05/مرداد/1404 | 08:26
۱۲:۳۷
۱۴۰۴/۰۵/۰۴
درگیری به کجا خواهد کشید؟

جنگ صدساله؛ چرا تایلند و کامبوج در حال جنگ هستند؟

جنگ صدساله؛ چرا تایلند و کامبوج در حال جنگ هستند؟
مقامات تایلند می‌گویند درگیری میان نیرو‌های تایلندی و کامبوجی در مرز مورد مناقشه منجر به کشته شدن ۱۲ نفر شده است.
کد خبر: ۴۹۴۹۵

زی‌سان: مقامات تایلند می‌گویند درگیری میان نیرو‌های تایلندی و کامبوجی در مرز مورد مناقشه منجر به کشته شدن ۱۲ نفر شده است.

به گزارش زی سان به نقل از بی بی سی، این درگیری نشان‌دهنده تشدید اختلافات بین این دو کشور همسایه در آسیای جنوب شرقی است؛ اختلافی که قدمت آن به بیش از یک قرن پیش بازمی‌گردد.

طبق گفته ارتش تایلند، بیشتر قربانیان غیرنظامی و همگی اهل سه استان تایلندی بودند. همچنین گزارش‌هایی از مجروح شدن چندین نفر وجود دارد. کامبوج هنوز تأیید نکرده که تلفات داشته یا نه.

دو طرف در ساعات ابتدایی پنج‌شنبه ۲۴ ژوئیه به تبادل آتش پرداختند. این درگیری به سرعت شدت گرفت؛ تایلند کامبوج را متهم کرده که به سمت یک روستا در تایلند موشک شلیک کرده که به یک بیمارستان حمله کرده است. در پاسخ، بانکوک حملات هوایی علیه اهداف نظامی کامبوج انجام داده است.

تایلند پس از درخواست خروج تمامی اتباعش، مرز خود با کامبوج را بسته است.

در همین حال، کامبوج روابط دیپلماتیک خود با تایلند را کاهش داده و این کشور را به استفاده از «زور نامتناسب» متهم کرده است.

هر دو کشور از شهروندان خود در مناطق مرزی خواسته‌اند که منطقه را تخلیه کنند. شاهدان عینی از درگیری‌های شدید خبر داده‌اند.

سوتیان پیوچان، یکی از ساکنان منطقه بان دان در استان بوری‌رام تایلند در نزدیکی مرز کامبوج، به بی‌بی‌سی گفت:

«اوضاع خیلی جدی است. ما در حال تخلیه محل هستیم.»

چرا تایلند و کامبوج در حال جنگ هستند؟

این اختلاف به بیش از ۱۰۰ سال پیش بازمی‌گردد، زمانی که مرز‌های دو کشور پس از اشغال کامبوج توسط فرانسه ترسیم شد.

تنش‌ها به‌طور رسمی در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، زمانی که کامبوج تلاش کرد معبدی متعلق به قرن یازدهم را که در منطقه مورد مناقشه قرار دارد به‌عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت کند، اقدامی که با اعتراض شدید تایلند مواجه شد.

در طی سال‌های بعد، درگیری‌های پراکنده‌ای رخ داد که منجر به کشته شدن سربازان و غیرنظامیان از هر دو طرف شد.

تنش‌های اخیر در ماه مه افزایش یافت، پس از آنکه یک سرباز کامبوجی در درگیری کشته شد؛ موضوعی که روابط دوجانبه را به پایین‌ترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رساند.

در دو ماه گذشته، هر دو کشور محدودیت‌هایی را در مرز برای یکدیگر اعمال کرده‌اند. کامبوج واردات میوه و سبزیجات از تایلند را ممنوع کرده و همچنین واردات برق و خدمات اینترنتی را متوقف کرده است.

هر دو کشور در هفته‌های اخیر، حضور نیرو‌های نظامی در مناطق مرزی را افزایش داده‌اند.

درگیری به کجا خواهد کشید؟

نخست‌وزیر موقت تایلند، فومتام وچایچای، گفته است که اختلاف با کامبوج «حساس» است و باید با دقت و طبق قوانین بین‌المللی حل‌وفصل شود.

نخست‌وزیر کامبوج، هون مانت، گفته که کشورش خواهان حل مسالمت‌آمیز مناقشه است، اما «چاره‌ای ندارد» جز اینکه «در برابر تجاوز مسلحانه با زور پاسخ دهد.»

در حالی که پیش‌تر نیز تبادل شدید آتش بین دو طرف صورت گرفته بود، اما این درگیری‌ها نسبتاً سریع فروکش کرده بودند.

در حال حاضر، به نظر نمی‌رسد که این درگیری به یک جنگ تمام‌عیار تبدیل شود، اما کمبود رهبری مقتدر و بااعتمادبه‌نفس در هر دو کشور برای عقب‌نشینی از این رویارویی وجود دارد.

هون مانت، فرزند رهبر سابق کامبوج، هنوز از اقتدار شخصی کافی برخوردار نیست. پدرش، هون سن، به نظر می‌رسد مایل است این درگیری را برای افزایش محبوبیت ملی‌گرایانه خود پیش ببرد.

در تایلند نیز دولت ائتلافی ضعیفی بر سر کار است که از سوی تاکسین شیناوات، نخست‌وزیر سابق، حمایت می‌شود. تاکسین معتقد بود روابط نزدیکی با هون سن و خانواده‌اش دارد، اما اکنون خود را به‌دلیل افشای یک مکالمه خصوصی از سوی هون سن که منجر به تعلیق دخترش، پائتونگتارن شیناواترا، از مقام نخست‌وزیری شد، فریب‌خورده می‌بیند.

برچسب ها:
تازه ها