جزئیات جدید از حمله پهپادی به برج ۲۲ آمریکا در اردن/ واکنش آمریکا و ایران

جزئیات جدید از حمله پهپادی به برج ۲۲ آمریکا در اردن/ واکنش آمریکا و ایران
 یک سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به وال استریت ژورنال گفته که «ایران هیچ ارتباطی با حملات مورد بحث در اردن ندارد».
کد خبر: ۵۲۷۴
|
۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱

زی‌سان: در پی حمله پهپادی به یک پایگاه آمریکایی در اردن سه سرباز کشته و حدود ۳۵ نفر نیز مجروح شدند.

به گزارش زی‌سان، جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در یک حمله پهپادی در اردن، سه نظامی آمریکایی کشته و «بسیاری» زخمی شدند. بایدن در ادعایی این حمله را به گروه‌های تحت حمایت ایران نسبت داد.

این اولین تلفات جانی اعلام شده از سوی آمریکا در حملات چند ماه اخیر به نیرو‌های آمریکایی در سراسر خاورمیانه و در گرماگرم جنگ اسرائیل و حماس است که می‌تواند به نوبه خود به گسترش درگیری‌ها دامن بزند.  

مقامات آمریکایی همچنان در تلاش هستند تا گروهی که مسئول این حمله بوده است را به طور دقیق شناسایی کنند.

بایدن روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «امروز قلب آمریکا اندوهگین شده است. شب گذشته در جریان یک حمله پهپادی به نیرو‌های ما در شمال شرقی اردن در نزدیکی مرز سوریه، سه نظامی آمریکایی کشته شدند و بسیاری مجروح شدند.»

جو بایدن در این رابطه اعلام کرد که ایالات متحده «همه کسانیکه مسئول [این حمله]هستند را در زمان و به روشی که خودمان تعیین می‌کنیم، پاسخگو خواهیم کرد.»

وزیر دفاع آمریکا نیز اعلام کرد در زمان و مکان مناسب پاسخ می‌دهیم.

از برج ۲۲ چه می‌دانیم؟

برج ۲۲ که از یک موقعیت راهبردی مهم برخوردار است، در شمال شرقی‌ترین نقطه کشور اردن، جایی که مرز‌های اردن با سوریه و عراق تلاقی دارد، واقع شده است.

اطلاعات کمی در مورد این پایگاه وجود دارد. اما نیرو‌های عملیات ویژه ایالات متحده از این مکان برای گذر به سوریه و کمک به مقابله با گروه حکومت اسلامی یا داعش استفاده کرده‌اند. این پایگاه همچنین در نزدیکی اردوگاه پناهندگان رکبان در مرز عراق و سوریه واقع شده است.

«برج ۲۲» که تعداد کمی از نیرو‌های آمریکایی را در خود جای داده، تنها چند کیلومتر از پادگان التنف، واقع در سوریه، فاصله دارد.

البته بیشتر نیرو‌های آمریکایی در سوریه در شمال شرقی این کشور مستقر هستند، اما تعداد کمی از آن‌ها در جنوب در پادگان التنف استقرار دارند.   پایگاه تنف از اکتبر سال ۲۰۲۳، مهرماه امسال، ده‌ها بار هدف قرار گرفته است.

برج ۲۲ به اندازه کافی به محل استقرار نیرو‌های آمریکایی در تنف نزدیک است و می‌تواند به پشتیبانی از این نیرو‌ها کمک کند.

ارتش اردن یکی از بزرگترین دریافت‌کنندگان کمک‌های مالی نظامی خارجی واشنگتن است.

این کشور پادشاهی، میزبان سه هزار مستشار نظامی آمریکایی است، و یکی از معدود متحدان منطقه‌ای آمریکاست که در طول سال رزمایش‌های گسترده‌ای را با نیرو‌های آمریکایی برگزار کرده است.

از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱، واشنگتن صد‌ها میلیون دلار برای کمک به اردن هزینه کرده، تا یک سیستم نظارتی دقیق، موسوم به «برنامه امنیت مرزی» را برای جلوگیری از نفوذ شبه‌نظامیان از سوریه و عراق ایجاد کند.

 واکنش اردن

دولت اردن روز یکشنبه حمله به پایگاه «برج ۲۲» را یک حمله تروریستی خوانده و آن را محکوم کرد.

دولت اردن یکشنبه در یک بیانیه رسمی در خصوص این حمله تاکید کرد که این کشور با آمریکا برای مبارزه با «تروریسم» همکاری خواهد کرد.

