خود کودکان معمولاً از اثرات مضر UV آگاه نیستند، این وظیفه والدین آنها است که از فرزند خود در برابر آسیبهای کوتاه مدت و بلند مدت حفاظت کنند.
کودکان نسبت به بزرگسالان در برابر اشعه (ماوراء بنفش) UV حساستر هستند و بنابراین نیاز به حفاظت ویژه دارند. آفتاب سوختگی در هر سنی، ولی به طور ویژه در دوران کودکی، خطر ابتلا به ملانوما، جدیترین سرطان پوست را افزایش میدهد. همچنین، کودکان زمان بیشتری برای ابتلا به بیماریهایی با دوره کمون طولانی از قبیل سرطان، از دست دادن سالهای بیشتری از عمر و تحمل رنج بیشتر به دلیل اختلال در سلامتی را دارند.
پس در این شرایط متخصصان توصیه میکنند همیشه کودکان کمتر از ۱۲ماه در سایه نگهداری شوند و هرگز اجازه داده نشود نوزادان یا کودکان خردسال زیر نورخورشید بخوابند.
والدین باید کودکان خود را به بازی در سایه تشویق کنند و مطمئن شوند که فرزندان هنگام بیرون رفتن لباسهای حفاظتی میپوشند، شامل کلاه و عینک آفتابی.
به نقل از سایت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، پدر و مادر باید فرزندان خود را به استفاده از کرم ضد آفتاب عادت دهند و لوسیون ضد آفتاب با حفاظت بالا را به طور زیاد و حداقل هر دو ساعت یکبار استفاده کنند. البته باید توجه ویژه به قسمتهایی از بدن که بیشتر در معرض مواجهه قرار دارند مثل صورت، گردن، شانه ها، پشت، زانوها و بالای پاها داشته باشند.
منبع: ایسنا