیشتر شکلاتهای تلخ سرشار از مواد شیمیایی گیاهی به نام فلاوانول هستند. فلاوانولها آنتی اکسیدانی هستند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشوند.
اگر به خوردن شکلات علاقه دارید پیشنهاد ما به شما مصرف شکلات تلخ است. شکلات تلخ حاوی مقدار فلاوانول بالاتری نسبت به انواع دیگر شکلات مانند شکلات شیری یا شکلات سفید است همچنین میتوان گفت شکلات تلخ حاوی فیبر محلول، ویتامین و مواد معدنی (مانند آهن، روی، منیزیم و غیره) است.
علاوه بر همه موارد ذکر شده، شکلات تلخ (۷۰% یا ۸۰%) قند بسیار کمی دارد. پس بدون نگرانی از بابت شیرینی شکلات، میتوانید آن را نوش جان کنید.
یکی از فواید شکلات تلخ این است که سرشار از ترکیبات گیاهی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی محافظ هستند. این ترکیبات شامل پلی فنولها، فلاوانولها و کاتچینها هستند. مطالعهای در سال ۲۰۱۱ شکلات تلخ و پودر کاکائو را با تعدادی از میوهها مقایسه کرد و در نتیجه مشخص شد که شکلات از نظر آنتیاکسیدانهای محافظ، غنیتر از زغال اخته و انار است.
شکلات تلخ میتواند نقش مهمی در بهبود سلامت قلب داشته باشد!
طبق نظر محققان یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز نشان داده است که خوردن شکلات تلخ، یکبار در هفته با کاهش ۸ درصدی خطر انسداد عروق همراه است.
فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ باعث کمک به حفظ سلامت قلب میشوند. این مواد شیمیایی به تولید اکسید نیتریک کمک میکنند که باعث شُل شدن رگهای خونی و کاهش فشار خون میشود.
خوردن شکلات تلخ فعالیت عصبی را در مناطقی از مغز که با لذت و پاداش مرتبط است تحریک میکند که به نوبه خود استرس را کاهش میدهد و خلقوخوی شما را بهبود میبخشد، حتی میتوان مصرف شکلات تلخ را با کاهش خطر افسردگی بالینی مرتبط دانست.
مطالعات نشان داده است که حافظه و یادگیری را میتوان با مصرف شکلات تقویت کرد، زیرا فلاونوئیدها - ترکیبات گیاهی قدرتمند موجود در دانههای کاکائو - تمایل دارند در مناطقی از مغز که مسئول این عملکردها هستند تجمع پیدا کنند.
شکلات تلخ میتواند قند خون شما را کنترل کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد!
خوردن هر روز شکلات بهترین راه برای پیشگیری از دیابت به نظر نمیرسد، اما مطالعات نشان دادهاند که شکلات تلخِ غنی از کاکائو، میتواند در واقع نحوه متابولیسم گلوکز در بدن را هنگامی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف میشود، بهبود ببخشد.
+ تاثیر چای سیاه بر تنظیمکردن قند خون چیست؟
مقاومت به انسولین باعث افزایش گلوکز (قند) خون میشود و مشخصه دیابت نوع ۲ است. بر اساس مطالعات انجام شده، فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ، استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند، که دانشمندان فکر میکنند علت اصلی مقاومت به انسولین است. با بهبود حساسیت بدن به انسولین، مقاومت بدن کاهش مییابد و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت کاهش مییابد.
فواید شکلات تلخ برای مردان نیز قابل توجهی است. مردان علاوه بر بهره بردن از فواید عمومی این خوراکی، از برخی فواید مردانهتر آن نیز بهره میبرند.
فواید شکلات تلخ برای مردان شاملِ افزایش سلامت قلب، بهبود عملکرد شناختی، کاهش التهاب، بهبود خلقوخو، کاهش استرس، بهبود سلامت پوست، افزایش عملکرد بدنی و تقویت اسپرم است.
البته اگرچه فواید شکلات تلخ بسیار متنوع است و توسط بسیاری مردان مورد استقبال قرار گرفته، مصرف آن باید متعادل باشد تا خطراتی سلامتی نداشته باشد.
شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهایی است که میتواند گردش خون را بهبود بخشد و تولید اکسید نیتریک را افزایش دهد. این اثرات میتواند عملکرد جنسی مردان را افزایش دهد و کمک کند تا زودانزالی را کنترل کند.
