اولین اختلاس نظام بانکی ایران کی و توسط چه کسی انجام شد؟

اولین اختلاس نظام بانکی ایران کی و توسط چه کسی انجام شد؟
اولین اختلاس در نظام بانکی ایران در سال ۱۳۱۱ توسط لیندن بلات، رئیس آلمانی بانک ملی ایران با همکاری تیمورتاش، وزیر دربار رضاشاه انجام شد
کد خبر: ۳۱۲۶۳
|
۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱

زی‌سان: اولین اختلاس در نظام بانکی ایران در سال ۱۳۱۱ توسط لیندن بلات، رئیس آلمانی بانک ملی ایران با همکاری تیمورتاش، وزیر دربار رضاشاه انجام شد که متهمین در مجموع به پرداخت ۱۵۸ هزار تومن جریمه محکوم شدند!

به گزارش زی‌سان به نقل از تاریخ نگار؛ لیندن‌بلات و معاونش فوگل به بیروت گریختند. فوگل همان‌جا خودکشی کرد و لیندن‌بلات با پیگیری‌های رضاشاه به ایران برگردانده شد، ۱۸ ماه حبس کشید و ۶۳ هزار تومن جریمه داد. 

تیمورتاش هم به ۵ سال زندان و ۹۵ هزار تومان جریمه محکوم شد و پس از مدتی در زندان کشته شد. 

تیمور تاش

تیمورتاش که بود؟

«عبدالحسین تیمورتاش» «سردار معظم خراسانی»، ملقب به «معزز الممالک» فرزند «کریم‌دادخان نردینی بجنوردی» بود. او سمت‌های مختلفی در ایران داشت، از جمله نمایندگی مجلس دوم و سوم، حاکم گیلان و دیگر سمت‌ها. علاوه بر اینها رهبری حزب ایران نو را به عهده داشت.

به گزارش «زی‌سان»، امیر معظم در حدود سال ۱۲۶۰شمسی (به روایتی ۱۲۵۸) در یک خانواده اشرافی در «نردین» از توابع خراسان، چشم به جهان گشود. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در زادگاه خود و یادگیری سوارکاری و تیراندازی، برای فراگیری زبان روسی، با حمایت پرنس «میرزا رضاخان ارفع‌الدوله» وزیر مختار ایران در روسیه، عازم عشق‌آباد شد و سپس در مدرسه نظامی پترزبورگ، که ویژه فرزندان اشراف بود، به تحصیل پرداخت.

او پس از اتمام تحصیل به ایران بازگشت و به سرعت مدارج ترقی را پیمود. در ابتدا به عنوان مترجم، در وزارت امورخارجه مشغول به کار شد. در ادامه تیمورتاش در سال ۱۳۲۷ (هـ. ق)، نماینده خراسان در دوره دوم مجلس و در سال ۱۲۹۷ (هـ. ش)، حاکم گیلان شد. تیمورتاش درسال ۱۳۰۰ (هـ. ش)، در کابینه سوم مشیرالدوله (حسن پیرنیا)، به مقام وزارت عدلیه و در سال ۱۳۰۲، به حکومت کرمان رسید. وی در کابینه سوم و چهارم رضاخان (۱۳۰۴-۱۳۰۳ هـ.. ش)، وزیر فوائد عامه بود و پس از جلوس رضاخان به سلطنت، از ۱۳۰۴، وزیر دربار پهلوی اول شد.

به دستور رضاخان، تیمورتاش را در ۳ دی ۱۳۱۱ دستگیر کردند و در ۹ مهر ۱۳۱۲، در زندان قصر، به طرز فجیعی به قتل رساندند. او به ظن جاسوسی برای شوروی دستگیر شد.

«باژانوف»، افسر اطلاعاتی شوروی و آقاپگف، از ماموران اطلاعاتی شوروی ارتباط تیمورتاش با شوروی را تایید می‌کنند، اما همچنان در تایید صحت این ادعا، مستندات دقیقی وجود ندارد.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون