۱۰۰ روز از جنگ اسرائیل و حماس گذشت؛ آخرین آمار و وضعیت میدانی جنگ در غزه

بی‌سابقه‌ترین جنگ جهان در غزه!

بی‌سابقه‌ترین جنگ جهان در غزه!
۱۰۰ روز جنگ غزه نشان داد که اخلاق و حقوق‌بشر، واژگانی بی‌مسما و نامانوس برای جهان امروزین هستند که زیر چکمه‌های جنگ دوستی سیاست‌مداران نیست و نابود شده‌اند 
کد خبر: ۳۷۶۲
|
۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴

۱۰۰ روز جنگ آخرالزمانی در غزه، معیاری برای نابودی تمامی مرز‌های اخلاقی بوده و مرثیه‌ایست برای مرگ آن‌چه حقوق بشر نامیده می‌شود. جان انسان‌ها زیر پوتین‌های نظامیان و سیاست‌مداران له شده و هیچ مرزی برای دفاع از متمدن بودن جهان امروزین باقی نمانده است. بیش از سه ماه از یک جنگ وحشیانه سپری می‌شود و خبری از کاهش تنش و حرکت در مسیر صلح نیست. 

به گزارش «زی‌سان»، در صدمین روز جنگ غزه، در یک سوی ماجرا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل تاکید دارد که به جنگ علیه حماس تا زمانی که ارتش آن‌ها به پیروزی کامل دست پیدا کند، ادامه خواهد داد. در سوی دیگر ماجرا نیرو‌های حماس نیز با تاکید بر تداوم مقاومت، از زمین‌گیر شدن ارتش اسرائیل در مناطق جنوبی اطلاع می‌دهند. حتی برخی گزارش‌ها نیز از آماده شدن رهبران حماس برای گرفتن جشن پیروزی حکایت دارند. 

آخرین تحولات میدانی جنگ در صدمین روز جنگ غزه

بر اساس واپسین گزارش‌ها در ۱۴ ژانویه (۲۴ دی) ارتش رژیم اسرائیل عملیات خود برای پاک‌سازی خان یونس را افزایش داده است. آخرین تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که زره‌ها و بولدزر‌های اسرائیلی در خان یونس در حال انجام عملیات بوده و تلاش دارند تونل‌های حماس را مسدود کنند. در جبهه شمال نیز عملیات ارتش اسرائیل در اطراف بیت لاهیا و آتترا ادامه دارد. 

آخرین وضعیت میدانی جنگ غزه در 25 دی 1402

با بررسی آخرین نقشه‌های میدانی می‌توان اظهار داشت بعد از ۱۰۰ روز جنگ تا حدود تل‌آویو در رسیدن به اهداف خود در غزه موفق بوده است، اما بر خلاف جبهه شمال در جببه جنوب با ممانعت‌های بسیار بیشتری مواجه شده و روند پیشرفت نظامیانش بسیار کندتر از جبهه شمال بوده و هست. احتمالا طی روز‌های آتی شاهد نبرد‌های سنگین‌تری در شمال غزه نیز خواهیم بود. 

۱۰۰ روز جهنمی غزه

در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ماه) عملیات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» علیه اسرائیل انجام شد. بعد از این رخداد ارتش اسرائیل حملات هوایی و در ادامه زمینی خود را به غزه آغاز کرد. در دور اول پس از ۴۵ روز جنگ فراگیر در جبهه شمال غزه، آتش‌بسی ۷ روز در سوم آذر ماه برقرار شد. دور دوم جنگ از ۱۰ آذر آغاز شد و تا کنون نیز ادامه دارد. جنگ میان حماس و اسرائیل عملا غزه را به یک جهنم تمام‌عیار بر روی کره خاکی تبدیل کرده است. 

در یکی از جدیدترین گزارش‌ها، یان اگلند دبیرکل شورای پناهندگان نروژ تاکید می‌کند، در طول ۱۰۰ روز گذشته مردم غزه در معرض یکی از بدترین بحران‌های بشر دوستانه قرار گرفته‌اند که در تاریخ مشابه ندارد. در هیچ کجای دنیا این همه انسان برای مدت طولانی زیر بمباران شدید گرفتار نشده‌اند. 

اگلند می‌گوید: در طول چهارده هفته جنگ گزارش شده است که ۱۲۰۰ اسرائیلی و اتباع خارجی و بیش از ۲۳۰۰۰ فلسطینی جان خود را از دست داده اند. بیش از ۱۰ هزار کودک فلسطینی تاکنون جان خود را از دست داده اند که از تلفات کودکان در تمام جنگ‌های جهانی اخیر پیشی گرفته است. این موضوع شاهد بسیار تلخ از فاجعه بی‌نظیر در غزه است.

جنگ اسرائیل و حماس

این فعال حوزه پناهندگان در ادامه تصریح می‌کند: بمباران اسرائیل مناطق غیرنظامی را پودر کرده و باعث آواره شدن تقریباً کل جمعیت غزه یعنی حدود ۲.۱ میلیون فلسطینی شده است. به غیرنظامیان اولتیماتوم داده شد که از شمال به جنوب نقل مکان کنند، اما سپس مناطق جنوبی نیز مورد بمباران شدید قرار گرفتند. این یعنی هیچ کجای غزه امن نیست. آب و هوای زمستان و گسترش بیماری‌های عفونی، سیستم بهداشت و درمان را در غزه عملا فلج کرده است. با وجود گذشت سه ماه از جنگ، رهبران سیاسی کشور‌های جهان نتوانسته‌اند از درد و رنج عظیم غیرنظامیان جلوگیری کنند. آن‌ها تنها وعده حمایت از حقوق آوارگان را می‌دهند، اما در عمل از رژیم اسرائیل حمایت نظامی و لجستیکی می‌کنند. 

یان اگلند در نهایت ۱۰۰ روز جهنمی غزه را این‌گونه نقل می‌کند: 

  • بمباران هنوز هم بدون تبعیض ادامه دارد (یعنی نظامی و غیرنظامی هدف حملات هستند؟)
  • هنوز هیچ راه فراری برای مردم غیرنظامی وجود ندارد. 
  • هنوز هیچ دسترسی واقعی – و نه فضای عملیاتی – برای کار‌های بشردوستانه وجود ندارد. 
  • بیمارستان‌ها در غزه از بین رفته و سیتم درمان از کار افتاده است. 
  • منابع آب، غذا، برق و سایر مایحتاج زندگی انسان کاملاً ناکافی است. 
  • غیرنظامیان با بحران غذا و گرسنگی مواجه هستند. 
  • سرنوشت جمعیت تحت محاصره غزه که ممکن است به زودی در قحطی غرق شوند، لکه ننگی بر اسرائیل و کشور‌هایی است که به ارائه تسلیحات و حمایت سیاسی ادامه می‌دهند. 
  • آتش بس فوری و پایدار تنها امید برای پایان دادن به این خونریزی در زندگی انسانی و از سرگیری امداد نجات در سراسر غزه است. 
  • نه جان غیرنظامیان بی گناه در هر دو طرف، و نه ارسال و ارسال کمک‌های بشردوستانه فوری، نمی‌تواند به عنوان ابزار معامله مورد استفاده قرار گیرد. 
  • در نهایت باید گفت این جنون باید متوقف شود. 

علاوه بر گزارش این فعال نروژ حوزه پناهندگان، وزارت بهداشت فلسطین گزارش داد که تا دیروز (یک‌شنبه) شمار شهدای فلسطینی به ۲۳ هزار و ۹۶۸ نفر رسیده است. در همین زمینه، سازمان حقوق بشر اروپا – مدیترانه، گزارش داد که ۹۲ درصد قربانیان جنگ غزه، شهروندان و غیر نظامیان هستند که در میان آن‌ها ۱۲ هزار و ۳۴۵ کودک بی گناه، ۶ هزار و ۴۷۱ زن، ۲۹۵ نفر از کادر درمان، ۴۱ نفر از عوامل دفاع مدنی و ۱۱۳ روزنامه نگار گزارش شده است.

سلاخی بشریت زیر سایه سکوت تلخ جامعه جهانی 

مجموع روایت‌های مطرح شده پیرامون ۱۰۰ روز جنگ نشان می‌دهد در غزه یک جهنم به تمام معنا برپا شده که در تاریخ نظیر ندارد. آن‌چه در این بین در تاریخ و کتب باقی خواهد ماند شرم‌ساری برای انسان‌های عصر حاضر و ساکنان فعلی کره زمین است. رهبران کشور‌های اروپایی، عربی، چین و روسیه بر ضرورت توقف درگیری‌ها تاکید می‌کنند. اخیرا آمریکا نیز از ضرورت کاهش سطح عملیات نظامی اسرائیل سخن گفته است، اما آن‌چه اهمیت دارد هیچ یک از این اظهارنظر‌ها و آب در غربال کردن‌ها نتوانسته ذره‌ای از بار آزار بیش از دو میلیون انسان بکاهد. 

۱۰۰ روز جنگ غزه، غروب غم‌انگیز بشریت و نزول جایگاه انسان‌ها در عصر جدید است. سلاخی بشریت، زیر سایه روده درازی کردن سیاست‌مداران، لکه ننگی بر پیشانی تاریخ بشریت خواهد بود که هیچ‌گاه نه فراموش می‌شود و نه می‌توان ذره‌ای از عمق فاجعه آن کاست. ۱۰۰ روز جنگ غزه نشان داد که اخلاق و حقوق‌بشر، واژگانی بی‌مسما و نامانوس برای جهان امروزین هستند که زیر چکمه‌های جنگ دوستی سیاست‌مداران نیست و نابود شده‌اند. 

آنچه در ادامه می‌آید عکس‌هایی از ۱۰۰ روز جنگ در غزه است:

جنگ اسرائیل و حماس

جنگ اسرائیل و حماس

جنگ اسرائیل و حماس

جنگ اسرائیل و حماس

جنگ اسرائیل و حماس

جنگ غزه

جنگ غزه

جنگ غزه

جنگ غزه و آوارگی مردم

جنگ غزه و صف کشیدن مردم برای گرفتن غذا

جنگ غزه

جنگ غزه

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: