زیسان: تمیز کردن فر در خانه چقدر مهم است؟ چه از فر خود به طور روزانه برای پختوپز استفاده کنید و چه مثل خیلیها آنرا تبدیل به یک قفسه کابینت یا کمد کرده باشید، فرقی ندارد و باید این اتاقک را تمیز کنید. اگر از فرتان فعالانه استفاده میکنید که حتما باید اینکار را بکنید. دلتان که نمیخواهد پنیر پیتزاهای ذوب شده، چکههای چربی و خرده نان، فر شما را تبدیل به جمعکننده میکروب کنند؟
آیا آخرینباری که یک غذای محبوب را در فر پختید، بوی سوختگی عجیبی حس کردید؟ اگر چنین است، قطعا زمان آن فرا رسیده که نحوه تمیز کردن فر را یاد بگیرید.
متأسفانه، برای تمیز کردن بخشهایی از فر مجبورید از پاککنندهها استفاده کنید، چون چربیها و مواد غذایی مانده در فر و گوشههای آن با یک دستمال مرطوب ساده تمیز نخواهد شد.
اما نگران نباشید. با پیروی از روند زیر، که در زیسان آماه کردهایم، در صورتِ انجام برای چندین بار در سال، مشکلی پیش نمیآید و یک فر همیشه تمیز خواهید داشت.
این دستورالعمل تمیز کردن صحیح فر با کمک دو متخصص لوازم خانگی آماده شده که هر دو در جنرال الکتریک کار میکنند. همراه ما باشید.
بسته به چیدمان آشپزخانه خود، احتمالا شما یا یک اجاق دیواری توکار یا یک فر مستقل دارید. خوشبختانه میتوانید از یک روند و مواد مشابه برای تمیز کردن همه این وسایل استفاده کنید.
+ بیشتر: تمیز کردن تخته آشپزخانه چوبی و پلاستیکی و گرفتن بوی بد آنها را بلدید؟
برخی از فرها عملکرد خود تمیز شونده دارند، اما تمیز کردن فر بدون استفاده از عملکرد خود تمیز شونده هم آسان است.
قبل از شروع، مطمئن شوید که اجاق گاز شما خاموش است – در صورت امکان، دستگاه را از برق بکشید.
ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما قبل از تمیز کردن فر باید همه چیز را در فر بردارید. تابه و ظروف پخت و پز و....
سپس از یک پارچه مرطوب برای تمیز کردن چارچوب در فر استفاده کنید. خردههای پس مانده مواد غذایی که شل شده هستند را در پاک کنید. این به کاهش دودی که هنگام آشپزی ایجاد میشود و همچنین ماندگاری فر کمک میکند.
برخی از دستگیرههای فر قابل جدا شدن هستند. اگر چنین است، به آرامی آنها را بردارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یک کاسه آب گرم و صابون ظرف خیس شوند. قبل از برگرداندن آنها به سرجایشان، آنها را با یک پارچه میکروفیبر بشویید و بسابید. اگر دستگیرهها ثابت بودند با پارچه میکروفیبر آغشته به ماده شوینده سطوح آنرا بسابید و لکههایش را بگیرید.
یک پاک کننده همه منظوره یا پاک کننده فولاد ضد زنگ را روی در و اطراف فر اسپری کنید و با یک پارچه میکروفیبر پاک کنید. لطفا از پاک کنندههای ساینده یا پارچه بافت دار استفاده نکنید. آنها میتوانند بدنه و در شیشهای را خراشیده و خراب کنند.
با استفاده از یک اسفنج مرطوب یا برس سیمی، هر گونه زباله بزرگ، خردهها یا تودههای چربی را خراش دهید.
*نکته: اگر فر شما خاصیت خود شویندگی دارد، برخی از قفسهها میتوانند در طول چرخه خود تمیز شوندگی در فر بمانند. برای اطمینان، حتما دفترچه راهنمای محصول را دوباره بررسی کنید.
میتوانید قفسههای فر را در ماشین ظرفشویی بگذارید. در اینصورت، آنها را در آن قرار دهید و یک برنامه شستوشوی سنگین را اجرا کنید.
توصیه ما در زیسان این است که اگر خودتان قفسهها را میشویید، سینک را با آب گرم و صابون ظرفشویی پر کنید و بگذارید کمی خیس بخورند، در صورت لزوم آنها را بچرخانید. سپس با یک پد شستوشو یا اسفنج آنها را بشویید. بعد بگذارید کاملا خشک شوند سپس دوباره در فر قرار دهید.
یک خمیر جوش شیرین را با استفاده از نسبت یک به یک جوش شیرین به آب مخلوط کنید. دستکشها را بپوشید و خمیر را در تمام نقاط داخلی فر بمالید.
*نکته: در همهجا، به جز روی بخشهای مربوط به پخت و پز مانند کلاف.
سپس بگذارید حداقل شش ساعت خشک شود. حتی اگر بتوانید آن را یک شب بگذارید، بهتر است. در صورت تمایل میتوانید به جای جوش شیرین از پاک کننده مخصوص فر هم استفاده کنید؛ که در اینصورت کافی است دستورالعملهای روی ظرف را دنبال کنید.
پس از خشک شدن جوش شیرین در فر، یک بطری اسپری را با سرکه پر کنید. با استفاده از دستکش و یک پارچه مرطوب، خمیر خشک شده را با سرکه اسپری کنید و آن را پاک کنید.
*نکته: بسته به وضعیت فر شما، ممکن است چندین دور اسپریکردنِ سرکه طول بکشد تا لکههای سرسخت از بین بروند.
وقتی این کار تمام شد، دوباره فر را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید و قفسههای فر را تعویض کنید.
در فر را دوباره با یک پاککننده شیشه و یا اسپری استیل ضد زنگ پاک کنید.
چرا داخل فر را باید با سرکه و جوش شیرین تمیز کرد؟
چون هر ماده شیمیایی که در شویندهها هست بر اثر گرما میتواند تبدیل به سم شده و وارد بدن شما شود.
آن بخش کوچک در کف فر که برای نگهداری یا گرم کردن غذا است، احتمالاً نیاز به تمیز کردن حسابی دارد. چرا؟ چون خیلی از خردهنانها و غذاها در آن جمع میشوند. برای تمیز کردن فضای داخلی گرمکن فر، مواد غذایی یا زباله را با استفاده از یک پارچه یا جاروبرقی از سطح آن جدا کنید. سپس آن را با یک پارچه میکروفیبر آغشته به آب گرم و صابون پاک کنید.
هرگز از پاک کنندههای سایندهای استفاده نکنید که میتواند داخل فر را خراش دهد و یا از مواد شیمیایی خشن مانند سفیدکننده که میتواند به پوشش داخلی آسیب برساند و بخارهای خطرناکی منتشر کند، استفاده نکنید.
از استفاده از پشم فولادی و پدهای تمیزکننده خشن نیز خودداری کنید. فضای داخلی فر دارای روکش چینی یا فولاد ضد زنگ است و هر دو ممکن است توسط پشم فولاد آسیب ببینند.
هرگز از پاک کننده روی کویلهای گرمایش فر خود استفاده نکنید و اجازه ندهید آب وارد شکافهای درب فر شود. این میتواند به عملکرد و یکپارچگی دستگاه شما آسیب برساند.
نه! لطفا این کار را نکنید. عملکرد خودتمیزشونده فر شما همه چیزهایی را که برای تمیز کردن نیاز است دارد. هرگز نباید یک پاک کننده یا مواد شیمیایی را به این فرآیند اضافه کنید. اینکار میتواند باعث خوردگی پوشش لعابی فر شود.
اگر اجاق خود تمیز شونده دارید (نباید آن را با چرخه خود تمیز شونده در اجاق معمولی اشتباه گرفت)، دفترچه راهنمای خود را بررسی کنید تا متوجه شوید با کدام محصولات تمیز میشود.
ما روش جوش شیرین را که در بالا ذکر شد دوست داریم: یک خمیر جوش شیرین را با استفاده از نسبت یک به یک جوش شیرین به آب مخلوط کنید. با استفاده از دستکش، خمیر را در تمام داخل فر پخش کنید (روی کویلهای رسانا پخش نکنید!) و بگذارید حداقل ۶ ساعت خشک شود. پس از خشک شدن آن در فر، یک بطری اسپری با سرکه آماده کنید. با استفاده از دستکش و پارچه مرطوب، خمیر خشک شده را با سرکه اسپری کرده و پاک کنید.
بله! این یک پاککننده آسان و ایمنتر از پاککنندههای دیگر است که هیچگونه مواد شیمیایی مضری در آن وجود ندارد.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. آنرا برای دیگران هم بفرستید.
منبع: housebeautiful