زیسان: رایس کیک چیست؟ یک خوراکی مملو از کربوهیدرات که کالری کمی دارد و میان افرادی که رژیم دارند یا ورزشکارند محبوب شده است. البته اینکه بیشتر مردم فکر میکنند رایس کیک مخصوص ورزشکاران است، چنین نیست و درواقع این تفکر غلط است و رایسکیک میتواند یک میانوعده محبوب برای همه باشد.
به گزارش زیسان؛ رایس کیک، یک میانوعده کمکالری محسوب میشود که به خاطر کمچرب بودن، در رژیم غذایی ورزشکاران گنجانده میشود. اما به این معنا نیست که بقیه افراد نمیتوانند از آن استفاده کنند، برعکس اگر به دنبال یک میان وعده سالم و خوشمزه هستید که در کمترین زمان آماده شود قطعاً رایس کیک انتخاب خوبی است.
هر عدد رایس کیک کالری کمی دارد. باتوجه به طعم و مزه آن هر رایس کیک حدود ۳۵ تا ۶۰ کالری دارد و حاوی حدود ۱۱ گرم کربوهیدرات است.
آیا رایس کیک ارزش غذایی قابل توجهی هم دارد؟ پاسخ متخصصان به این سوال این است که بله این کالری مفید است و مواد معدنی خوبی هم دارد، اما به طور افراطی نباید در این میان وعده چندان دنبال ارزش غذایی باشید. با اینحال رایس کیک به دلیل کالری کم و فیبر بالا برای بسیاری از افراد مناسب است.
اگر رایس کیک را با برنج قهوهای یا سبوسدار درست کنید؛ خواص آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
در ادامه چند روش تهیه این میان وعده خوشمزه آسیایی را به شما آموزش دادهایم؛ پس با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: برنج را همراه با نمک حداقل از ۴ ساعت قبل خیس کنید.
مرحله دوم: پس از گذشت ۴ ساعت برنج را در قابلمه مناسب بریزید، به اندازه ۱ بندانگشت روی برنج آب بریزید سپس روی اجاق گاز قرار دهید. زمانی که برنج شروع جوشیدن کرد کمی روغن به برنج اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.
مرحله سوم: بعد از اینکه برنج کاملاً پخته شد، اجازه دهید کمی خُنک شود سپس آن را آبکش کنید و در ظرف دیگری بریزید.
مرحله چهارم: برنج را لِه کنید. بعد از انجام اینکار، میتوانید ریحان خُرد شده را اضافه کنید. (اضافه کردن ریحان اختیاری است).
مرحله پنجم: تخم مرغ، آرد، شیر و نمک به برنج لِه شده اضافه و مخلوط کنید.
مرحله ششم: فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه گرم کنید. سینی فر را چرب کنید یا کاغذ روغنی پهن کنید.
مواد را با قاشق روی سینی فر بگذارید و با پشت قاشق پهن کنید. (اگر رایس کیکهای زیباتر و یکدستتر میخواهید میتوانید از رینگ مخصوص شیرینی استفاده کنید).
بعد از اینکه سطح رایس کیکهای شما تُرد و خُشک شد آنها را از فر بیرون بیاورید، اجازه دهید خُنک شوند سپس میتوانید سرو کنید.
*توجه داشته باشید: مقدار ذکر شده در دستور برای ۱ نفر کافی است، اگر قصد دارید برای ۲ یا ۳ نفر رایس کیک درست کنید مقادیر دستور را ۲ و یا ۳ برابر کنید.
مرحله اول: در ظرفی برنج پخته شده را با تخم مرغ، شیر، ریحان خُرد شده (دلخواه)، نمک و فلفل مخلوط کنید.
مرحله دوم: در ماهیتابه مناسب، کره را با حرارت کم ذوب کنید سپس از مخلوط بردارید و در ماهیتابه بریزید. (این کار را مانند روش قبل انجام دهید).
تا وقتی هر دو طرف رایس کیک شما قهوهای شود باید پختن را ادامه دهید. (به طور متوسط برای پختن هر طرف ۳ تا ۴ دقیقه زمان لازم است).
افزایش انرژی: از آن جایی که ماده اصلی تشکیل دهنده رایس کیک، برنج است و برنج منبع غنی کربوهیدرات است با سوختن کربوهیدراتها در بدن، انرژی لازم برای انجام فعالیتهای فیزیکی انسان فراهم میشود.
جوان سازی پوست: آنتی اکسیدانهای موجود در برنج به طراوت و شادابی پوست کمک زیادی میکنند.
فیبر بالا: رایس کیک به دلیل داشتن مقادیر زیادی فیبر، میتواند باعث رفع یبوست در افرادی که از یبوست رنج میبرند شود.
رفع مشکلات پوستی: اگر از اگزما رنج میبرید یا التهابات پوستی دارید، برنج به دلیل طبع سرد و خاصیت خُنککنندگی، برای شما مفید است.
دستور پخت و نکات آشپزی: زهرا راستین