یکی از پرحاشیهترین همسران مسئولین در ایران زهرا سادات مشیر استخاره، همسر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی است. او بارها در ایران خبرساز شده است؛ از ادعای واگذاری زمینهای شهرداری و حواشی خیریه متوسلین به امام رضا تا خرید سیسمونی برای دخترش از ترکیه.
زهرا سادات مشیر استخاره ۸ فروردین ۱۳۴۰ در طرقبه در استان خراسان به دنیا آمد. او دانشآموخته رشته جامعهشناسیست و در رشته جامعهشناسی فرهنگی مدرک دکتری دارد. او پیشتر رییس دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد و عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات بود.
زهرا مشیر و محمدباقر قالیباف با هم همسایه و هم سن بودند و در سال ۶۱ با خطبه عقدی که امام خمینی (ره) برای آنها خواند با هم ازدواج کردند.
آنها سه فرزند به نامهای الیاس، اسحاق و مریم دارند که اسحاق و مریم در سالهای اخیر بسیار خبرساز شدهاند؛ اسحاق برای گرفتن اقامت برای کانادا و مریم برای خرید سیسمونیاش از ترکیه.
از خانهاش در فرمانیه تهران و البته پیشاز آن در مورد شایعه اختلاس ۸ هزار میلیاردی و فرار به لندن خبرساز شده بود! ادعاهایی که تاکنون از سوی مراجع نظارتی و قضایی تایید نشده است.. مریم قالیباف فرزند دیگر این زوج است که متولد سال ۶۵ است و در سالهای گذشته برای مراسم ازدواج و جهیزیه و البته خرید سیسمونیاش از ترکیه جنجالی شد
در مهرماه سال ۱۳۹۵ تصویری از یک عروسی مجلل در فضای مجازی منتشر شد که منتشرکنندگان آن مدعی شدند متعلق به عروسی دختر و داماد محمدباقر قالیباف شهردار تهران است. در این شایعه آمده بود: «۴ میلیارد تومان جهیزیه دختر قالیباف. آقای داماد ۷۰ ماشین عروس آماده کرد. این است حکومت علی؟».
این جنجالها با تکذیب خانواده قالیباف و خبرگزاریها تمام شد تا اینکه این خانواده و مریم قالیباف در ماجرای سیسمونی و سفر به ترکیه خبرساز شدند.
وحید اشتری، فعال رسانهای در فروردین ۱۴۰۱ در توییتر دست به یک افشاگری زد که به ماجرای «سیسمونی گیت» معروف شد. وی تصاویری منتشر کرد که زهرا مشیر، همسر محمد باقر قالیباف، به همراه دخترشان مریم قالیباف و همسرش امیررضا بحیرایی را در فرودگاه استانبول نشان میداد و ادعا کرد که آنها برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند. این درحالی بود که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همان روزها درباره لزوم توجه به تولید ملی سخن گفته بود. این توییت در شبکههای اجتماعی وایرال شد و رسانهها نیز به آن پرداختند.
سید محمود میرلوحی نایب رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران درباره روند رسیدگی به تخلفات خیریه همسر قالیباف در سال ۹۸ گفت: با اعلام تایید شدن تخلف خیریه امام رضا (ع) متعلق به همسر قالیباف، شهردار اسبق تهران گفت: اگر مدیریت کنونی شهری موارد را سریعتر پیگیری میکرد، اکنون دیگر بهانهای وجود نداشت.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه گفته شد، تخلفی از جانب آقای قالیباف انجام نشده است، گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور را برای شورای نگهبان ارسال کردیم و آنها باید پاسخ بدهند که با وجود ۸۰۰ مورد گزارشی که از تخلفات ذکر شده، آیا میشود یک فرد را از این تخلفات مبرا دانست؟
نائب رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران تصریح کرد: ما هم به عنوان بخشی از افکار عمومی این سوال را داریم که اگر گفته میشود، مبارزه با فساد بدون تبعیض است، این مورد قابل توجه را نیز رسیدگی کنند. باید به افکار عمومی پاسخ داد که چرا به صورت یک بام و دوهوا عمل میشود و اگر این موارد مبنای تصمیم است، چرا برای برخی در نظر گرفته میشود و برای برخی نه.
میرلوحی درباره ۳۳ مورد تخلفاتی که در گزارش حسابرسی سال ۹۳ مطرح شد، اظهار داشت: بر مبنای گزارشی که دو بخش حراست و بازرسی شهرداری ارائه داده اند تا ۱۰ مورد از تخلفات در این گزارش مورد تایید قرار گرفته است و متاسفانه موارد مهم آن که مدنظر ما بود، براساس گزارش حراست و بازرسی شهرداری صحت دارد و یکی از این موارد مربوط به خیریه امام رضا (ع) است.
همانگونهکه اشاره شد زهرا مشیر مدتی رییس دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد و عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات بود، اما بیشتر شهرت وی مربوط به دورانیست که همسرش محمدباقر قالیباف شهردار تهران بود.
هنگامیکه محمدباقر قالیباف شهردار تهران بود؛ همسرش زهرا مشیر مدیر اداره امور بانوان شهرداری تهران و مشاور شهردار تهران یعنی همسرش بود پستهایی که او به گفته قالیباف حقوق و پولی برایشان دریافت نکرده است.
بد نیست بدانیم ستاد ملی زن و خانواده اصلا چه ارگان و با چه وظایفیست. ستاد ملی زن و خانواده در بهمن سال ۸۹ و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است. براساس گفتهها هدف از تشکیل این ستاد تقویت و تحکیم نهاد مقدس خانواده و پاسداری از قداست آن و استوار ساختن روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و حفظ و ارتقای جایگاه زنان در تراز جمهوری اسلامی ایران است.
اعضای این ستاد نیز عبارتند از: رئیس جمهور (رئیس)، معاون اول رئیس جمهور (نایب رئیس)، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، وزیر کشور، وزیر دادگستری، رئیس سازمان ملی جوانان، رئیس سازمان صدا و سیما، مشاور رئیس قوة قضائیه، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده (دبیر ستاد)، دو نفر صاحب نظر در امور خانواده و زنان از حوزه و دانشگاه به پیشنهاد مرکز امور زنان و خانواده و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به مدت سه سال.
زهرا سادات مشیر استخاره، همسر قالیباف روز هفتم آبان ۱۴۰۳ با حکم پزشکیان، به عنوان عضو ستاد ملی زن و خانواده منصوب شد. این خبر چندی پیش نیز منتشر شده بود، اما روز هفتم آبان عکس این حکم در فضای مجازی و رسانهای منتشر و خبرساز شد.
منبع: اقتصاد 24