تجارت بینالمللی مرگ در دل تهران؛ فروش کلیه تا ۷۰ میلیارد با پاسپورت جعلی و پزشک میلیاردی

یک باند ۹ نفره متشکل از ۵ مرد عراقی و ۴ مرد ایرانی، با راهاندازی یک موسسه خیریه در عراق، زمینه فریب افراد نیازمند را فراهم کرده بودند. این موسسه، در ظاهر محلی برای ارائه کمکهای بشردوستانه بود، اما در باطن، پاتوقی برای شکار انسانهایی بود که حاضر بودند برای نجات خانواده یا خروج از فقر، اعضای بدنشان را بفروشند.
اعضای باند با شناسایی اتباع کشورهای بحرانزده مانند عراق، سوریه و سودان که تمایل به فروش کلیه، قرنیه یا بخشی از اعضای بدن خود داشتند، وارد مذاکره میشدند. سپس با تهیه پاسپورت، هماهنگیهای سفارت و خرید بلیت، آنها را به ایران منتقل میکردند. این قربانیان پس از ورود، به ساختمانی غیربهداشتی در منطقه دولتآباد شهرری منتقل میشدند تا نوبت جراحیشان فرا برسد.
روند جراحی، بستگی به گروه خونی قربانی داشت. هرچه گروه خونی کمیابتر و آزمایشهای پزشکی بهتر، اولویت بالاتری برای جراحی پیدا میکردند. دلالان که گاهی مستقیماً و گاهی با واسطه در بیمارستانهای تهران به دنبال خرید کلیه بودند، حاضر بودند مبالغ کلانی پرداخت کنند.
پس از توافق بر سر قیمت، قربانی به بیمارستانهای خاصی که از پیش هماهنگ شده بود منتقل میشد و عمل جراحی توسط پزشک، با ظاهری قانونی، اما بدون اطلاعرسانی دقیق انجام میگرفت. در برخی موارد نیز جراحیها در همان آپارتمانهای مخفی با پرداخت دستمزد میلیاردی به جراحان صورت میگرفت.
قیمت فروش اعضای بدن قربانیان از ۱۰ تا ۷۰ میلیارد تومان متغیر بود. گاهی یک کلیه کمیاب، به قیمتهای باورنکردنی فروخته میشد، آنهم به خانوادههایی که برای نجات عزیزانشان به هر قیمتی دست به دامن این دلالان میشدند.
اما سرانجام راز این باند زمانی برملا شد که یک جوان عراقی، پس از ورود به ایران، از تصمیم خود پشیمان شد. او در عراق رضایتنامهای امضا کرده بود، اما پس از ورود به تهران، از فروش کلیهاش منصرف شد. اعضای باند، اما به او اجازه انصراف ندادند و مدعی شدند که هزینههای زیادی برای انتقال و آزمایشهای او صرف کردهاند.
این جوان موفق شد پنهانی با خانوادهاش تماس بگیرد و شرایطش را شرح دهد. خانوادهاش به پلیس عراق مراجعه کردند و اعلام کردند پسرشان فریب خورده و به گروگان گرفته شده است.
در پی این شکایت، پلیس ایران وارد عمل شد. کارآگاهان پایگاه نهم پلیس آگاهی با پیگیری سرنخها، رد جوان عراقی را تا محله دولتآباد شهرری دنبال کردند و با شناسایی محل نگهداری او، عملیات نجات را آغاز کردند. با ورود به مخفیگاه، پرده از فعالیتهای این باند هولناک کنار رفت.
اعضای باند در بازجوییها به فریب بیش از ۲۰ نفر از اتباع عراقی، سودانی و سوریهای اعتراف کردند. قربانیان در مکانهایی فاقد حداقل استانداردهای درمانی، عمل جراحی میشدند و بسیاری از آنها دچار عفونت شدید و حتی در آستانه مرگ قرار گرفته بودند.
در جریان دستگیری، مقادیر زیادی داروی غیرمجاز، تجهیزات پزشکی و مدارک مربوط به این تجارت شوم کشف شد. تحقیقات از متهمان همچنان ادامه دارد تا ابعاد بیشتری از این جنایت سازمانیافته فاش شود.
منبع: همشهری