11/بهمن/1403 | 22:37
۱۱:۳۵
۱۴۰۳/۱۱/۱۱

مرگبارترین غذا‌های دنیا چیست؟

مرگبارترین غذا‌های دنیا چیست؟
تا چه اندازه از سلامت غذای خود اطمینان دارید؟ هم اکنون شما را با مرگبارترین غذا‌ها در جهان آشنا خواهیم کرد که شاید آن را میل کرده باشید.
کد خبر: ۴۴۷۷۴

غذا خوردن یکی از مواردی است که باعث ادامه حیات ما می‌شود، اما گاهی وقت‌ها همین غذا خوردن می‌تواند ما را به کام مرگ بکشاند. در حالت کلی همه افراد تلاش می‌کنند تا سراغ مصرف مواد غذایی سمی نروند و از طرف دیگر، برخی مواد غذایی باعث ایجاد آلرژی خواهند شد که لازم است از آنها هم دوری کرد، اما مرگ‌بارترین غذایی که معمولا مردم در جهان مصرف می‌کنند را می‌شناسید؟ در این مقاله همراه ما باشید تا خطرناک‌ترین و مرگبارترین غذا که توسط مردم مصرف می‌شود را معرفی کنیم.

منظور از مرگبارترین غذا چیست؟

پاسخ به این سوال (مرگبارترین غذا) بستگی به تعریف مرگبارترین ماده غذایی دارد. این امکان وجود دارد که مرگبارترین ماده غذایی به غذایی گفته شود که تعداد افراد زیادی را بکشد و در این حالت غذا‌های ایجادکننده آلرژی در صدر جدول قرار خواهند گرفت.

از طرف دیگر نامزد مرگ‌بارترین ماده غذایی که می‌تواند سمی باشد به مجموعه‌ای از گیاهان، قارچ‌ها و حیوانات تعلق خواهد گرفت. مواد غذایی سمی به دو دسته تقسیم می‌شوند که دسته نخست را باید مواد غذایی عنوان کرد که ناایمن هستند، اما با آماده‌سازی مناسب می‌توانند ایمن شوند و دسته دوم را باید مواد مضری دانست که به اشتباه آنها را ایمن معرفی می‌کنیم.

کاساوا (Casava)

یکی از غذا‌های مهم که مصرف آن در حالت طبیعی می‌تواند خطرناک باشد. کاساوا تلخ منبع اصلی کربوهیدرات‌ها در رژیم غذایی افرادی است که در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند. مشکل اصلی که در کاساوا وجود دارد را باید ریشه و برگ‌های آن عنوان کرد که دارای سم با نام گلیکوزید‌های سیانوژنیک هستند و باعث ایجاد گواتر، فلج شدن و حتی مرگ می‌شوند.

با این حال، بسیاری از مردم در سراسر جهان کماکان از ریشه آن لذت می‌برند، چرا که گلیکوزید‌های سیانوژنیک می‌توانند با خیساندن کاساوا پوست کنده در آب یا با جوشاندن و خشک کردن در آفتاب از بین بروند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی سازمان بهداشت جهانی، مسمومیت ناشی از کاساوا به صورت سالیانه می‌تواند ۲۰۰ انسان را از بین ببرد و این در حالی است که هزاران نفر دیگر به علت درگیر شدن سطوح پایین‌تر از مسمومیت ممکن است دچار ناتوانی‌های جدی جسمانی شوند و حتی امکان بروز اختلال‌های شناختی وجود دارد. این مورد نشان می‌دهد که چگونه یک ماده غذایی می‌تواند به صورت گسترده باعث نابودی زندگی انسان شود و خطر‌های جدی برای سلامتی داشته باشد.

مرگبارترین غذا‌های دنیا چیست؟

ماهی پافرفیش (Pufferfish)

احتمالا باید در دنیای حیوانات، غذای فیگو که یک نوع سوشی بر پایه ماهی پافر است را به عنوان مرگ‌بارترین ماده غذایی به حساب آورد و به صورت عمده در کشور ژاپن مصرف می‌شود؛ این ماهی دارای سم بوده و فرایند خاصی برای سم‌زدایی آن وجود دارد.

بر اساس اطلاعات پزشکی منتشر شده، چندین گونه از ماهی‌های پافر دارای سم کشنده‌ای به نام تترودوتوکسین هستند و می‌توانند بلافاصله باعث بی‌حس شدن یا فلج شدن شوند و بعد از مدت زمان ۲۰ دقیقه، نارسایی تنفسی را ایجاد کنند. این سم به صورت تقریبی ۱۲۰۰ برابر سمی‌تر از سیانید بوده و دوز کشنده آن در بازه ۲ الی ۳ میلی گرم است؛ این دلیلی واضحی است که باعث شده مصرف آن در بسیاری از کشور‌های جهان، ممنوع اعلام شود.

سرآشپز‌ها در کشور ژاپن باید مجوز‌های لازم را داشته باشند تا بتوانند فوگو را تهیه و سرو کنند؛ این فرایند ممکن است چند سال زمان ببرد. سرآشپز‌ها باید بتوانند ماهی را تمیز کرده و اندام‌های آن که شامل کبد، روده‌ها و تخمدان‌ها می‌شود را جدا کنند و آزمون نهایی شامل چشیدن غذایی است که خود، درست کرده‌اند.

بر اساس گزارش اداره بهداشت عمومی توکیو در هر سال ده‌ها نفر به علت آماده‌سازی نادرست ماهی پافر در بیمارستان پذیرفته می‌شوند، اما تعداد کمی از آنها جان خود را از دست خواهند داد. این غذا را باید به عنوان یکی از خوراکی‌های نادر و لوکس به حساب آورد که معمولا قیمت آن به صد‌ها دلار برای هر پرس خواهد رسید.

مرگبارترین غذا‌های دنیا چیست؟

قارچ کلاه مرگ

اگر در لیست مرگبارترین غذا‌های جهان نامی از یک غذا با قارچ نباشد، قطعا نباید آن لیست را کامل دانست. یکی از آنها که با عنوان کلاهک مرگ شناخته می‌شود، مسئول ۹۰ درصد از مرگ و میر‌های ناشی از مصرف قارچ است. این قارچ بومی اروپا بوده و به عنوان یک گونه مهاجم به سایر مناطق جهان راه یافته است.

از آن جایی که شباهت زیادی به قارچ‌های معمولی دارد، کلاهک مرگ مسئول بسیاری از مرگ‌ها بر اثر مصرف قارچ و مسمومیت‌های تصادفی است. علائم مسموم شدن با این قارچ ظرف مدت ۶ الی ۱۲ ساعت پدیدار شده و شامل تهوع، استفراغ و اسهال است.

بعد از گذشت چند روز، فردی که نصف یا بیشتر از آن را خورده باشد دچار نارسایی کبد یا کلیه شده و بدین ترتیب از دنیا خواهد رفت. بدترین قسمت ماجرا را باید مقاومت قارچ در برابر حرارت عنوان کرد؛ بنابراین پختن آن نمی‌تواند موجب از بین رفتن سم شود.

متخصصان اظهار داشته‌اند که دستیابی به آمار دقیق تعداد مرگ و میر‌های ناشی از مصرف این نوع قارچ در سراسر دشوار است، چرا که گزارش‌های کافی در مراکز اورژانس وجود ندارد، اما ممکن است در هر سال ۱۰۰ نفر را به کام مرگ بکشاند. هزاران انسان دیگر در اثر مصرف قارچ کلاهک مرگ بیمار شده و در نهایت، بهبود خواهند یافت.

خبر‌های خوبی برای افرادی که به صورت اشتباه قارچ موردنظر را مصرف می‌کنند در حال منتشر شدن است. یکی از تحقیق‌های سال ۲۰۲۳ میلادی نشان می‌دهد یک رنگ فلورسنت خاص می‌تواند به عنوان پادزهر برای سموم قارچ مورد استفاده قرار بگیرد و بدین معنا است که ممکن است در آینده راهی برای درمان افراد وجود داشته باشد و بدین ترتیب احتمال نجات جان آنها افزایش خواهد یافت.

منبع: گجت نوز

ارسال نظرات