(تصاویر) پوشش زنان در دوره قاجار؛ زنان قجری چه لباسی میپوشیدند؟
زیسان: در دوره قاجار لباس زنان تا حدی ساده بود و با لباس مردان چندان اختلافی نداشت. عموما زنان پیراهن تنگی در بر میکردند که پارچه آن اغلب از نخ و ابریشم بود و برخلاف پیراهن زیرین مردان که یقه آن از پهلوی گردن باز و بسته میشد چاک پیراهن زنان از جلو باز میشد و در زیر گلو به وسیله ربان یا دگمهای محکم میگردید.
زنان در این زمان مانند مردان شلوار گشاد و بلندی به پا میکردند و روی آن دامن گشاد و نسبتا بلندی میپوشیدند که طول آن تا وسط ساق پا میرسید و به این طریق همیشه مقداری از شلوار و لبه آن پیدا بود. شلوار زنان گشاد و از پارچههای راه راه بود که به طور مورب دوخته میشد و لبه آن را از پارچهای به رنگ دیگر انتحاب میکردند.
آنطور که وبسایت چی بپوشم نوشته است: در دوره اول سلطنت قاجاریه پوشش سر زنان ادامه پوشش سر در دوره زندیه بود که عبارت بود از تور نازک همراه کلاهک یا عرق چین مزین به انواع جواهر و این پوشش تا دوره فتحعلی شاه ادامه داشت. تعداد بسیار زیادی از مینیاتورهای این دوره این پوشش سر را مینمایانند. زنان این دوره توری یا پارچه نازک و زیبایی را به طور آزاد بر روی سر انداخته آن را به وسیله رشتههای مروارید یا نیم تاج و جقه و پیشانی بند و پرهای زیبا و ... مانند زنان هندی بر روی سر بند میکردند و گوشههای بلند آن را که از پشت سر آویخته بود رها میساختند و گیسوهای بلند خود را نیز بافته و یا به طور آزاد در پشت سر یا شانهها میریختند و زلف یا طره را بر روی پیشانی به اشکال گوناگون و قشنگ مرتب میکردند.
بستن بازوبند جواهرنشان نیز در این زمان معمول بود و آن را از روی پیراهن در قسمت فوقانی بازو میبستند که رشتههای ابریشمی از زیر آنها آویزان و به هر رشته سکهای از طلا آویخته میشد. پوشاک زنان در این دوره بسیار مجلل بود. این طرز لباس پوشیدن زنان در خانه بود و هنگامی که میخواستند به کوچه و بازار روند چادر سیاه یا بنفش یا نیلی تند به سر میکردند و روی خود را محکم با روبند میگرفتند.