حبس بورس و فرار سرمایه؛ ۲۱ هزار واحد ریزش در یک هفته

حبس بورس و فرار سرمایه؛ ۲۱ هزار واحد ریزش در یک هفته
در حالیکه برخی کارشناسان مدعی هستند که حباب بازار سرمایه منفی است سطح سود اوراق سپرده خاص و افزایش بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت عاملی است که بازار سرمایه را محبوس کرده و مانع از رشد آن می‌شود.
کد خبر: ۷۱۱۱
|
۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳

زی‌سان: بازار بورس ماه‌هاست حال خوشی ندارد و هیچ نشانه چشمگیری برای بهبود اوضاع هم در آن دیده نمی‌شود. اخیرا هم نقض وعده وزیر اقتصاد توسط بانک مرکزی و خبر انتشار مجدد گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی از سوی بانک مرکزی، بار دیگر بورس را سرخ پوش کرد و موجب سقوط آزاد آن شد.

به گزارش زی‌سان، به نظر می‌رسد بازار ساز نگران تداوم سیاست خود و تاثیر مخرب آن برشرکت‌های بورسی نیست.

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص سرمایه‌گذاری، ریسک عمده‌ای است که خریداران بازار سهام را مردد می‌کند. با وجود اینکه احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد کشور، دو روز پیش اعلام کرده بود که عرضه این اوراق تمدید و تکرار نخواهد شد، اما روز گذشته بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای، بر ادامه استفاده از ابزار‌های مختلف سیاست پولی از جمله اوراق گواهی سپرده خاص سرمایه‌گذاری برای طرح‌های دارای بازدهی بالا و پیشران کشور تاکید کرد.

سطح سود سپرده‌های خاص تنها رقیب بازار سرمایه در این روز‌ها نیست که حال بورس را بد کرده است. سطح بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت نیز رشد کرده است.

در بازار سرمایه، در شرایط رکودی، صندوق‌های درآمد ثابت با استقبال بیشتری رو به رو می‌شود و سرمایه از سهام و صندوق‌های بورسی خارج شده و وارد صندوق‌های درآمد ثابت می‌شود.

روز قبل کارگزاری مفید اعلام کرد که سود موثر صندوق عادی توان به حداقل ۳۰ درصد و حداکثر ۳۲ درصد افزایش خواهد یافت. با افزایش بازدهی بدون ریسک برای صندوق‌های درآمد ثابت کار برای بازار سرمایه سخت‌تر شد است.

در چنین شرایطی در حالیکه برخی کارشناسان مدعی هستند که حباب بازار سرمایه منفی است سطح سود اوراق سپرده خاص و افزایش بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت عاملی است که بازار سرمایه را محبوس کرده و مانع از رشد آن می‌شود. شرایط ژئوپلتیکی نیز بر بازار اثرگذار است. بحران‌های موجود در منطقه باعث شده که سرمایه‌گذاران وارد بازار‌های کم ریسک مانند طلا، ارز و خودرو شوند و کمتر به بورس فکر کنند.

سقوط شاخص کل

در معاملات روز چهارشنبه بیست و پنجم بهمن ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۱۱ هزار و ۷۸۷ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۷۸ هزار و ۵۳۰ واحد رسید.  

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش ۴ هزار و ۹۸۱ واحدی در رقم ۷۲۷ هزار و ۶۳۰ واحدی ایستاد.  

شاخص کل فرابورس با افت ۲۱۴ واحدی به رقم ۲۴ هزار و ۸۶۹ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش ۸۰۷ واحد به سطح ۱۳۵ هزار و ۴۰۴ واحد رسید.  

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۳۷ هزار و ۵۷۲ میلیارد تومان رسید.  ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲۶ هزار و ۸۵۴ میلیارد تومان بود که ۷۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۱۱ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۷۴ میلیارد تومان رسید.  

خروج پول از بورس تهران

روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هشتمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و ۲۱۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در مجموع این ۸ روز معاملاتی، شاخص کل نیز بیش از ۲۱ هزار واحد ریزش کرده است.  

امروز نماد وبملت بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۵۸ میلیارد تومان بود. پس از بانک ملت، نماد‌های وپاسار، تفارس، تکاردان و دی بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نماد‌های اخابر، فنر، کرومیت، بیوتیک و ناما تعلق داشت.

نماد‌های اثرگذار بر شاخص‌های بازار سهام

امروز وپاسار، وبملت و فولاد نماد‌های قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نماد‌های اخابر، نوری و کرماشا از نماد‌های سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نماد‌های بپاس، آریا و خاور بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نماد‌های انتخاب، شپاس و ثباغ بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.

در بین نماد‌های پرتراکنش بورس امروز نماد داتام بیشترین تراکنش را داشت و اخابر و وبملت در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز فنر، بیوتیک و فصبا بیشترین تراکنش را داشتند.  

tags # بورس
سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: