ریچارد گلدبرگ مشاور ارشد اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) میگوید قطر و ایران دیدگاه مشترکی در مورد حماس دارند. اگرچه جایگاه و موضع قطر نسبت به واشنگتن با ترور هنیه به میزان قابل توجهی تضعیف شده، اما این احتمال مطرح است که آل ثانی اکنون پیامهایی را از طرف دولت بایدن به ایران منتقل کند و در عین حال گامهای بعدی را در قبال شریک استراتژیک خود در غزه با ایران طراحی نماید.
اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها» با اشاره به سفر شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر به تهران نوشت: خبر سفر مذکور پس از آن منتشر شد که تیمهای مذاکره کننده آمریکایی، اسرائیلی، مصری و قطری در ۱۵ اوت در دوحه برای دور دیگری از مذاکرات آتش بس و حل موضوع گروگانها دور هم جمع شدند. حماس گروه مورد حمایت ایران اعلام کرد در این مذاکرات شرکت نمیکند ولی روند مذاکرات را از طریق هیاتهای قطری و مصری دریافت کرده است. دور جدید گفتگوها در ۲۲ و ۲۳ اوت در قاهره برگزار شد.
به نوشته اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسیها»، قطر از حماس که از سال ۲۰۰۷ در غزه مستقر شد، حمایت کرده است. از آن زمان، دوحه کمکهای سیاسی و مالی را به این گروه اسلام گرا ارائه میدهد به نحوی که گفته میشود حداقل ۱.۸ میلیارد دلار به دولت تحت مدیریت حماس در غزه تزریق کرده است. با اینکه قطر از حماس حمایت میکند و فقط اسرائیل را مسئول حمله ۷ اکتبر حماس میداند، با موافقت ایالات متحده خود را به عنوان میانجی بین حماس و اسرائیل قرار داده است.
منبع: انتخاب