پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز شنبه ۱۲ اسفند: از رشته پلو با گوشت قلقلی تا سمبوسه هندی

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز شنبه ۱۲ اسفند: از رشته پلو با گوشت قلقلی تا سمبوسه هندی
برای امروز غذا چی بپزم؟ پاسخ به این سوال را در این مطلب برایتان ساده کرده‌ایم. ما جای شما باشیم از خیر رشته پلو با گوشت قلقلی و سمبوسه هندی برای شام نمی‌گذریم!
کد خبر: ۹۲۹۳
|
۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۰

زی‌سان: امروز ۱۲ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور غذای لذیذ را برای شنبه شما در نظر گرفته‌ایم. غذای ناهار امروز یک غذای سنتی است که طرفداران زیادی دارد. غذای شام امروز هم یک غذای لذیذ نانی دوست‌داشتنی است. با سرآشپز زی‌سان همراه باشید تا ناهار و شام امروزتان را همراه هم باشیم.

به گزارش سرویس آشپزی زی‌سان، مثل همیشه قبل از هر کاری، باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آنها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز شنبه ۱۲ اسفند: از رشته پلو با گوشت قلقلی تا سمبوسه هندی

پیشنهاد سرآشپز برای نهار امروز: رشته پلو با گوشت قلقلی

رشته پلو با گوشت قلقلی یکی از غذا‌های قدیمی و سنتی کشورمان است که با مواد و رسپی‌های متنوعی پخته می‌شود. این غذای خوشمزه در گذشته در مناسبت‌های خاص به عنوان یک غذای مجلسی طبخ می‌شده است. بیایید روش پخت حرفه‌ای آن‌را یاد بگیریم.

مواد لازم برای رشته پلو با گوشت قلقلی (برای ۴ نفر)

  • رشته پلویی: ۴۰۰ گرم
  • کشمش پلویی: نصف لیوان
  • برنج: ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و کره: به میزان لازم

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز شنبه ۱۲ اسفند: از رشته پلو با گوشت قلقلی تا سمبوسه هندی

طرز تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی:

  • برای تهیه رشته پلو با گوشت قلقلی ابتدا برنج را خیس می‌کنیم. به مدت ۱ ساعت اجازه می‌دهیم تا برنج خیس بخورد.
  • پیازی را پوست می‌گیریم و ریز رنده می‌کنیم. درون صافی می‌ریزیم تا آب پیاز خارج شود.
  • گوشت چرخ‌کرده را در کاسه گودی قرار می‌دهیم.
  • پیاز رنده شده را به همراه آرد نخودچی و نمک و ادویه به کاسه حاوی گوشت می‌افزاییم.
  • تخم مرغ را در ظرفی جداگانه می‌شکنیم و به مواد گوشتی اضافه می‌کنیم.
  • آنگاه تمامی مواد را با هم مخلوط کرده و ورز می‌دهیم تا با هم یکدست و منسجم شوند.
  • بعد از آماده کردن مایه گوشتی، از این مواد به اندازه گردو کف دست می‌گذاریم و قلقلی‌های یکدست درست می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
    تابه‌ای را روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن در آن می‌ریزیم تا با حرارت ملایم گرم شود. حالا گوشت‌های قلقلی شده را به تابه می‌افزاییم و به طور یکنواخت تفت می‌دهیم.
  • در ادامه تا سرخ شدن قلقلی ها، ۲ عدد پیاز را با چاقو روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم.
  • تابه‌ای دیگر را روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن و کره در آن می‌ریزیم تا گرم شود.
  • اکنون پیاز‌ها را به تابه می‌افزاییم و زمانی که سبک و کاراملی شدند کشمش‌ها را به همراه پودر دارچین و زعفران دم کرده اضافه می‌کنیم.
  • بعد از این که کشمش نرم و براق شد و طعم‌ها با یکدیگر ترکیب شدند، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم.
  • قابلمه‌ای را تا نیمه با آب پر کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی نمک در آن می‌ریزیم. شعله را زیاد می‌کنیم تا آب جوش بیاید. آب برنج خیسانده شده را دور می‌ریزیم و برنج را به قابلمه حاوی آب جوش می‌افزاییم.
  • با استفاده از قاشق برنج را هم می‌زنیم تا به هم نچسبند. حالا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا برنج در آب جوش بخورد.
  • حالا زمان اضافه کردن رشته پلویی است. درست ۵ دقیقه مانده به آبکشی‌کردن، رشته‌ها را به قابلمه برنج اضافه می‌کنیم.
  • توجه داشته باشید رشته را به موقع به برنج اضافه کنید، زیرا رشته خیلی زود نرم و له می‌شود، پس دقت کنید که بیش از حد در آب جوش نماند.
  • بهتر است رشته پلویی حالت میانی داشته باشد؛ یعنی نه خیلی زنده باشد و نه خیلی نرم که خمیر شود.
  • در این مرحله با قاشق برنج و رشته پلویی را مخلوط و بعد از نرم شدن رشته ها، درون آبکش خالی می‌کنیم. حالا کف قابلمه را خشک می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم. مقداری روغن در قابلمه می‌ریزیم تا گرم شود.
  • معمولاً رشته پلویی شور است برای اینکه غذای شما شور نشود در هنگام نمک ریختن در غذا احتیاط کنید تا غذا شور نشود.
  • ته دیگ دلخواه را کف قابلمه می‌چینیم. یک لایه برنج مخلوط شده با رشته را روی ته دیگ قرار می‌دهیم و لایه بعدی از مواد آماده شده کشمش و پیاز داغ روی آن پخش می‌کنیم. مراحل را به ترتیب به صورت لایه به لایه انجام می‌دهیم تا مواد به پایان برسد.
  • سپس نصف لیوان آب جوش را با کمی روغن مخلوط می‌کنیم و دور تا دور برنج می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم. حرارت را زیاد می‌کنیم تا رشته پلو بخار کند.
  • بعد از حدود ۴۵ دقیقه رشته پلو آماده است. قبل از اینکه در ظرف مورد نظر بکشیم، با استفاده از کفگیر درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند. حالا رشته پلو را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و گوشت‌های قلقلی شده را کنار ظرف قرار می‌دهیم.

نوش جان کنید!

پیشنهاد سرآشپز برای شام: سمبوسه هندی (برای ۴ نفر)

به گزارش زی‌سان، «سمبوسه» در اصطلاح عامیانه و «سنبوسه» در فرهنگ لغات مختلف نام غذایی به قدمت تاریخ است. پس با ما همراه باشید تا یک مدل سمبوسه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای سمبوسه هندی:

  • سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • گشنیز تازه: ۱۰۰ گرم خرد شده
  • جعفری تازه: ۱۰۰ گرم خرد شده
  • روغن مایع سرخ کردنی: به مقدار لازم
  • نان لواش یا خمیر یوفکا: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • دانه گشنیز آسیاب شده: ۱/۸ قاشق چای‌خوری

پیشنهاد سرآشپز برای ناهار و شام امروز شنبه ۱۲ اسفند: از رشته پلو با گوشت قلقلی تا سمبوسه هندی

طرز تهیه سمبوسه هندی:

  •  ابتدا در یک قابلمه متوسط مقداری آب و نمک را جوش بیاورید. سیب‌زمینی‌ها را خوب بشویید و در قابلمه آب و نمک بیندازید تا نرم و مغزپخت شوند.
  • در فاصله پختن سیب زمینی‌ها، پیاز داغ درست کنید. پیاز را بشویید و نگینی خرد کنید. در یک ماهیتابه متوسط روغن را داغ کنید. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز‌ها سبک و طلایی شوند.
  • سیب زمینی‌های پخته شده را ریز و نگینی خرد یا رنده کنید.
  • سیب زمینی‌های نگینی خرد شده یا رنده شده، سبزیجات خرد شده و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید. بهتر است این مخلوط را با پیاز داغ آماده شده کمی تفت دهید. مایه سمبوسه که آماده شد صبر کنید کمی خنک شود.
  • حالا نوبت پیچیدن سمبوسه است. طرز پیچیدن سمبوسه با نان لواش یا خمیر فیلو و خمیر یوفکا به این ترتیب است: در هر یک عدد خمیر فیلو یا یک تکه مربعی برش زده نان لواش، یک قاشق از مایه سمبوسه بگذارید و به صورت مثلثی نان را تا بزنید. با دست کمی خمیر یا نان پر شده را فشار بدهید تا مواد داخل آن خوب به هم بچسبند و منسجم شوند.
  • در یک ماهیتابه بزرگ و گود مقداری روغن را داغ کنید. مقدار روغن باید به حدی باشد که سمبوسه در آن غوطه‌ور شود. میزان داغی روغن هم مهم است. اگر روغن زیاد داغ نشود سمبوسه‌ها روغن زیادی به خود جذب می‌کنند و چرب می‌شوند.
  • پس روغن را خوب داغ کنید و سمبوسه‌ها را با احتیاط در روغن قرار دهید.
  • ۳ دقیقه زمان برای سرخ شدن سمبوسه کافی است. رنگ سمبوسه که طلایی شد با احتیاط آن را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال حوله‌ای یا دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.
  • سمبوسه هندی را باید داغ سرو کنید. نوش جان کنید!
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: