زیسان: نتایج آخرین نظرسنجی ۳۱ خرداد سازمان صداوسیما درباره انتخابات ریاستجمهوری بدین شرح است: اگر امروز انتخابات برگزار شود جلیلی باخته و قالیباف و پزشکیان به دور دوم میروند.
پزشکیان ٢٨٪
قالیباف: ٢٨٪
جلیلی ٢٢٪
آمار مرددین ١٢٪
مشارکت قطعی تا این لحظه ۴٧٪
مرکز تحقیقات صداوسیما اعتبار همه نظرسنجیها در خصوص انتخابات ریاست چمهوری را تکذیب کرد.
در روزهای گذشته در فضای مجازی نظرسنجیهایی جعلی به صداوسیما نسبت داده شده که بر اساس آنها جایگاهها و درصدهایی به نامزدهای محترم ریاست جمهوری نسبت داده شده است.
آنگونه که خبرگزاری صداوسیما روایت کرده، مرکز تحقیقات صداوسیما ضمن تکذیب قاطع اعتبار همه این نظرسنجیها تاکید کرده است حق پیگیری حقوقی و قضایی را درباره عاملان انتشار این نظرسنجیهای غیرواقعی و جعلی محفوظ میداند.
احمدزیدآبادی فعال سیاسی و تحلیلگر نیز در یادداشتی به شرح آنچه تا امروز رخ داده پرداخته است. تحلیل او سیمای روشنی از وضعیت نامزدهای انتخابات و شرایط پیش رو در دل خود دارد.
او نوشته است: یخ عدم مشارکت در انتخابات هنوز نشکسته و فضای آن سرد است. مراجع مؤثر در تأیید صلاحیتها بر این گمان بودند که با با تأیید صلاحیت دکتر پزشکیان، نرخ مشارکت به طور مؤثری بالا خواهد رفت، اما مشخص بود که صرفِ این کار معجزهای را رقم نمیزند.
اوضاع انگار حتی جهت معکوس پیدا کرده است. "تبلیغات افشاگرانه" علیه محمدباقر قالیباف ظاهراً رأی بدنۀ "جبهۀ انقلاب" را به سمت سعید جلیلی به حرکت در آورده است. اگر آقای جلیلی به دور دوم انتخابات راه یابد و نهایتاً هم با همان رأی ثابت و محدودِ بدنۀ اصولگرایی رئیس جمهور شود، از نگاه من به معنای جهتگیری کشور به سمت شرایطی کاملاً بیسابقه و مخاطرهآمیز است. اگر آقای جلیلی به فرض حتی فرشته باشد و نسخۀ شفابخش تمام آلام و جراحتهای جامعه در جیبش باشد، صرف نشستن او بر کرسی ریاست جمهوری در داخل و خارج کشور معادل ورود به دل بحران، تعبیر و تلقی میشود و تمام آثار روانی و فیزیکی خود را به جا میگذارد.
آقای جلیلی چه بخواهد و چه نخواهد به سمبل و نمادِ افزایش سختگیری علیه مردم در داخل و تشدید منازعهجویی با جهان غرب در خارج تبدیل شده است. این نقش سمبلیک فارغ از آنچه او واقعاً در سر میپروراند و به زبانی نامفهوم و انتزاعی توضیح میدهد، کار خود را خواهد کرد. از این رو، شاید به مخیلۀ هواداران آقای جلیلی خطور نکرده باشد که پیروزی کاندیدای مورد علاقهشان آرزوی قلبی گروههای برانداز است.
تا این لحظه به نظرم آقای پزشکیان همچنان شانش خود را برای رسیدن به دور دوم انتخابات حفظ کرده است. رأی او عمدتاً مربوط به صداقت و راستگویی و پیشینه و خوی پهلوانی اوست، اما این صفات هنگامی در سیاست به کار میآید که راه هموار یا حداقل بدون سنگلاخ و فاقد گردنههای به غایت خطرناک در پیش باشد.
ستاد او برای کمک به رأی آوریش یا باید مخاطب را متقاعد کند که راه پیش روی او چندان هم مهیب نیست و یا اینکه او با همین ظرفیت قادر به گذراندن کشور از عقبههای سخت است. با تحرکات صرفاً شورمندانۀ مورد علاقۀ کمپینهای انتخاباتی، رأی آقای پزشکی بالاتر از این نمیرود.
این تحلیل تا اینجای کار است. ببینیم در هفتۀ پیش رو، اتفاق دراماتیکی رخ میدهد یا خیر.
نظر سنجی صدا و سیما از رای بالای دکتر جلیلی خبر میده نه پزشکیان