زیسان: کمیته پارالمپیک آسیا با انتشار پستی از ساره جوانمردی به عنوان ملکه تپانچه و افتخار آسیا یاد کرد که توانست با کسب پنجمین مدال پارالمپیکی خود تاریخ سازی کند.
به گزارش «زیسان»، جوانمردی یک مدال برنز از بازیهای لندن ۲۰۱۲، دو مدال طلا از بازیهای ریو ۲۰۱۶ و یک مدال طلا از بازیهای توکیو ۲۰۲۰ کسب کرده است.
او روز گذشته نیز موفق به کسب چهارمین مدال طلا پارالمپیک در رشته تپانچه ۱۰ متر بادی بانوان شد.
ساره جوانمردی برای کسب دومین مدال خود در بازیهای ۲۰۲۴ پارالمپیک پاریس روز چهارشنبه ۱۴ شهریور ساعت ۱۱ صبح همراه محمدرضا میرشفیعی در تپانچه مختلط ۵۰ متر کلاس SH ۱ با حریفان خود رقابت خواهد کرد.
ساره جوانمردی زادهی ۱۷ آذر ۱۳۶۳ در شیراز است. وی فارغ التحصیل فوق لیسانس رشتهی مدیریت بازرگانی از دانشگاه شیراز است که به عنوان کارمند قراردادی در ادارهی کل ورزش و جوانان استان فارس مشغول فعالیت میباشد.
ساره جوانمردی با شرکت در مسابقات پارالمپیک در سال ۲۰۲۰ میلادی با شکست رکورد جهانی موفق به کسب مدال طلا شد. این چهره به عنوان عضو تیم ملی تیر اندازی بانوان ایران شناخته شده است.
ساره جوانمرد دارای چهار خواهر میباشد و به صورت مادرزادی با پایی کوتاه به دنیا آمده است.
وی در تیر ماه ۱۳۹۳ در جریان مسابقات تیر اندازی قهرمانی جهان معلولان در آلمان در مادهی تفنگ بادی ۱۰ متر P۲ قهرمان شد. سپس در قسمت انفرادی قهرمانان ورزشکاران تیر اندازی از ایران، با کسب بالغ بر ۱۹۵,۶ امتیاز، به عنوان قهرمان جهان منتخب گشت.
ساره جوانمردی تا سن ۱۸ سالگی به دلیل معلولیت در پای چپ در باشگاههای ورزشی حضور پیدا کرده است. وی در جریان گفتگو با مددکار بهزیستی از وجود ورزشهای مخصوص جانبازان و معلولان مطلع شد.
ساره جوانمردی در سال ۱۳۸۱ فعالیت ورزشی را با شرکت در کلاسهای شطرنج آغاز کرد. سپس وارد عرصهی آمادگی جسمانی، تنیس و والیبال نشسته شد.
نخستین مدال بین المللی ساره جوانمردی به سال ۱۳۸۷ اختصاص دارد. وی در این سال به مسابقات برون مرزی تیراندازی در اسپانیا دعوت شد و موفق به کسب مدال نقره گشت.
حدود یک سال پس از شرکت در مسابقات تیر اندازی در شاخهی "تپانچهی ۱۰ متر" به عضویت ثابت در تیم ملی در آمد. سپس در سال ۲۰۱۲ میلادی در جریان مسابقات پارالمپیک لندن، پایتخت انگلستان با کسب مقام سوم موفق به دریافت مدال برنز شد.
ساره جوانمردی در مسابقات پار المپیک ریو موفق به دریافت دو مدال طلا شده است. این چهره در سال ۲۰۱۶ میلادی، در جریان شرکت در مسابقات پارالمپیک ریو در بخش تفنگ بادی ۱۰ متر با کسب امتیاز ۱۹۳,۴ رکورد جهانی را جا به جا نمود و به مدال طلای المپیک دست یافت.
ساره جوانمردی در پانزدهمین بازیهای پارالمپیک در مادهی تپانچه خفیف ۵۰ متر میکس، با کسب مدال طلا موفق به برافراشته کردن پرچم ایران شد. علاوه بر این، نام پر شهرت ساره جوانمردی در سال ۲۰۱۶ به عنوان قهرمان تیراندازی پارالمپیک شناخته شد.
موفقیتهای ساره جوانمردی علاوه بر پارالمپیک ریو به پارالمپیک توکیو نیز گسترش یافته است. وی در سال ۲۰۲۰ میلادی در مسابقات تیر اندازی پارالمپیک توکیو، در آخرین ست مسابقهی تپانچه بادی ۱۰ متر، سومین مدال طلای المپیک را از آن خود کرد.
یکی دیگر از مدالهای طلای ساره جوانمردی به رقابتهای پاراآسیایی اینچئون اختصاص دارد. این چهره در سال ۲۰۱۴ میلادی با کسب دو مدال طلا به عنوان بهترین ورزشکار زن در آسیا شناخته شد.
ساره جوانمردی در سال ۱۳۹۶ با دکتر علی پارسایی ازدواج کرده است. خانم جوانمردی از زندگی مشترک با آقای دکتر پارسایی به شدت خشنود است و او را به عنوان حامی همه جانبه در عرصهی ورزش بر میگمارد.
ساره جوانمردی به فعالیتهای خیرخواهانه به شده علاقهمند است. وی در جریان وقوع زلزله در کرمانشاه در سال ۱۳۹۶ برای کمک به مردم زلزله زدهی کرمانشاه و سر پل ذهاب مدال طلای پارالمپیک ریو را با کمترین قیمت به مزایده گذاشت.
وی در طی مصاحبهای در خصوص اهدا طلای المپیک به مردم کرمانشاه عنوان کرد:
"من با مشاهدهی صحنهی کمک ورزشکاران خیر به مردم زلزله زدهی کرمانشاه، تحت تاثیر عواقب مثبت خیری قرار گرفتم و تصمیم گرفتم ارزشمندترین مدالم را به عنوان مدال طلای بازیهای المپیک ریو، برای کمک به مردم آسیب دیدهی زلزلهی کرمانشاه به فروش بگذارم.
ساره جوانمردی به موجب دریافت دارای دو مدال طلای پارالمپیک ریو و کسب مدال برنز در پارالمپیک لندن به عنوان نخستین بانوی مدال آور ایرانی در مسابقات پارالمپیک شناخته شده است.
ساره جوانمردی در اسفند ماه ۱۳۹۹ در جریان رقابتهای جام جهانی پارا تیراندازی در العین امارت با ثبت رکورد ۲۳۷, ۷ در مادهی p۲ زنان، مدال طلا را کسب کرد. وی همچنین در سال ۲۰۱۸ میلادی برای دومین بار به عنوان بهترین ورزشکار ماه جهان انتخاب شده است.
برخی از جوایز و افتخارات ساره جوانمردی عبارت است از:
• کسب مدال طلا در مسابقات قهرمانی جهان ترکیه در سال ۲۰۱۵ با شرکت در مسابقهی تپانچهی ۱۰ متر
• دریافت مدال نقره در سال ۲۰۰۹ در کاپ آلیکانته اسپانیا
• دریافت مدال نقره در سال ۲۰۱۰ در طی بازیهای پاراآسیایی گوانگ ژو
• دریافت مدال طلا در سال ۲۰۱۴ در جریان بازیهای پاراآسیایی اینچئون
• دریافت مدال طلا در جریان بازیهای پاراآسیایی جاکارتا در سال ۲۰۱۸
• کسب مدال طلا در سال ۲۰۱۴ در جریان مسابقات قهرمانی جهان آلمان
• کسب مدال برنز و نقره در طی شرکت در مسابقات قهرمانی جهان کرواسی در سال ۲۰۱۵
• کسب مدال طلا در جریان مسابقات قهرمانی جهان کرهی جنوبی در سال ۲۰۱۸