عبدالرسول زرین در سال ۱۳۲۰ در اطراف دهدشت به دنیا آمد. در ۴ سالگی پدر و در ۶ سالگی مادرش را از دست داد و تحت سرپرستی داییاش قرار گرفت. در نوجوانی توانست خویشاوندان پدری خود را در اصفهان پیدا کند و برای کار و زندگی، در کنار آنان مستقر شود. عبدالرسول سرانجام با کار کردن توانست مغازه لباسفروشی در حوالی «مسجد باباعلیعسگر» اصفهان تهیه کرده و خانواده تشکیل بدهد.
زرین در ۲۰ سالگی در اصفهان تشکیل خانواده داد و صاحب ۷ فرزند شد. به دلیل علاقه به خواندن نماز اول وقت و جماعت، منزل و مغازهای را در حوالی مسجد باباعلی عسگر اصفهان تهیه کرد. شغلش در آن مقطع لباس فروشی بود.
منابع و خبرگزاریهای ایرانی معتقدند که وی ۳۰۰۰ شلیک موفق داشت که در ۷۰۰ شلیک آن فرماندهان و نیروهای تأثیرگذار بعثی را کشته بود.
البته لازم است ذکر شود بر سر تعداد صحیح شلیکهای موفق وی اختلاف نظر وجود دارد.
به ادعای وبگاه خبرنگاران جوان سایت دفاعی پاکستان دربارهٔ عبدالرسول زرین نوشتهاست که عبدالرسول زرین متولد ۱۹۴۱ تا ۱۹۸۳ جز بهترین نظامیان ایرانی در جنگ ایران و عراق بوده که با ۷۰۰ شلیک موفق منجر به نتیجه موفقترین اسنایپر (تک تیرانداز) ایرانی است؛ اما دفترچهای که زرین آمار شلیکهای موفقش را در آن ثبت میکرد میگوید که این آمار حداقل سه برابر است.
حسین خرازی به او لقب گردان تکنفره و عراقیها به وی لقب شکارچی خمینی داده بودند.
در آبان ۱۳۹۸ یادواره شهید زرین و ۱۲۰۰ شهید ورزشکار استان اصفهان در شهر اصفهان برگزار شد و سالن اختصاصی ورزش تیراندازی اصفهان به نام زرین نام گذاری شدهاست.
فیلمی بر اساس زندگی وی توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح با نام اولیه شکار شکارچی (که بعداً به تک تیرانداز تغییر یافت) به تهیه کنندگی ابراهیم اصغری و کارگردانی علی غفاری تولید شدهاست که کامبیز دیرباز نقش زرین را ایفا میکند. این فیلم به بخش سودای سیمرغ سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر راه یافت و سیمرغ بلورین «بهترین فیلم از نگاه ملی» را دریافت کرد.
مستند «گردان تک نفره» به نویسندگی و کارگردانی اصغر زرین، به آشنایی با یکی از بهترین تک تیرانداز جنگی جهان سردار شهید عبدالرسول زرین معروف به گردان تک نفره میپردازد. برخی گزارشها از شلیک نزدیک به ۳۰۰۰ هدف موفق از سوی شهید زرین حکایت دارد و البته این تنها دلیل اینکه او به یک چهره خاص تبدیل شد، نیست.
منبع: رکنا