دعوای فوتبالی ترکیه و عربستان سعودی سیاسی شد

جنجالِ «آتاتورک» در ریاض!

جنجالِ «آتاتورک» در ریاض!
فدراسیون فوتبال عربستان سعودی خواهان دریافت ۴۰ میلیون دلار غرامت است
کد خبر: ۲۴۷۵
|
۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۷

زی‌سان: لغو مسابقه سوپرکاپ ترکیه میان تیم‌های فنرباغچه و گالاتاسرای که قرار بود به میزبانی عربستان سعودی و در ورزشگاه اول پارک ریاض برگزار شود، موجی از حمله‌ها و دعوا‌های مجازی را میان شهروندان ترک و سعودی در رسانه‌های اجتماعی آغاز کرد و کار به ایجاد کارزار‌هایی برای تحریم کالا‌های دو کشور رسید.

به گزارش زی‌سان؛ همچنین رجب طیب اردغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، نیز با ابراز عصبانیت بابت حضور نیافتن بازیکنان این دو تیم در زمین مسابقه و بی‌احترامی آن‌ها به میزبان، خواستار استعفای فوری مهمت بویوککشی از سمت ریاست فدراسیون فوتبال ترکیه شده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که روز جمعه هشت دی ماه بازیکنان و کادر فنی دو تیم فنرباغچه و گالاتاسرای تصمیم داشتند تا به مناسبت صدمین سالگرد جمهوری ترکیه، با پیراهن‌هایی منقش به تصویر مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار جمهوری ترکیه، به زمین بروند و هواداران دو باشگاه هم می‌خواستند بنر‌هایی از آتاتورک را در ورزشگاه اول‌پارک نصب کنند، اما مقام‌های عربستانی و برگزارکنندگان این مسابقه با بیان این مطلب که بر اساس قوانین فیفا استفاده از شعار‌ها و تصاویر سیاسی در ورزشگاه‌های فوتبال ممنوع است، خواستار کنار گذاشتن این پیراهن و بنر‌ها از طرف دو باشگاه و هوادارانشان شدند.

اما در نهایت، مدیران دو تیم ترکیه‌ای تصمیم گرفتند راهی ورزشگاه نشوند و در هتل بمانند تا این مسابقه که عربستانی‌ها برای میزبانی از آن هزینه گزافی را صرف کرده بودند، لغو شود. پس از این اتفاق، بسیاری از هنرمندان و چهره‌های مشهور ترکیه به همراه سایر شهروندان این کشور، به حمایت از اقدام دو باشگاه برای حاضر نشدن در زمین مسابقه پرداختند و با انتشار متنی در صفحات مجازی به این اتفاق واکنش نشان دادند.

جنحالِ «آتاتورک» در ریاض!

همچنین در شهر‌های استانبول و آنکارا، تلاش‌هایی برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی و نصب بنر‌های توهین‌آمیز مقابل ساختمان‌های سفارت و کنسولگری عربستان سعودی انجام شد که این اقدام‌ها به ورود نیرو‌های امنیتی و پلیس ترکیه و بازداشت چندین فرد افراطی منجر شد.

در شرایطی که کاروان دو تیم نیز در میان استقبال شدید هواداران به ترکیه بازگشتند، از سوی دیگر فدراسیون فوتبال عربستان سعودی در بیانیه‌ای خواستار دریافت غرامت ۴۰ میلیون دلاری از این دو باشگاه ترک شده است.

اما به گزارش رسانه‌های ترکیه‌ای، رجب طیب اردغان، رئیس‌جمهوری ترکیه که در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا روابط سیاسی و اقتصادی کشورش با عربستان سعودی را هرچه گسترده‌تر کند، از تصمیم مشترک مهمت بویوککشی، رئیس فدراسیون فوتبال ترکیه، دورسون اوزبک، رئیس باشگاه گالاتاسرای، و علی کوچ، همتای او در فنرباغچه برای انصراف از برگزاری مسابقه سوپرکاپ به بهانه دفاع از آتاتورک، به شدت عصبانی شده و خواستار استعفای فوری رئیس فدراسیون فوتبال این کشور به‌دلیل حواشی ایجادشده در ماه‌های اخیر در فوتبال ترکیه شده است.

رسانه‌ها و خبرنگاران ترکیه نیز از عصر روز گذشته تاکنون به شدت از رئیس فدراسیون فوتبال این کشور انتقاد کرده و به‌دلیل خدشه وارد کردن او به اعتبار فوتبال ترکیه، خواستار برکناری فوری مهمت بویوکشی‌اند.

سه دلیلی که رسانه‌های ترکیه برای برکناری رئیس فدراسیون فوتبال این کشور عنوان کرده‌اند، شامل مشت و لگد‌های رئیس باشگاه آنکاراگوچو به صورت یک داور در زمین مسابقه، بیرون کشیدن اعضای تیم استانبول‌اسپور از زمین مسابقه از طرف رئیس این باشگاه در اعتراض به تصمیم‌های داوری و در نهایت لغو ناگهانی سوپرجام ترکیه در عربستان سعودی بوده است که همگی موجب خدشه‌دار شدن چهره ملت ترکیه در نزد افکار عمومی جهان شده است.

در همین حال، علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه، ویدیو دستگیری یک شهروند این کشور به اتهام «تحریک مردم به خصومت و توهین» را در صفحه شخصی خود در رسانه اجتماعی اکس منتشر کرد و نوشت: «کسانی که بین مردم ما اختلاف‌افکنی کنند، به مردم دیگر توهین کنند و به ارزش‌های ملی، معنوی و دینی ما توهین کنند، یکی‌یکی محاکمه خواهند شد.»

رجب طیب اردوغان تیرماه سال جاری در راس هیئتی متشکل از ۲۰۰ وزیر، تاجر، سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی به عربستان سعودی سفر و با شاهزاده محمد بن‌سلمان در شهر جده دیدار کرده بود. هدف اصلی این سفر، تقویت روابط اقتصادی و سیاسی این کشور با عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر و رسیدن به دستاورد‌های ویژه اقتصادی عنوان شد. ترکیه برای تقویت ارزش پول خود و مهار تورم در این کشور که به یک بحران جدی تبدیل شده است، به‌طور جدی به جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و کمک‌های عربستان سعودی نیاز دارد.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته:
گوناگون