بیماری «پادشاه» زیر ذره‌بین؛ درباره سرطان چارلز سوم، پادشاه بریتانیا چه می‌دانیم؟

بیماری «پادشاه» زیر ذره‌بین؛ درباره سرطان چارلز سوم، پادشاه بریتانیا چه می‌دانیم؟
درباره سرطان چارلز سوم، پادشاه بریتانیا چه می‌دانیم؟ چارلز سوم ۷۵ ساله است. او در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ بعد از مرگ مادرش ملکه الیزابت دوم که ۷۰ سال در سلطنت بود، به پادشاهی رسید. جانشین چارلز، پسر بزرگ‌تر او ویلیام، پرنس ولز خواهد بود که ۴۱ ساله است.
کد خبر: ۶۲۶۳
|
۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳

زی‌سان: طبق اخباری که کاخ باکینگهام منتشر کرده است چارلز سوم، پادشاه بریتانیا به یک نوع سرطان مبتلا شده است. این سرطان در چند روزی که پادشاه برای درمان بزرگ شدن پروستات در بیمارستان بود، تشخیص داده شد. او درمان را شروع کرده است و پزشکان توصیه کرده‌اند انجام وظایف عمومی‌اش را متوقف کند.

پادشاه بریتانیا به چه نوعی از سرطان مبتلا شده است؟

کاخ باکینگهام هنوز به‌طور مشخص اعلام نکرده است پادشاه به چه نوع سرطانی مبتلا شده است و یا در چه محلی درمان می‌شود، اما اعلام‌شده که سرطان پروستات ندارد.

بیماری «پادشاه» زیر ذره‌بین!

پادشاه چندساله است و جانشین او کیست؟

چارلز سوم ۷۵ ساله است. او در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ بعد از مرگ مادرش ملکه الیزابت دوم که ۷۰ سال در سلطنت بود، به پادشاهی رسید. جانشین چارلز، پسر بزرگ‌تر او ویلیام، پرنس ولز خواهد بود که ۴۱ ساله است.

آیا سرطان پادشاه به درمانی که برای بزرگ شدن پروستات دریافت می‌کرد، ارتباط دارد؟

پادشاه چارلز به‌تازگی به علت بزرگ شدن پروستات تحت درمان بود. در طول این درمان نکته نگران‌کننده دیگری هم تشخیص داده شد و درنهایت مشخص شد که نوعی سرطان است. او حالا برای این بیماری دومی که تشخیص داده‌شده، بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان، تحت درمان خواهد بود.

سرطان چیست؟ وقتی سلول‌های بخش خاصی از بدن به‌صورت کنترل نشده‌ای شروع به تکثیر می‌کنند، سرطان ایجاد می‌شود. این سلول‌ها می‌توانند در بافت‌ها و اندام‌های دیگر بدن هم منتشر شوند که در این صورت به‌عنوان سرطان ثانویه یا متاستاز شناخته می‌شوند.

سرطان چگونه تشخیص داده می‌شود؟ معمولاً پزشک با پرسش‌هایی درباره علائمی که دارید شروع می‌کند. آن‌ها همچنین تست‌ها و آزمایش‌هایی انجام می‌دهند. این آزمایش‌ها شامل آزمایش خون، عکس‌برداری با اشعه ایکس یا اسکن‌های مختلف است. گاهی لازم است از بافت‌ها نمونه‌برداری کنند. به این کار بیوپسی گفته می‌شود و بعد روی این نمونه آزمایش‌هایی انجام می‌دهند.

گاهی، مانند موردی که برای پادشاه پیش‌آمده است، سرطان وقتی تشخیص داده می‌شود که بیماری برای مورد دیگری تحت درمان است.

سرطان همین‌طور ممکن است در آزمایش‌های غربالگری تشخیص داده شود.

آزمایش‌های مخصوص غربالگری سرطان به دنبال نشانه‌های اولیه سرطان در افرادی که نشانه‌های سرطان ندارند، می‌گردند. آزمایش‌های دیگری هم هستند که وجود سرطان را تأیید می‌کنند.

چند نفر در سراسر جهان سرطان می‌گیرند؟

بیش از ۲۰۰ گونه مختلف سرطان وجود دارد.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید رایج‌ترین انواع سرطان، سرطان سینه، ریه، روده و مقعد و سرطان پروستات است. این سازمان می‌گوید سرطان دلیل یک مرگ از هر ۶ مرگ در سراسر جهان است.

با بالاتر رفتن سن، خطر ابتلا به سرطان هم بیشتر می‌شود، زیرا باگذشت زمان بیشتر، فرصت بیشتری برای تخریب سلول‌ها به وجود می‌آید.

بیشتر موارد سرطان در افراد ۵۰ سال به بالا پیش می‌آید. طبق داده‌های مجله پزشکی بی ام سی سلامت عمومی، بیش از یک‌سوم افرادی که سرطان در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، بالای ۷۵ سال سن دارند.

طبق نقشه سرطان، این بیماری در کشور‌های ثروتمند رایج‌تر از کشور‌های فقیر است. اروپا، چین و آمریکای شمالی بالاترین میزان ابتلا به این بیماری را در جمعیت خوددارند.

روش‌های اصلی درمان سرطان چه هستند؟

راه‌های زیادی برای درمان یا مدیریت سرطان وجود دارند. استفاده از این روش‌ها بستگی به نوع سرطان و اینکه در کدام بخش بدن است دارد.

بعضی سرطان‌ها را می‌توان با کمک جراحی برداشت. دارو‌های شیمی‌درمانی به‌صورت وریدی به بیماران تزریق و یا به‌صورت قرص خوراکی مصرف می‌شوند تا سلول‌های سرطانی را بکشند.

اشعه درمانی (رادیوتراپی) هم روش دیگری است که گاهی به بیماران پیشنهاد داده می‌شود. این روش از اشعه‌ی قوی برای حمله به سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند.

با این‌وجود، همه این روش‌ها ممکن است نتوانند سرطان را درمان کنند.

مراحل مختلف سرطان چه هستند؟

پزشکان با تعیین مرحله بیماری می‌توانند توضیح بدهند که سرطان چقدر رشد کرده و تا کجا پیش رفته است. این روش، تصمیم‌گیری در مورد مناسب‌ترین روش درمان را تسهیل می‌کند.

پزشکان سیستم و روش‌های مختلفی برای تعیین مرحله سرطان به کار می‌برند.

به‌عنوان‌مثال، بعضی روش‌های تعیین مرحله از اعداد استفاده می‌کنند. عدد یک به توده سرطانی کوچک اشاره می‌کند که هنوز در بدن پراکنده نشده است، اما عدد چهار نشان می‌دهد سرطان پیشرفته است و به نقاط مختلف بدن رسیده است.

سرطان در چه تعدادی از مردم بهبود پیدا می‌کند؟

در پنجاه سال اخیر شانس زنده ماندن بعد از ابتلا به سرطان به‌طور چشمگیری افزایش داشته است، اما روند این پیشرفت کند شده است.

طبق نظر مجله پزشکی لنست، شانس پنج سال زنده ماندن بعد از ابتلا به سرطان‌های سینه، روده و پروستات در آمریکای شمالی، استرالیا، ژاپن و اروپای غربی از همه‌جا بالاتر است.

شانس زنده ماندن در الجزایر، برزیل و اروپای شرقی پایین‌تر است. شانس زنده ماندن در کسانی که سرطان در آن‌ها در سنی پایین‌تر از ۴۰ سال تشخیص داده است، بیشتر است.

اگر فکر می‌کنید مبتلابه سرطان هستید باید چه‌کار کنید؟

اگر متوجه نشانه‌های غیرعادی در بدن خود شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

علامت‌های غیرعادی ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

درد یا خونریزی که دلیل مشخصی ندارد
توده یا تورم غیرعادی
خستگی یا کاهش وزن بدون دلیل مشخص
سرفه مداوم

این نشانه‌ها ممکن است به دلیل سرطان نباشند، اما مهم است که پزشک آن‌ها را بررسی کند. تشخیص سریع سرطان در مراحل اولیه معمولاً درمان آن را ساده‌تر می‌کند.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: