روزنامه خراسان: دستگیری و سپس آزادی مدیرعامل دیجی کالا به قید وثیقه به دلیل فروش محصولاتی که برداشت توهین به مقدسات از آنها شده بود، بار دیگر بحثهایی را درباره لزوم توجه به نحوه تعامل با مجموعههای اقتصادی به ویژه استارتاپها برانگیخت.
طی چند روز گذشته محصولاتی با اسامی معصومین در اپلیکیشن و سایت دیجی کالا عرضه شده بود که شائبههایی درباره توهین به مقدسات ایجاد کرده بود. در همین راستا روز شنبه ۲۱ بهمن دادستانی تهران اعلام کرد: درپی انتشار تصاویر توهینآمیز به مقدسات از برخی محصولات ارائه شده در سایت دیجی کالا، دادستانی تهران علیه این شرکت اعلام جرم کرد.
در همین حال عصر روز یکشنبه ۲۲ بهمن خبر آمد که مدیرعامل دیجی کالا بازداشت شده است، اما ساعتی بعد خبر آمد که وی با قید سپردن وثیقه به طور موقت آزاد شده است. این مسئله واکنش برخی فعالان اقتصادی و فضای مجازی را برانگیخت.
به عنوان مثال یک فعال فضای مجازی نوشت: «میشد مسئول دیجی کالا رو صدا کرد و گفت این اهانته جمعش کنید و جمع میشد».
صادق الحسینی کارشناس اقتصادی نیز در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «به دلیل طرح چند لیوان که فروشنده آنها را در دیجی کالا فروخته، مدیرعامل دیجی کالا را دستگیر کردند! چه کسی برای تخلف یک مغازه در بازار تهران، کل بازار را تعطیل میکند؟ این نحوه حکمرانی به جز استهلاک ایران نتیجهای ندارد.»
در هر حال به نظر میرسد در وهله اول انتظار میرفت که فروشگاه دیجی کالا حساسیت لازم را در زمینه نظارت بر فروش محصولات داشته باشد و بعد از انتقادها و با درک حساسیت ها، توضیحات لازم و در صورت لزوم اصلاحات منطقی در این زمینه اعمال میکرد؛ اما از جنبه دیگر، نحوه برخورد با این ماجرا میتواند به امنیت سرمایه گذاری و حمایت از بخش خصوصی که دغدغه رهبر معظم انقلاب است، آسیب بزند.
انتظار میرود که در مواجهه با اشکالاتی از این دست، برخورد به گونهای نباشد که منجر به تعطیلی پلتفرم یا دستگیری مدیران آن شود، بلکه با تذکرات لازم میتوان بدون ضربه زدن به کسب و کار مذکور، مسئله را رفع کرد.