بازار سهام در فروردین هم ناامید کننده است

«خشم و هیاهو» در بازار

«خشم و هیاهو» در بازار
در معاملات روز شنبه هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران ۱۹ هزار و ۹۱۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۹۶۶ واحد رسید.  
کد خبر: ۱۴۷۵۳
|
۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶

زی‌سان: با وجود رشد چشمگیر قیمت ارز در روز‌های اخیر وضعیت بازار بورس همچنان نگران کننده است. امروز شاخص کل بیش از ۱۹ هزار واحد ریزش کرد که بزرگترین افت شاخص در ۲ ماه اخیر است.  

به گزارش زی‌سان، در معاملات روز شنبه هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران ۱۹ هزار و ۹۱۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۹۶۶ واحد رسید.  

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش ۱۶ هزار و ۲۹۰ واحدی در رقم ۷۴۳ هزار و ۴۰۶ واحدی ایستاد.  

شاخص کل فرابورس با افت ۳۹۸ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۱۸۰ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۳ هزار و ۸۴۳ واحد به سطح ۱۳۵ هزار و ۵۹۶ واحد رسید.  

امروز وبملت، اخابر، شستا و خودرو نماد‌های قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نماد‌های فملی، سیتا و تاصیکو از نماد‌های سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نماد‌های خاور، آریا و آریان بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نماد‌های فزر، زماهان و ساروج بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.

در حالی امروز شاهد سقوط سنگین بازار بودیم که در پایان دومین هفته معاملاتی سال در بازار سهام هر سه نماگر اصلی بازار در مسیر نزولی قرارگرفتند. این در حالی است هفته هفته اول بازار مثبتی را پشت سر گذاشته بودیم و انتظار معامله گران این بود که فروردین ماه امسال همچون سال‌های گذشته، ماه خوبی برای بورس باشد، اما با این عملکرد ناامید کننده به نظر می‌رسد در فروردین نیز امید به بازگشت بازار وجود ندارد.  

بورس تهران با توجه به ریسک‌های سیستماتیک موجود در خاورمیانه، از اقبال چندانی میان سرمایه‌گذاران برخوردار نیست و همان‌طور که گفته شد هر سه شاخص اصلی بازار در هفته‌ای که گذشت، در مدار نزولی قرارگرفتند. در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران، افت ۰،۴۶‌درصدی را ثبت کرد و نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با کاهش ارتفاع ۱،۳۹‌درصدی همراه شد. همچنین شاخص‌کل فرابورس نیز در هفته گذشته، ۱،۶۵‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد.

این در حالی است که نرخ دلار از ابتدای تحت تاثیر تحولات خاورمیانه رشد سرسام آوری داشته و همچنان به تاخت و تاز خود ادامه می‌دهد. در حالت طبیعی با رشد قیمت دلار انتظار می‌رود، بازار سهام نیز روند مثبتی را طی کند. اما تنش‌های خاورمیانه و احتمال درگیری ایران و اسرائیل ریسک سرمایه گذاری در بازار را افزایش داده است و حتی پرواز قیمت دلار هم نتوانسته شاخص بورس را سبز نگه دارد. با این حال برخی فعالان بازار بورس معتقدند بسیاری از سهم‌ها ارزان هستند و معامله گران می‌توانند به آینده امیدوار باشند.  

فروش توام با نفرت

حسن کاظم‌زاده تحلیلگر بازار درباره معاملات امروز و وضعیت بازار نوشت: 
امروز شاهد بورسی بودیم که سهامداران با نفرت در حال فروش و خروج از آن بودند. پدیده‌ای که از ابتدای دولت رئیسی بار‌ها تکرار شده است. در حالی که دلار و طلا توام با عامل ترس مورد اقبال سرمایه گذاران است، دیگر بازار‌های کالایی نیز به این موضوع عکس العمل نشان داده اند و شاهد رشد قیمت آنها در بازار‌های دیگر هستیم. حتی کالا‌های مصرفی نیز به این رشد قیمت دلار در بازار آزاد واکنش نشان داده اند. اما سیاست‌های مخرب دولت جاری باعث شده است توام با تورم عمومی و تورم ناشی از ارز، سهام بد اقبال باشد و کسی آن را دوست نداشته باشد. در یک روز تماما منفی ارزش معاملات خرد به ۶۷۰۰ میلیارد تومان رسید و دلیل این رشد ارزش معاملات رنج‌های منفی و حمایت صورت گرفته در قیمت‌های منفی بود. 

دلیل منفی

بعد از حمایت صورت گرفته در روز چهارشنبه از بازار سهام و عدم افزایش تنش در آخر هفته بسیاری تصور کردند که دیگر واکنش منفی نسبت به حمله به سفارت ایران تمام شده است. اما سهامداران امروز نشان دادند که هنوز از واکنش احتمالی ایران می‌ترسند. اما به نظر می‌رسد این داستان‌ها بیشتر بهانه است. واقعیت بورس امروز کاهش حاشیه سود شرکت‌ها به دلیل سیاست‌های مختلف دولت است که همواره در هر تنشی خودش را نشان می‌دهد. رشد هزینه انرژی، افزایش مالیات، قیمت گذاری دستوری، نرخ ارز ۴۰ هزار تومانی برای شرکت‌های صادرکننده و عوامل دیگر صورت‌های مالی را نابود کرده است. مادامی که این روند برنگردد بورس همین است. البته بعضا دیگر بورس خیلی ارزان می‌شود و در این شرایط عکس العمل مثبت نیز شکل می‌گیرد. مثل الان که دیگر افراطی ارزان شده است.

رشد کل، اصلاح هم وزن

از اواسط اسفند با حمایت‌های صورت گرفته از نماد‌های پرتراکنش شاهد رشد قیمت نماد‌های بزرگ و شاخص ساز بودیم. در حالی که نماد‌های کوچک و متوسط علی رغم ارزندگی نسبی، کمتر از اینها رشد کردند. حالا می‌بینیم وقتی بازار مجدد وارد فاز فروش شده، نماد‌های کوچک و متوسط بیشتر منفی می‌شوند. در کنار این موضوع رفت و برگشت‌های پیاپی باعث شده تا سهامداری از نظر بسیاری پدیده‌ای بیهوده باشد. نرخ سود بدون ریسک بالا و بدون دردسر نیز مزید بر علت است تا کماکان سهام دارایی بدی به نظر برسد.

هفته‌ی بیهوده

این هفته به نظر می‌رسد بیهوده سپری شود. همه منتظر عکس العمل ایران خواهند ماند، عکس العملی که بعید است شبیه تصور عام باشد. به نظر می‌رسد ایران به روند فرسایشی در این تنش ادامه دهد. به همین دلیل چند روزی نیاز است تا سرمایه گذاران به این نتیجه برسند که به همان روند تنش فرسایشی برگشته ایم. این هفته در بورس بیهوده سپری خواهد شد.

tags # بورس
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: