جزییات معاملات روز شنبه بیست و هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ در بازار سرمایه

فرار بزرگ از بورس تهران

فرار بزرگ از بورس تهران
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای نهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و ۳۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه ۵۳ درصد افزایش یافته است.
کد خبر: ۷۴۰۳
|
۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۷

 زی‌سان: در معاملات روز شنبه بیست و هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۱۸ هزار و ۵۱۷ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۶۰ هزار و ۲۲ واحد رسید.  

به گزارش زی‌سان، شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش ۶ هزار و ۲۲۶ واحدی در رقم ۷۲۱ هزار و ۴۰۱ واحدی ایستاد.  

شاخص کل فرابورس با افت ۲۵۱ واحدی به رقم ۲۴ هزار و ۶۱۷ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش هزار و ۱۳۶ واحد به سطح ۱۳۴ هزار و ۲۶۸ واحد رسید.

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای نهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و ۳۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه ۵۳ درصد افزایش یافته است.

امروز نماد وبملت بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۲۷ میلیارد تومان بود. پس از بانک ملت، نماد‌های خساپا، ذوب، شتران و نوری بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نماد‌های بیوتیک، گلدیرا، آردینه، کلوند و فنر تعلق داشت.

نماد‌های اثرگذار بر شاخص‌های بازار سهام

امروز فولاد، شپنا و شتران نماد‌های قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نماد‌های سدشت، سیدکو و سصف‌ها از نماد‌های سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نماد‌های بپاس، آریا و هرمز بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نماد‌های شپاس، حخزر و بگیلان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.

در بین نماد‌های پرتراکنش بورس امروز نماد وبملت بیشترین تراکنش را داشت و داتام و فولاد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز فنر، بیوتیک و فصبا بیشترین تراکنش را داشتند.  

ارزش معاملات سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۴۰ هزار و ۸۱۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۲ هزار و ۶۲ میلیارد تومان بود که ۷۹ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۳ هزار و ۷۹۵ میلیارد تومان رسید

در معاملات شنبه، ۵۱ نماد صف خرید داشتند و ۶۹ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۵۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۵۶۲ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۳۹ درصدی به ۲۷۹ میلیارد تومان رسید.

بورس سبز می‌شود؟  

شرایط بازار بورس پیچیده شده، کارشناسان مختلف روند بازار سرمایه در واپسین روز‌های بهمن را متعادل، اما رو به منفی می‌دانند و اگرچه معتقدند قیمت سهام ارزنده است، اما جذابیت بازار‌های رقیب اجازه تغییر روند را به این بازار نمی‌دهد. بازار در انتظار خبر‌هایی از قبیل اخبار تجدیدارزیابی برخی از سهام است و امید می‌رود بتواند اسفند را با وضعیت بهتری پشت‌سر  بگذارد.

نیما میرزایی، تحلیلگر بورس با اشاره به اینکه بازار سرمایه از منظر تکنیکال در یک روند فرسایشی و اصلاحی آرام قرار گرفته‌است، گفت: «افت قیمت‌ها و اصلاحی که روی تابلوی معاملات شاهد آن هستیم، بیشتر دلایل بنیادی دارد و به اخباری برمی‌گردد که در روز‌ها و هفته‌های اخیر به بازار مخابره شده‌اند. مهم‌ترین آن‌ها موضوع کاهش نرخ فروش پالایشی‌ها بود. بعد از آن عرضه گواهی ۳۰‌درصدی بود که نرخ بسیار بالا و جذابی برای بازار رقیب است و حتی به‌رغم مخالفت وزارت اقتصاد با ادامه‌دار‌بودن عرضه این گواهی‌ها شاهد بودیم که بانک‌مرکزی اعلام کرد؛ عرضه ادامه خواهد یافت که این موضوع خود نیز روی بازار سرمایه تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: در نهایت طی هفته گذشته که بازار روی محدوده حمایتی خود قرار داشت، شاهد انتشار خبر مربوط به افت نماد‌های لیدر گروه خودرویی یعنی خودرو و خساپا به بازار فرعی بودیم که طبیعتا نگرانی‌هایی را در بین سهامداران، مخصوصا سهامداران این گروه ایجاد کرد و با توجه به اهمیتی که گروه خودرویی در جهت‌دهی به بازار دارد، شاهد اصلاح مجدد بازار و ازدست‌رفتن یکی از قوی‌ترین محدوده‌های حمایتی بودیم.»

میرزایی بیان کرد: «با توجه به افتی که بازار سرمایه داشته، برای هفته جاری می‌توان انتظار بازار نوسانی و کم‌رمقی را داشت. از یک‌طرف فروشندگان با توجه به مقایسه‌ای که درخصوص ارزش دارایی سهام خود نسبت به بازار‌های دیگر دارند، انگیزه چندانی برای فروش در قیمت‌های کنونی نداشته و از طرفی هم خریداران هنوز نشانه‌های شروع روند صعودی را مشاهده نکردند تا اقدام به خرید کنند که در نتیجه تضارب این آرا بازار هفته بعد نوسانی و کم‌حجم خواهد بود، اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که در محدوده‌های فعلی که شاهد اشباع فروش هستیم بازار به نقاط ارزنده خود می‌رسد و در آینده نه‌چندان دور شاهد برگشت تقاضا و شروع موج‌های صعودی رو به بالا هستیم. این وضعیت مشابه وضعیتی است که شاخص در سقف‌های خود دارد. در سقف‌ها توصیه به عدم‌خرید می‌شود و در محدوده‌های فعلی نیز به‌نظر می‌رسد سهامداران باید در فروش‌های خود تامل بیشتری داشته باشند تا ضمن صبوری شاهد کسب بازدهی مناسب در آینده میان و بلندمدت باشند.»

ایمان رئیسی، دیگر تحلیلگر بورسی با بیان اینکه «هفته گذشته هم بازار حرفی برای گفتن نداشت»، گفت: «از اردیبهشت تا امروز نزدیک به ۹ ماه گذشته و تغییری در روند بازار به‌رغم پتانسیل‌ها ندیده‌ایم. خبر درصد تجدیدارزیابی اخابر، ذوب و... هم نتوانسته محرکی قوی برای حرکت صعودی باشد و همچنان نبود نقدینگی در بازار را شاهدیم. در کامودیتی‌ها و در بازار ارز هم اتفاق خاصی نیفتاده است.»

اوادامه داد: «اتفاق خاصی در هفته گذشته رخ نداد و ادامه همان خبر‌های قبلی بود. مهم‌ترین اتفاق هفته گذشته را شاید بتوان رای تجدیدنظر درخصوص حضور شرکت کروز در هیات‌مدیره ایران‌خودرو دانست. با توجه به اینکه معتقدم این گروه خودرویی است که می‌تواند در حرکت بعدی منجی بازار شده و باعث شود بازار رشدی داشته‌باشد، اخبار حول و هوش این گروه را باید جدی‌تر دنبال کرد.»

رئیسی گفت: «از طرفی صحبت‌هایی که درخصوص واگذاری شرکت‌هایی که دولت در آن‌ها درصد کمی سهم دارد به بخش‌خصوصی نیز موضوع مهمی است و اگر این اتفاق در گروه خودرویی محقق شود، می‌تواند محرک اصلی برای بازار شود.»

این تحلیلگر عنوان‌کرد: «در هفته گذشته تجدیدارزیابی‌هایی مانند مخابرات نتوانست انتظاری که از تاثیرگذاری آن‌ها می‌رفت را محقق کند، اما به‌نظر می‌رسد تجدیدارزیابی شرکت‌هایی مثل ذوب‌آهن اگر تایید شود، در کنار بحث واگذاری خودرویی‌ها به بخش‌خصوصی یک حرکت را در بازار رقم بزند. به‌نظر می‌رسد طی هفته‌جاری نیز تغییر خاصی در بازار نداشته باشیم و همان اتفاق هفته گذشته تکرار شود، اما پایان هفته برای اسفندماه و حرکت بعدی بازار مهم و اثرگذار است؛ سه‌شنبه و چهارشنبه را خیلی باید با دقت زیرنظر گرفت.»

tags # بورس
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: