19/دی/1403 | 14:05
۱۳:۲۰
۱۴۰۳/۱۰/۱۸
داستان انتقال پایتخت ایران جدی شد

پایتخت به منطقه مکران می‌رود!

پایتخت به منطقه مکران می‌رود!
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، در کنفرانس خبری هفتگی امروز درباره انتقال پایتخت گفت: «جایی که در نظر است منطقه مکران است.»
کد خبر: ۴۳۷۴۸

زی‌سان: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در کنفرانس خبری هفتگی امروز درباره انتقال پایتخت گفت: «جایی که در نظر است منطقه مکران است.»

او گفت دو شورا تشکیل شده است که یکی مشکلات پایتخت را «احصا» می‌کند و دیگری درباره «اقتصاد دریامحور» کار می‌کند و ظرفیت‌هایی را که در منطقه مکران نیاز است بررسی می‌کند.

خانم مهاجرانی همچنین گفت تحقیق در این باره ادامه دارد، اما پایتخت جدید «قطعا در جنوب» کشور است.

پایتخت به منطقه مکران می‌رود!

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور ایران، دیروز درباره انتقال پایتخت گفته بود: «در ۳۰ سال گذشته این موضوع مطرح بوده است، اما امروز بحث ساماندهی مرکز سیاسی به صورت جدی مطرح است و اگر به این نتیجه برسیم به دلیل محدودیت‌هایی که در ارایه خدمات به مردم تهران با آن مواجه هستیم، یکی از نقاطی که به صورت جدی مطرح است، مکران است.»

عارف همچنین گفت: «این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود، اما هر کدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند، مثلا مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند.»

پایتخت به منطقه مکران می‌رود!

موضوع انتقال پایتخت از تهران چند دهه است که مطرح است و شهر‌ها و مناطق مختلفی به عنوان پایتخت احتمالی آینده مطرح شده‌اند.

سواحل مکران از بلوچستان پاکستان در غرب تا مرز‌های عمان به طول ۹۰۰ کیلومتر امتداد دارد و یک منطقه مهم استراتژیک در جنوب شرقی ایران است. این منطقه به دریای عمان و اقیانوس هند متصل است بنابراین به آب‌های آزاد دسترسی مستقیم دارد. بندر چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران، در این منطقه قرار دارد.

سواحل مکران جز ذخایر نفت و گاز، قابلیت‌های کشاورزی و شیلات دارد. این سواحل به دلیل مجاورت با آب‌های آزاد بین‌المللی و قرار داشتن در خارج از منطقه پرتنش خلیج فارس از اهمیت و جایگاه ژئوپلتیک ویژه‌ای برخوردار است که در صورت ایجاد زیرساخت‌های لازم می‌تواند نقش بسیار مهم و استراتژیکی را نه فقط برای ایران بلکه برای کشور‌های آسیای میانه، سازمان همکاری اقتصادی اکو، کشور‌های مشترک‌المنافع اتحاد جماهیر شوروی و کل منطقه ایفا کند.

پایتخت به منطقه مکران می‌رود!

در صورت ایجاد زیرساخت‌های صنعت گردشگری و دهکده‌های توریسم دریایی، سواحل مکران از پتانسیل بسیار بالایی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی برخوردار است.

بندر چابهار می‌تواند امن‌ترین و با صرفه‌ترین مسیر جهت ترانزیت کالا به افغانستان و کشور‌های آسیای میانه باشد. ایران و هند قرارداد ۱۰ ساله‌ای را برای تجهیز و بهره‌برداری از بندر شهید بهشتی چابهار امضا کرده‌اند.

این بندر برای هند هم اهمیت استراتژیک زیادی دارد نه تنها به هند امکان دسترسی به افغانستان و مناطق دیگری از آسیا و قفقاز را می‌دهد، بلکه به عنوان نقطه اتصال به اروپا نیز مورد توجه است.

ارسال نظرات