پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲ اسفند: از کباب کوبیده مرغ تا خورش دال عدس جنوبی

پیشنهاد سرآشپز برای نهار و شام امروز ۲ اسفند: از کباب کوبیده مرغ تا خورش دال عدس جنوبی
امروز می‌خواهیم دو غذا که ترکیبات اصلی‌شان مرغ، عدس و گوشت چرخ‌کرده است، درست کنیم.
کد خبر: ۷۹۱۸
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰

زی‌سان: امروز ۲ اسفند برای ناهار و شام چی بپزیم؟ دو دستور پخت را برای پاسخ به این سوال آماده کرده‌ایم. غذای ناهار امروز یک غذا با مرغ است و غذای شام امروز یک غذای محلی با عدس. با سرآشپز زی‌سان همراه باشید.

به گزارش زی‌سان، مثل همیشه پیش از هر چیز باید ببینیم که برای منوی امروز چه مواد غذایی لازم داریم و اگر آن‌ها را نداریم، آماده کنیم. پس لیست زیر را چک کنید:

پیشنهاد سرآشپز برای نهار: کباب کوبیده مرغ

گوشت مرغ در غذا‌های مختلف خوشمزه می‌شود. روش‌های مختلفی برای تنوع‌دادن به پخت آن وجود دارد. ما در این‌جا کباب کوبیده مرغ را به دستور سرآشپز آموزش می‌دهیم. پس بیایید با طرز پختش آشنا شویم.

مواد لازم برای عدس پلو با مرغ (برای ۴ نفر)

  • مرغ: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • زعفران دم‌کرده: ۵ قاشق غذاخوری
  • کره: ۲۵ گرم
  • پاپریکا، زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ:

برای آماده‌سازی کباب مرغ سیخی ابتدا یک عدد ران و سینه را فیله کنید استخوان‌های آن را نیز جدا کنید.

مرغ‌های خردشده را دوبار چرخ کنید. این کار برای انسجام بهتر مواد است.

یک عدد پیاز را ریز رنده کنید و در یک صافی قرار دهید تا آب آن به طور کامل گرفته شود.

ادویه‌ها که شامل (نمک، فلفل سیاه، پاپریکا زردچوبه، در صورت دلخواه پودر سیر) را به مرغ چرخ شده اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن تا ادویه‌ها کاملا به خورد مواد برود.

حدود ۲ قاشق غذاخوری زعفران را که از قبل کرده اید را به مرغ اضافه کنید و شروع به ورز دادن بکنید تا کاملا رنگ مرغ عوض شود.

مرغ ورز داده شده را به وسط ظرف بیاورید و روی آن سلفون بکشید و حدود ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد خودشان را بگیرند.

پس از گذشت ۳ ساعت مرغ را از یخچال خارج کنید و کمی ورز دهید.

طبق روال متداول تهیه کباب کوبیده عمل کنید، مرغ را به سیخ چوبی بزنید.

با فشار دادن شست و انگشت اشاره سعی کنید مانند کباب کوبیده شیار‌های مناسبی روی کباب ایجاد کنید.

یک قاشق غذ

خوری روغن را با کمی از کره را در تابه نسوز دو طرف بریزید و بگذارید تا تابه داغ شود. 
حال کوبیده‌های به سیخ کشیده شده را در تابه قرار دهید و حرارت گاز را متوسط کنید تا یک سمت کباب‌ها کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

پس از این که مقدار یک سمت کباب پخت در یک ظرف کمی زعفران را با کره آب شده ترکیب کنید و با کمک یک برس روی مرغ بزنید تا مرغ رنگ و طعم زعفران و کره را به خود جذب کند. چندین بار این کار را تا پخت کامل کوبیده‌ها در تابه تکرار کنید تا کباب‌های خوش رنگ و مزه‌ای داشت باشید.‌

می‌توانید این غذای لذیذ و رستورانی را همراه با گوجه و فلفل کبابی و ریحان سرو کنید.

پیشنهاد سرآشپز برای شام: خورش دال عدس (۴ نفر)

به گزارش زی‌سان، این غذا هم سالم و مفید و هم خوش‌طعم است. عدس پروتئین و مواد مغذی زیادی دارد. جنوبی‌ها با عدس غذای مفید زیر را درست می‌کنند.

مواد لازم برای خورش دال عدس:

  • عدس قرمز: ۲ لیوان فرانسوی
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۵ حبه له شده
  • پیاز: ۱ عدد درشت
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ و نیم قاشق غذاخوری
  • تمر هندی: ½ لیوان فرانسوی
  • فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش دال عدسی:

  • برای طرز تهیه خورش دال عدس خوزستانی ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ کرده کنار بگذارید.
  • نیمی از پیاز‌ها در روغن تفت دهید و وقتی سبک شدند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت عوض شد نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه‌ها گرفته و گوشت هم سرخ شود.
  • در مرحله بعد ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. وقتی گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.
  • حالا عدس‌های پاک شده را خوب با آب بشورید تا سرانجام آب روی عدس شفاف شود. عدس‌های شسته شده را به همراه سیب زمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب روی شعله ملایم گاز بپزید.
  • تمر هندی را هم خیس کنید و سپس هسته‌ها و تفاله‌های تمر هندی را از صافی رد کنید تا فقط شیره تمر هندی را داشته باشید. می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.
  • در این مرحله پیاز داغ را درست کنید. باقی مانده پیاز‌های نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید و وقتی سبک شدند سیر‌های له شده را اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد باقی مانده رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • چند جوش که خورد تمر هندی و گوشت چرخ کرده سرخ شده را هم اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب خورش گرفته شود، چون خورش دال عدس یک خورش نسبتا کم آب و غلیظ است.
  • بعد از پخته شده خورش دال عدس آن را با کمی لیموترش مزه‌دار و با برنج کته سرو کنید یا با نان میل کنید.
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: