زیسان: استقلال هم در امتیاز و هم در حاشیهسازی رتبه نخست لیگ برتر را در اختیار دارد. دعوای علی خطیر، مدیر عامل باشگاه استقلال با جواد نکونام هر روز ابعاد جدیتر به خود میگیرد. ظاهرا هیچ یک از طرفین حاضر به سازش و کوتاه آمدن در برابر یکدیگر نیستند.
به گزارش «زیسان» از همان آغاز فصل جدید لیگ برتر نمودهای اختلاف سرمربی استقلال با مدیریت باشگاه پدیدار شده بود، اما اخیر این موضوع نمود عینیتری به خود گرفته و رسما جواد نکونام و علی خطیر در جنگ با یکدیگر به سر میبرند. اختلافات و حاشیهها در باشگاه استقلال به اندازهای است که بیش از هر زمان دیگری طرفداران آبیهای پایتخت را نسبت به ادامه صدرنشینی و قهرمانی در لیگ نگران کرده است. به نظر میرسد تداوم وضعیت موجود نیز در آینده میتواند تاثیرات منفی را بر تیم استقلال در نیم فصل دوم برجای بگذارد.
چند روز قبل مدیران ارشد استقلال بدون حضور خطیر نشستی را با جواد نکونام برگزار کردند. غیبت مدیر عامل این شائبه را مطرح کرد که احتمال مدیران باشگاه قصد برکناری خطیر را دارند. ظاهرا در این جلسه قرار بر آن بوده که نکونام مشکلات باشگاه را به صورت صریح بیان کند.
با وجود مطرح شدن شایعه امکان برکناری خطیر، بعدتر اعلام شد این جلسه در قالب چارت مدیریتی باشگاه نبوده و یک نشست رسمی محسوب نمیشده است، چون اگر قرار بود هیئت مدیره جلسه رسمی بگذارند، قطعاً خطیر را هم دعوت میکردند، اما با توجه به اینکه نشستی غیر رسمی بوده، کاملا طبیعی به نظر میرسد که افراد حاضر در آن هم بر اساس خواسته میزبان دعوت شوند.
ظاهرا مدیران باشگاه استقلال نیز به وخامت اوضاع پی برده و به شدت نگران هستند که ادامه این وضعیت بر نتایج تیم اثر بگذارد. شاید آنها قصد دارند دیدگاه خطیر و نکونام را جداگام بشنوند و در نهایت تصمیم بگیرند چه تصمیم را اتخاذ کنند.
همزمان با جدی شدن جنگ سرمربی با مدیرعامل باشگاه، اخراج مشاور رسانهای محبوب نکونام جنگ دو طرف را بیش از بیش جدی کرد. پس از انتقادات علنی نکونام از مدیریت باشگاه در یک برنامه زنده تلویزیونی، مهدی هژبری معاون باشگاه استقلال در مصاحبه رادیویی پاسخ نکونام را داد و منشا این اختلافات را افراد حاشیهای دانست.
بعد از این مصاحبه، باشگاه استقلال اعلام کرد: سعید اکبری مدیر رسانهای تیم فوتبال استقلال با حکم مدیریت باشگاه از سمتش اخراج شده است. سعید اکبری یکی از خبرنگاران به نام و از دوستان نزدیک نکونام بود.
در ادامه حاشیههای اخیر باشگاه استقلال، لغو دیدار میان نکونام و خطیر در روز قبل از بازی با صنعت نفت آبادان بسیار خبرساز شد. طبق عرفی رایج در فوتبال ایران، مدیران عامل باشگاهها شب قبل از بازی در هتل محل اقامت تیم خودشان حاضر میشوند و ضمن ملاقات با بازیکنان، جلسه کوتاهی را هم با سرمربی تیم برگزار میکنند تا کاملاً در جریان میزان آمادگی و فضای حاکم بر اردو قرار بگیرند. البته این رسم مدتی است که در استقلال به مراتب کمرنگتر از گذشته شده و اتفاقاً پنجشنبه شب هم بازیکنان استقلال هر چقدر دقت کردند، علی خطیر و سایر مدیران باشگاه استقلال را در هتل محل اقامت خودشان ندیدند.
درگیری لفظی جواد نکونام با علی خطیر و مصاحبه تلویزیونی سرمربی استقلال که روی آنتن زنده مدیران باشگاه را مورد انتقاد طوفانی قرار داد، مجادله بزرگ درونی در استقلال را عیان کرد. نکونام روی آنتن زنده برنامه فوتبال برتر، یک بار دیگر بابت عدم جذب بازیکنان مورد نظرش، به شدت از مدیریت باشگاه انتقاد کرد. او مدعی شد: «مدیریت استقلال دوست دارد نکونام با سر به زمین بخورد.»
این مجادله در مصاحبه تلویزیونی بعد از دیدار با صنعت نفت نیز ادامه داشت. جایی که نکونام، درباره اختلافات و مشکلات باشگاه گفت: «همه خسته شدهاند و هیچ جانی برای ما نمانده است. به جای اینکه شمشیر به دست یاران خودمان بدهیم تا بروند بجنگند، شمشیر را از آنها میگیریم و خودمان را خلع سلاح میکنیم. نیمفصل اول همین داستان بود و الان هم همین داستان است.
وی افزود: باز هم میگویم و تکرار میکنم که قطعاً دوست ندارند من نتیجه بگیرم و اگر شهامت داشته باشند میتوانند بگویند بله ما نمیخواهیم نکونام نتیجه بگیرد... مشکلات ما مشخص است و هواداران میدانند اینها همه کار میکنند که تیم نتیجه نگیرد.
بر کسی پوشیده نیست که تاکتیک نکونام اتنقاد صریح، کوبنده و رسانهای کردن اختلافات است. اما آنچنان که خبر ورزشی نوشته است، مدیرعامل استقلال با استفاده از تاکتیک سکوت و مدارا، اجازه میدهد نکونام در انظار عمومی داد سخن سر دهد. سپس معاون ارتباطات باشگاه در صداوسیما روی خط میآید و پاسخ سرمربی تیم را میدهد؛ در حالی که طرف حساب نکونام یک نفر دیگر است و این تاکتیک تا امروز در استقلال جواب نداده و در آینده هم اوضاع را بهتر نمیکند؛ یعنی اگر قرار بود توضیحات معاون رسانهای خطیر در این زمینه مثمرثمر واقع شود، حتما این همه شکوه و گلایه در استقلال وجود نداشت.
جواد نکونام دوشنبه شب هفته گذشته (۲۳ بهمن) ادعایی تکراری چند وقت اخیر خود را درباره لغو اردوی نیم فصل به دبی مطرح کرد. او دلیل لغو اردو را در اختیار داشتن تنها ۱۳ بازیکن در تمرینات ابراز کرده بود. این ادعا موجب شد که صحت و سقم حضور ۱۳ بازیکن در اردوی استقلال از سوی رسانهها مورد توجه قرار بگیرد.
یک روز بعد از ادعای نکونام خبرگزاری ایسنا در مطلبی تحت عنوان «آیا ادعای نکونام برای لغو اردوی امارات صحت دارد؟» مدعی شد که بر خلاف اظهارات نکونام باشگاه استقلال با ۲۶ بازیکن در حال تمرین کردن است. حتی این خبرگزاری پا را فراتر گذاشت اسامی بازیکنان حاضر در تمرین را نیز منتشر کرد.
ادعای نکونام و تکذیبیه خبرگزاری ایسنا، به کنفرانس خبری بعد از بازی استقلال با صنعت نفت در ۲۷ بهمن نیز کشیده شد. در روزی که استقلال با نتیجه یک بر صفر برنده شده بود، خطاب به خبرنگار ایسنا گفت: «برای چه دروغ میگویید؟ به مردم دروغ نگویید!» همین پاسخ نکونام موجب شد که تک و پاتک ایسنا و سرمربی استقلال ادامه داشته باشد.
