برگن خواننده محبوب ترکیه در اوج جوانی به دست همسر سابقش به قتل رسید.
خواننده مشهور ترکیهای در اوج جوانی توسط همسر سابق خود مورد حمله وحشیانه اسیدپاشی قرار گرفت و بعد از مدتی که وی از زندان آزاد شد با ضرب گلوله به قتل رسید. در ادامه جزئیات بیشتر درباره زندگی برگن را میخوانید.
فیلم سینمایی ترکی برگن (Bergen) از ۴ مارس در سینماهای کشور ترکیه اکران شده است. این فیلم از زمان ایده پردازی و فیلم نامه تا انتخاب بازیگر نقش اصلی و حتی در حال حاضر که روی پرده نمایش است حواشی زیادی را به دنبال داشته است.
بلگین ساریلمیشر شناخته شده با نام هنری برگن موسیقیدان و خواننده سبک ارابسک (عربی فانتزی) اهل ترکیه، در ۱۵ جولای سال ۱۹۵۸ در مرسین به دنیا آمد و در ۱۴ آگوست ۱۹۸۹ به دست همسر خود به قتل رسید.
بلگین ساریلمیشر در سال ۱۹۵۹ در مرسین به عنوان آخرین فرزند یک خانواده با هفت فرزند متولد شد. پس از طلاق والدینش، او به همراه مادرش به آنکارا نقل مکان کرد.
او تحصیل در دوره میانی هنرستان را در آنکارا آغاز کرد. اما مدرسه را رها کرد و مدتی به عنوان کارمند دولتی در اداره پست شروع به کار کرد. او آهنگ «باتسین بو دنیا» اورهان گنجبای را به درخواست دوستانش در کافه باشگاه سیمان خواند و یک شب به آنکارا برای تفریح با دوستانش رفت. صاحب کافه که صدای او را پسندیده بود به او پیشنهاد کرد که روی صحنه برود. پس از کار در کافههای زیادی در آنکارا، پیشنهادی را ارزیابی کرد و به آدانا رفت.
او با هالیس اوزگور Halis Özgür در آدانا آشنا شد. او هر شب برای این خواننده گل میفرستاد و به کافهای که برگن در آن کار میکرد هر شب میرفت و از روی میز جلو آواز خواننده را تماشا میکرد. با اصرار و لجاجت اوزگور، این دو با هم ازدواج کردند. با این حال، وقتی فاش شد که اوزگور با شخص دیگری ازدواج کرده است، برگن به این رابطه پایان داد.
در مصاحبهای با او در سال ۱۹۸۸، برگن آنچه را که اتفاق افتاد، شرح داد: «من فردی بودم که صحنه را خیلی دوست داشتم، رک و پوست کنده، عاشق هنر بودم. او آدم حسودی بود. ابتدا سعی میکرد احساساتی عمل نکند. اما بعد معلوم شد که این طور نیست؛ و اولین بار همان جا مورد ضرب و شتم قرار گرفتم. او مرا از صحنه بیرون آورد و در خانهای حبس کرد.»
پس از این جدایی، زندگی برگن به همراه مادرش به ازمیر میگریزد. هالیس اوزگور ۵۰۰ هزار لیر به یک قاتل اجیر میدهد و او را به ازمیر میفرستد. در شب ۳۱ اکتبر ۱۹۸۲، در دروازه غرفه نیویورک در ازمیر آلسانجاک، برگن قصد داشت به همراه مادرش سوار تاکسی شود که مهاجم اجیر شده سطل اسید را روی خواننده میپاشد. برگن در مصاحبه بعدی خود این رویداد را به شرح زیر توصیف کرد:
«در آن لحظه هر دو چشمم نمیدیدند. من از هیچ چیز آگاه نبودم، چون کمی هم مست بودم. فقط این فریاد را میشنیدم که میگفتند آب ببرید! سرنوشت را ببین! آبها قطع شده است! لباس هایم را پاره کردند و دورم پیچیدند.
در آن لحظه، همه چیز آنقدر تاریک بود که نمیتوانستم چیزی ببینم، نمیتوانستم چشمانم را باز کنم. مدت کوتاهی بعد ماشین تیم امداد از راه رسید. آنها من را به بیمارستان دانشگاه اژه بردند. ۴۵ روز در بیمارستان ماندم و تا زخمم مداوا شود».
اونور ارول، جراح پلاستیک معروف آن دوره که این رویداد را از مطبوعات دنبال میکرد، داوطلبانه به برگن کمک کرد. برگن را از ازمیر به آنکارا آوردند. اونور ارول در ۱۳ فوریه ۲۰۱۰ وضعیت بیمارش را از روزنامه ملیت به الیف برکوز توضیح داد:
به یاد دارم که حداقل سه بار او را عمل کردم. زیرا ماهها طول میکشد تا بافتها در این نوع سوختگی بهبود یافته و پیوند بخورد. پوست برگن را با روش سنباده برداشتند. چشم راستش بیرون زده بود، پلک هایش بسته نمیشد. من یک حفره برای پروتز ساختم که بعدا اضافه شود. بالهای بینی از بین رفته بود، غضروفها آنجا گذاشته شده بودند. از باسنش پوستی به صورتش اضافه شد».
او پس از درمان به دلیل آسیب دیدگی چشم راست، موهایش روی چشم راستش میریخت و گاهی اوقات صورت خود را با عینک آفتابی میپوشاند. برگن دست از تلاش و خوانندگی برنداشت و با پوشاندن چشم توسط موهایش به کار خود ادامه داد.
این خواننده پس از چهارمین آلبوم استودیویی اش به نام «Acıların Kadını» که در سال ۱۹۸۶ منتشر شد و بازی در فیلمی به همین نام با آلبومی که داستان زندگی خودش را روایت میکند، با نام «زن دردها» شناخته شد. او در طول زندگی هنری اش ترانههای زیادی از خود به جای گذاشت که Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin از آن جمله آهنگها هستند.
مدتها پس ماجرای اسیدپاشی، همسر برگن با پایان یافتن محکومیتش، از زندان آزاد شد. در شب ۱۴ تا ۱۵ آگوست (نیمه شب) سال ۱۹۸۹، زمانی که برگن برای تبلیغ آخرین آلبوم خود در راه بود، با شلیک شش گلوله توسط همسر مطلقه اش در جادهای در پوزانتی آدانا در سن ۳۱ سالگی به قتل رساند.
او با داشتن ۶ نمایشنامه بلند، ۱۱ نوار کاست، ۱۲۹ آهنگ و ۱ فیلم ویدئویی در زندگی کوتاه ۳۰ ساله خود، در قبرستان شهر در زادگاهش مرسین به خاک سپرده شد. گورستان تاریخی مدرن در توروس، مرسین برای بازدیدکنندگان باز است.
موفیت وی به خاطر غم صدایش بود که او را خیلی زود در دل مردم جا کرد. آهنگهای برگن پس از مرگش در بسیاری از آلبومهای مفهومی عربی و نوستالژی گنجانده و توسط هنرمندان بسیاری مانند جیلان ارتم، ابرو یاشار، فوندا آرار، معزز ارسوی، ایشین کاراجا و امراه بازخوانی شد.
منبع: روزیاتو