طرز تهیه شُله امیری اصل ایلام
زیسان: شُله امیری یکی از غذاهای محلی استان ایلام میباشد و به خاطر اینکه در مواد تشکیلدهنده این آش ماش وجود دارد؛ جزو غذاهای فیبر دار و سرشار از ویتامینهای A و D است.
همچنین میتوان گفت شُله امیری در دسته غذاهای کمکالری قرار میگیرد. پس بدون نگرانی بابت رژیم و تناسب اندام میتوانید این غذای خوشمزه را طبخ کنید و از طعم آن لذت ببرید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
- مواد لازم برای تهیه شُله امیری
- طرز تهیه شُله امیری
+ بیشتر: طرز تهیه کباب کوبید خانگی بدون آنکه بریزد!
مواد لازم برای تهیه شُله امیری
طرز تهیه شُله امیری:
مرحله اول: ماشها را خوب تمیز کنید و با کمی آب بشویید سپس درون قابلمه بریزید و با حدود ۴ لیوان آب اجازه دهید بپزد.
مرحله دوم: برنج را با آب ولرم بشویید و خیس کنید.
مرحله سوم: پیازها را ریز یا خلالی خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید. در این مرحله زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم: وقتی ماشها پخته شد از روی اجاق گاز بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنها را کمی له کنید (به طوری که کمی نرم شود و پوست ماشها جدا شود).
دقت کنید آبی که ماشها در آن پخته شده است را دور نریزید.
مرحله پنجم: قابلمه حاوی ماش را دوباره روی شعله قرار دهید و برنجی که خیس کرده اید به همراه کمی نمک به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: برنج که کمی پخته شد در حالی که هنوز آب دارد، به آن مخلوط پیاز، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. (میتوانید کمی نعناع خشک نیز اضافه کنید). حدوداً ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر اجازه دهید آش بپزد و جا بیوفتد.
درآخر میتوانید با پیازداغ تزیین کنید و نوش جان!
* دستور پخت: زهرا راستین