ایسنا در واکنش به حرفها نکونام خطاب به خبرنگاران خود، در مطلبی شدیداللحن به او حمله کرد. او را فاقد اخلاق حرفهای و معیارهای لازم برای اسطوره شدن خطاب کرد. حتی ایسنا با ارجاع به جمله نکونام مبنی بر این که اگر ۲۶ بازیکنتان را نام ببریم، خداحافظی میکند؟، سند رو کرده و خواستار خداحافظی او نیز شده است.
در میانه مجادله نکونام و خطیر، اکثر پیشکسوتان آبیهای پایتخت، طرف جواد نکونام را گرفتهاند. در یکی از جدیترین دفاعیات از نکونام، حسن روشن پیشکسوت فوتبال کشورمان به فرهیختگان گفت: «نکونام آبرو و اعتبار مربیگری خودش را پای تیم گذاشته است و اگر اعتراض نکند فردا خودش باید جوابگوی نتایج تیم باشد و دو بازی را ببازد همه از چشم او میبینند. من نمیدانم این خطیر پشتش به کجا گرم است که هیچ عملکردی نداشته، ولی از میز مدیریت استقلال تکان نمیخورد... فکر میکنم میخواهند جواد نکونام را تحت فشار قرار دهند تا استعفا دهد، من اگر جای او بودم همین الان استعفا میدادم، چون تیم با زحمات او به صدر جدول رسیده و اگر در ادامه نتیجه نگیرد از چشم او میبینند.»
علی فتحاللهزاده مدیرعامل سابق باشگاه استقلال نیز در چهارشنبه (۲۵ بهمن) در اظهاراتی تاکید کرد: «من نکونام را میشناسم. آقا جواد، آدمی است که فکر میکنم بچههای کمپ از دستش عاصی شدند. چون از ساعت هشت صبح میرود، مینشیند آنجا تا ۱۰-۱۱ شب نگاه میکند و خیلی برای این وقت میگذارد. بیتعارف میگویم ما صدر جدول بودنمان را مدیون آقا جواد و کادرفنی هستیم.»
علی جباری کاپیتان و سرپرست اسبق آبی پوشان نیز اخیرا در گفتگو با خبرورزشی اعلام کرد: «قاطعانه طرف سرمربی را میگیرد و از نکونام حمایت میکند.»
محسن یوسفی بازیکن اسبق تیم استقلال نیز بعد از پیروزی تیم محبوبش برابر صنعت نفت گفت: «هیچکس حق ندارد نکونام را ناراحت کند.» او در ادامه تاکید کرد: «نخاله باشگاه استقلال را اخراج کنید!»
سعید مراغهچیان بازیکن اسبق استقلال نیز با دفاع تمامعیار از نکونام در برابر خطیر به نکونام حق داده که عصبانی باشد و تاکید میکند: «با این وضعیت استقلال، قهرمان شدن سخت است.»
بر خلاف قشر اکثریت، برخی از پیشکسوتان نیز زبان به انتقاد زا نکونام گشوده یا خواهان صلح طرفین هستند. کاظم اولیایی، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال که سابقه قهرمانی با این تیم در جام باشگاههای آسیا را هم دارد، با بازنشر متنی در فضای مجازی به نوعی به نکونام حمله و موضع خود را مشخص کرد. در متنی که اولیایی آن را بازنشر داده آمده است: واقعا دیگه نالههای این مربیان داره حالبههمزن میشه. با این همه پول گرفتن و هارت و پورت کردن سوهان روح مردم نشید.
علاوه بر اولیایی، سیدامین منوچهری بازیکن پیشین استقلال درباره اختلافات میان علی خطیر و جواد نکونام هم تاکید کرد: به نظرم هر اتفاق و اختلافی وجود دارد، بهتر است در خانواده حل شود. ما نباید این مشکلات را به بیرون بیاوریم، چون حرفهای این است که درون خانواده حل شود. باید ببینیم چه تصمیمی و چه کاری برای آینده استقلال خوب است و همان کار را انجام بدهیم. همه ما سوار یک کشتی هستیم و نباید زیر خود را سوراخ کنیم.»