خبرگزاری دانشجو نوشت: جشنواره بینالمللی فیلم دریای سرخ در کشور عربستان یک رویداد سینمایی است که در سال ۲۰۱۹ در جده، آغاز به کار کرد. این جشنواره نوپا به نمایش و حمایت از روندهای نوین داستاننویسی و استعدادهای جدید از عربستان سعودی، جهان عرب و دیگر کشورها میپردازد.
هدف این جشنواره ایجاد زیرساختی برای صنعت فیلم در عربستان سعودی است که بتواند به تنوع اقتصادی و فرهنگی این کشور که در حال سرمایه گذاری انبوه و به نوعی پولپاشی است کمک کند.
مهران مدیری با اثر «ساعت ۶ صبح» که نپذیرفت در فجر حضور داشته باشد در جشنواره عربستان سعودی حضور دارد.
۳ فیلم ایرانی شامل آثار «ساعت ۶ صبح» ساخته مهران مدیری به عنوان محصول مشترک ایران و عربستان، دو فیلم کوتاه «دریچه» ساخته علیرضا کاظمی پور و پانته آ مصلح محصول مشترک ایران و کانادا و «جهش» ساخته نگار حسن زاده در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه این جشنواره هم حضور دارند.
این در حالی است که برخی رسانهها با بزرگنمایی فیلم «ساعت ۶ صبح» با این عنوان که " مهران مدیری به استقبال جشنواره سینمایی عربستان سعودی میرود" در حال بازنشر این خبر هستند، اما این موضوع میتواند شائبه برانگیز باشد که برجسته کردن این رویدادهای هنری کشور عربستان در حالی که آن حرفی برای گفتن در سینما نداشته و به نظر نمیتواند هم داشته باشد به سود چه کسانی است؟ و این اعتبار بخشی از سوی مدیری برای جشنواره نوپا و کم اعتبار عربستانی یعنی «دریای سرخ» که چهارمین دوره آن است با چه اهدافی در حال انجام است؟
در حالی عربستان در سالهای اخیر به سرمایه گذاری انبوه در سینما روی آورده و همه میدانند این کشور فاقد ارزش در این هنر است و اساسا سینمای مولف ندارد و قصد دارد تا با عناوینی مثل محصول مشترک که نتیجهاش پول پاشی و جعل محصولات سینمایی ایرانی و منطقه است برای خود در این زمینه اعتبار کسب کند که حالا هنرمندان ایرانی هم خود را خرج بخشی از این کسب اعتبار میکنند. اما سوال اینجاست که چرا این بار مهران مدیری در این پول پاشی تجاری شرکت کرده است؟
شرکت در جشنوارهای تماما عربستانی با هدف قدرت گرفتن صنعت فیلم عربستان آن هم با فیلمی که با عنوان محصول مشترک ایران و عربستان مطرح میشود، یعنی استفاده از هنر، سرمایه و قدرت سینماگران و هنرمندان ایرانی برای بال و پر دادن به صنعت ناچیز سینمای عربستان!