در همین حال، یک منبع امنیتی اردن به رویترز گفت، «امان» به دلیل نگرانی از درگیری عمیق‌تر در تنش‌های خاورمیانه اخیرا از آمریکا درخواست دریافت تجهیزات نظامی پیشرفته‌تر بیشتری کرده بود.

در ماه‌های اخیر تنش در مرز اردن و سوریه افزایش یافته است. اردن پیش‌تر اعلام کرده بود که قاچاقچیان مواد مخدر را به هنگام عبور از مرز سوریه هدف حمله قرار داده و آن‌ها را تهدیدی برای امنیت ملی خود دانسته بود.

دولت این کشور از ماه گذشته و پس از درگیری با ده‌ها نفر که محموله‌های مواد مخدر از سوریه وارد اردن می‌کردند، کارزار خود را علیه قاچاقچیان مواد مخدر تشدید کرده است.

در همین زمینه نیرو‌های ارتش اردن ۱۹ دی‌ماه برای دومین بار طی یک هفته مزارع و مخفی‌گاه‌های قاچاقچیان مواد مخدر را هدف حمله هوایی قرار دادند.

واکنش ایران

 یک سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل به وال استریت ژورنال گفته که «ایران هیچ ارتباطی با حملات مورد بحث در اردن ندارد».

وی تاکید کرد، درگیری توسط ارتش آمریکا علیه گروه های مقاومت در عراق و سوریه آغاز شده و چنین عملیاتی بین آنها دو طرفه است.

گروه مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که شامگاه یک شنبه به تعدادی از نقاط در سوریه و فلسطین اشغالی حمله کرده است.

جمهوری‌خواهان خواستار اقدام تلافی جویانه علیه ایران شدند

پس از این حادثه  شماری از نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره ایالات متحده خواستار اقدامات قاطعانه تلافی جویانه علیه ایران شدند.

تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه در این باره مدعی شد: «تنها پاسخ به این حملات باید انتقام‌جویی ویرانگر نظامی علیه نیرو‌های ایران، چه در ایران و چه در سراسر خاورمیانه باشد».

این سناتور تندرو جمهوری‌خواه تاکید کرد که هر اقدام تلافی جویانه کمتر از چنین اقدامی را نشانه عدم «شایستگی» جو بایدن برای فرماندهی کل قوا ایالات متحده خواهد بود.

راجر ویکر، سناتور جمهوری‌خواه نیز گفته است: «ما باید به این حملات مکرر ایران و نیرو‌های نیابتی آن با حمله مستقیم به اهداف متعلق به ایران و رهبری آن پاسخ دهیم.... وقت آن است که سریع و قاطعانه عمل کنیم تا همه دنیا ببینند.»

پیشتر نیز لیندسی گراهام و جان کورنین، سناتور‌های جمهوری‌خواه نیز خواستار اقدام علیه ایران شدند.

واکنش دموکرات‌های کنگره

از میان دموکرات‌ها، سناتور باب کیسی ضمن همدردی با خانواده‌های قربانیان این حمله، خواستار پاسخگو کردن عاملان حمله شد و در توییتی نوشت: این الگویی نگران‌کننده از سوی گروه‌های تحت حمایت ایران است که احساس جسوری و شجاعت می‌کنند.

سناتور مایکل بنت نیز حمله روز یکشنبه را بخشی از طرح گسترده‌تر تجاوز‌های فعال‌شده توسط تهران در سراسر منطقه خواند.

آدام اسمیت، عضو ارشد در کمیته نیرو‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، حمله روز یکشنبه را «تشدید خطرناک تنش‌ها» خواند و ضمن تاکید بر جلوگیری از گسترش درگیری‌ها، به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت واکنش به این حمله و همچنین یافتن راهی برای توقف حملات ضروری است.

او همچنین دورنمای گسترش درگیری‌ها را به «وضعیت غزه» مرتبط دانست و گفت: «آنچه در غزه اتفاق می‌افتد بسیار مهم است» و جنگ در غزه «در حال حاضر به ایران قدرت داده است».

الیسا اسلاتکین، دیگر عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، نیز در توییتی نوشت: این بی‌ثباتی فزاینده در سراسر خاورمیانه بیش از پیش روشن می‌کند که مذاکره‌کنندگان برای وقفه جدید در جنگ غزه و بازگشت گروگان‌ها باید با فوریت کار کنند.

شمار دیگری از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، از جمله دینا تیتوس و کتی منینگ، نیز دیدگاه‌های مشابهی بیان کرده‌اند.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: