جزئیات طرح ترکیه برای بازسازی سوریه
عبدالقادر اورال اوغلو، وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه، اعلام کرد: آنکارا در حال آماده شدن برای انعقاد توافقی برای تعیین مرزهای دریایی با دولت جدید سوریه است.
به گزارش فارس، وی افزود: ما توافقنامهای برای تعیین مرزهای دریایی با دولت سوریه منعقد خواهیم کرد... چنین توافقی به دو کشور امکان میدهد تا حوزه نفوذ خود را در اکتشاف انرژی افزایش دهند.
اورال اوغلو گفت: هرگونه توافق آینده با قوانین بین المللی سازگار خواهد بود. توافقنامهای از این دست، اثربخشی و کارآمدی سوریه و ترکیه را افزایش میدهد.
وزیر حمل و نقل ترکیه توضیح داد: ما در حال کار بر روی یک برنامه اقدام اضطراری در سوریه هستیم که شامل حمل و نقل هوایی، جادهها، راه آهن و خدمات ارتباطی است و تلاش خواهیم کرد تا فرودگاهها راه اندازی شوند.
وزیر ترکیه بهبود بزرگراههای M ۴ و M ۵ در خاک سوریه و ساخت پلهای تخریب شده را از اولویتها عنوان کرد.
اورال اوغلو به وضعیت کنونی سوریه اشاره کرد و گفت: حتی تلفنهای ثابت هم در آنجا کار نمیکنند و روسیه پول سوریه را چاپ میکند، آیا اداره کشوری به این شکل منطقی است؟ ترکیه برای رسیدگی به این مسائل وارد عمل میشود.
این وزیر توضیح داد که از سرگیری پروازهای بین دمشق و استانبول بخشی از مرحله اول این طرح خواهد بود.
وی توضیح داد که این سرمایه گذاریها از طریق سازمانهای ترکیه مانند TIKA و AFAD در چارچوب بهبود زیرساختها و حمایت از ثبات در سوریه اجرا میشود.
وزیر حمل و نقل ترکیه افزود بنادر سوریه با وجود اینکه این کشور دروازه مهمی برای ورود به دریای مدیترانه محسوب میشود، پیشرفتی نداشته است. تلاش خواهیم کرد تا سرمایه گذاریهای لازم برای بنادر سوریه را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: در واقع دمشق و سوریه دارای سابقه غنی در زمینه تجارت هستند و ما تمام تلاش خود را برای احیای مجدد آن انجام خواهیم داد.
این در حالی است که لپراسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه نیز که قرار است به زودی به سوره برود هفته گذشته گفته که پروژه احداث خط لوله انتقال گاز بین قطر و ترکیه، پس از مدتها وقفه در عملیات احداث آن، میتواند پس از سقوط رژیم اسد احیا شود.
از همین رو بعید نیست برنامهریزیهای ترکیه برای سرمایهگذاری در سوریه در راستای امتیازگیری برای احداث خط زمینی لوله گاز قطر به ترکیه با عبور از سوریه برای تبدیل ترکیه به قطب ترانزیت گاز باشد.