شکلات تلخ عملکرد مغز انسانها را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد که خوردن کاکائو با فلاوانول بالا می تواند جریان خون را به مغز بزرگسالانِ جوان بهبود بخشد. این دلیل احتمالا توضیح دهد که چرا خوردن روزانه کاکائو باعث بهبود توجه، یادگیری کلامی و حافظه می شود.
شکلات سرشار از ویتامینهای A، B۱، C، D و E، بهعلاوه آهن و کلسیم است. این مواد پوست شما را از درون تغذیه میکنند تا رطوبت از دست رفته را جایگزین کنند. به علاوه این مواد از پیری جلوگیری میکند. همچنین به لطف فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی که شکلات تلخ دارد، با محافظت از اشعههای مضر UV از آسیب پوست محافظت میکند.
+ بیشتر بخوانید: ده راه برای داشتن پوست عالی
شکلات تلخ فواید بالقوه متعددی برای سلامتی زنان دارد. اینها شامل کاهش خطر بیماری قلبی به دلیل محتوای فلاونوئید بالا، بهبود خلق و خو از طریق آزادسازی اندورفین، منبع آهن غیر هِم، مفید برای زنان در دوران قاعدگی و محافظت در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش به پوست است.
یک وعده شکلات تلخ شامل فیبر، آهن، مس، منیزیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است. این مواد معدنی به تعادل هورمونی کمک میکنند، یکپارچگی DNA تخمک و اسپرم را حفظ میکنند و همچنین تعداد اسپرم را افزایش میدهند.
بهبود اسپرم با این 8 ماده غذایی را هم امتحان کنید!
شکلات تلخ همچنین دارای مقدار کمی کافئین است که میتواند به شما در تمرکز بهتر در طول تمرین کمک کند و به شما انرژی طبیعی بدهد. همچنین نشان داده شده است که کافئین باعث چربی سوزی سریعتر میشود، که میتواند به بدنسازانی که میخواهند در عین حفظ توده عضلانی خود چربی کم کنند، کمک کند.
شکلات تلخ این توانایی را دارد که هوسهای کاذب غذایی شما را کاهش دهد و احساس سیری را در شما تقویت کند. تحقیقات نشان داده است که بوییدن و خوردن شکلات تلخ میتواند اشتها را کاهش دهد و سطح هورمون گرسنگی (گرلین) را کاهش دهد. در مقایسه با شکلات شیری، مشخص شده است که شکلات تلخ باعث میشود افراد کمتر احساس گرسنگی کنند و در نهایت کالری کمتری در وعدههای غذایی بعدی مصرف کنند. در حالی که برای اثبات این موضوع تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، این یافتهها نشان میدهند که شکلات تلخ ممکن است بر اشتها و مصرف غذا تأثیر بگذارد.
+ این خوراکی عجیب مغز را بری لاغری فریب میدهد!
مصرف متوسط شکلات تلخ با کاکائو بالا، حداقل برای اکثر ما، به طور کلی بی خطر شناخته شده است و ممکن است بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل باشد. کاکائو و بیشتر محصولات شکلات تلخ (که فاقد لبنیات هستند) از نظر گیاهی برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مناسب است.
شکلات تلخ حاوی محرکهایی مانند کافئین و تئوبرومین است، بنابراین اگر به این ترکیبات حساس هستید، مصرف شکلات تلخ را به حداقل برسانید.
اگرچه حساسیت واقعی به شکلات یا کاکائو نادر است، اما برخی از افراد ممکن است به شکلات یا یکی از مواد دیگر آن حساسیت داشته باشند. این افراد نباید شکلات تلخ یا خوراکیهای حاوی کاکائو مصرف کنند.
خوردن مقدار متوسط شکلات تلخ با کاکائو بالا میتواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد. مواد معدنی موجود در شکلات تلخ میتواند روی سلامتی طیف وسیعی از اعضای بدن از جمله قلب و مغز اثر مثبت داشته باشد. علاوه بر این، میزان قابل توجهی از آنتی اکسیدانها در شکلات تلخ وجود دارد، حتی بیشتر از برخی انواع میوه ها! پس پاسخ این است، بله برای شما خوب است! نوش جان کنید.