06/اسفند/1403 | 20:05
۰۹:۵۸
۱۴۰۳/۱۲/۰۶
معادلات سیاسی آلمان تغییر کرد؛

آلمان در شوک انتخابات: سقوط شولتز و صعود خیره‌کننده راست افراطی به قلب سیاست کشور

آلمان در شوک انتخابات: سقوط شولتز و صعود خیره‌کننده راست افراطی به قلب سیاست کشور
فردریش مرتس، رهبر حزب محافظه‌کار مسیحی آلمان، از پیروزی در انتخابات سراسری خبر داد و وعده داد که به سرعت دولت جدید را تشکیل دهد. در این انتخابات، حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» با کسب بیش از ۲۰ درصد آرا، رکورد جدیدی را به ثبت رساند. شکست حزب سوسیال دموکرات و افزایش محبوبیت احزاب راست‌گرا، تحولی بزرگ در سیاست آلمان به شمار می‌آید.
کد خبر: ۴۵۷۴۰

فردریش مرتس، رهبر حزب محافظه‌کار مسیحی آلمان مدعی پیروزی در انتخابات شده و گفته بدون اتلاف وقت مشغول تشکیل دولت خواهد شد. حزب راست تندرو آلترناتیو برای آلمان - آ اف د - هم بنابر پیش‌بینی‌ها با کسب بیش از ۲۰ درصد آرا دومین حزب پیروز خواهد بود. همزمان اولاف شولتز، صدراعظم فعلی، با قبول شکست، پذیرفته که حزب او - سوسیال دموکرات - دیگر نقش محوری در آینده دولت آلمان نخواهد داشت.

با ورود به بامداد روز دوشنبه - ۲۴ فوریه، ششم اسفند - نتایج بیشتری از شمارش نهایی انتخابات سراسری آلمان به دست آمد، اما با وجود پیروزی حزب محافظه‌کار مسیحی، میزان آرای کسب شده توسط این حزب (۲۸/۶) کمتر از ۳۰ درصدی است که پیش‌بینی شده بود. در عوض حزب راست تندرو آلترناتیو برای آلمان، فراتر از انتظار‌ها ظاهر شده و در شرق آلمان با کسب ۳۴ درصد آرا پیشتاز نتایج بوده و در مجموع حدود ۲۰/۸ درصد آرا کل انتخابات روز یکشنبه در آلمان را کسب کرده که یک رکورد جدید برای این حزب محسوب می‌شود.

آلمان در شوک انتخابات: صعود خیره‌کننده راست افراطی به قلب سیاست کشور

بیش از ۵۹ میلیون آلمانی واجد شرایط رای دادن بودند و بنا بر گزارش‌ها مشارکت از انتخابات قبلی به‌مراتب بیشتر بوده است.

همزمان رهبران اروپایی، چون کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در پیام‌های جداگانه به آقای مرتس تبریک گفته‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس - توییتر سابق - ضمن تبریک به آقای مرتس گفته آماده همکاری با دولت آینده آلمان است.

دونالد ترامپ هم پیروزی حزب محافظه‌کار در انتخابات امروز را «یک روز بزرگ برای آلمان» خوانده است.

این در حالی است که فردریش مرتس یکی از دلایل شتاب خود برای تشکیل دولت جدید آلمان را اظهارات اخیر آقای ترامپ دانسته است.

آقای مرتس گفته: «باورم نمی‌شود که روزی چنین اظهاراتی را در تلویزیون بر زبان بیاورم، اما بعد از سخنان هفته گذشته دونالد ترامپ واضح است که دولت آمریکا برای اروپا اهمیتی قایل نیست» و به همین دلیل آقای مرتس گفته باید کشورش هر چه زودتر به موضع قدرتمند خود در قاره اروپا بازگردد.

آقای مرتس در پاسخ به سوالی مرتبط با اظهارات و اقدامات ایلان ماسک در حمایت از حزب راست افراطی آلمان و اتهام «دخالت در انتخابات» علیه ثروتمندترین فرد جهان، گفته آنچه ایلان ماسک انجام داده از نظر او «جدی و شرم‌آور» بوده و گفته این گونه اظهارات شبیه آن چیزی است که برلین پیش‌تر از سوی مسکو شنیده بود.

آلمان در شوک انتخابات: صعود خیره‌کننده راست افراطی به قلب سیاست کشور

ایلان ماسک ماه گذشته علنا از حزب راست تندرو آلترناتیو برای آلمان - آ اف د - حمایت کرد.

هفته گذشته جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به آلمان رفته بود، از آلترناتیو برای آلمان حمایت و فقط با رهبر این حزب دیدار کرد که واکنش تندی در فضای سیاسی آلمان به راه انداخت.

بحران اقتصادی، مهاجرت، حملات مرگبار چند هفته اخیر و افزایش محبوبیت جریان‌های راست تندرو در آلمان این انتخابات را از اهمیت مضاعفی برخوردار کرده بود. این موضوعات بار‌ها در مناظرات انتخاباتی نامزد‌ها هم مطرح شد.

همانطور که نظرسنجی‌ها نشان می‌دادند، فریدریش مرتس، رهبر ۶۹ ساله حزب محافظه‌کار دموکرات مسیحی بخت اول صدراعظمی است. او تا هفت سال پیش سیاستمداری ناکام شناخته می‌شد، اما حالا در راس دولت قرار می‌گیرد.

او وعده داده است در چهار سال آینده مشکلات را حل خواهد کرد؛ هدفی که به نظر برای بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا که با بحران زیرساخت‌های فرسوده دست‌وپنجه نرم می‌کند، دشوار به نظر می‌رسد.

در کشور‌های غربی بسیاری چشم به نتایج این انتخابات و آینده سیاسی آلمان دوخته‌اند.

این انتخابات در حالی برگزار شد که دولت فعلی آلمان نتوانست تا پایان دوره چهار ساله در قدرت باقی بماند.

اولاف شولتس، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان، از دسامبر ۲۰۲۱ در ائتلاف با حزب سبز و لیبرال آزاد آلمان قدرت را در دست داشت.

دوران او با جنگ روسیه علیه اوکراین و تاثیرات آن بر آلمان همراه شد.

جز شکست حزب حاکم سوسیال دموکرات، اوج‌گیری حزب ضدمهاجرت «آلترناتیو برای آلمان» تحول بزرگ این انتخابات است.

این حزب که به سیاست‌های ضدمهاجرتی و ملی‌گرایانه خود شهرت دارد، اکنون دومین اکثریت بر پارلمان آلمان را خواهد داشت و تشکیل دولت جدید و تصویب سیاست‌های آن در پارلمان آلمان تا حدود زیادی به حمایت نمایندگان آ اف د بستگی خواهد داشت.

سن قانونی رای دادن در آلمان ۱۸ سال است. میلیون‌ها نفر پیشتر رأی خود را به صورت پستی ارسال کرده بودند.

در نظرسنجی‌هایی که پیش از برگزاری انتخابات انجام شد، ۲۰ درصد رأی‌دهندگان همچنان درباره حزب مطلوب خود مردد بودند.

منبع: بی بی سی

برچسب ها: