عصر ترکیه نوشت: آقای امیر حسین بانکی پور فرد، نماینده اصفهان در پارلمان ایران، اخیراً مدعی شده است که هر مرد در ترکیه، به طور متوسط ۱۵ شریک جنسی دارد!
این اظهارات او، مستند به سایت World Population Review است که یک سایت جمع آوری داده از منابع مختلف است و اساساً یک رسانه یا یک سازمان پژوهشی یا نظایر اینها که دارای اعتبار برای استناد باشد، نیست.
گفتیم این سایت، مطالب و آمار خود را از جاهای مختلف جمع آوری میکند. سوال این است که منبع آماری که در موضوع حاضر بدان اشاره شده است، کجاست؟
قبل از پاسخ به این سوال، لازم است یادآور شویم، آنچه آقای بانکی پور گفته، با همین ادعای World Population Review نیز مطابقت ندارد. چرا که سایت مذکور گفته است هر فرد ترکیهای (و نه هر مرد ترکیه ای) در طول زندگی خود از آغاز بلوغ تا مرگ به طور متوسط با ۱۴.۵ نفر رابطه جنسی دارد. ولی آقای بانکی پور گفته است: هر مرد ترکیه ای، ۱۵ شریک جنسی دارد که مفهوماً با آنچه در سایت است، تفاوت دارد.
ولی مهمتر از همه، این است که اصل آمار World Population Review نیز بی اساس و نادرست است.
منبع سایت World Population Review درباره این آمار، سایت یکی از تولید کنندگان کاندوم در جهان است. قصه از این قرار است که ۱۹ سال قبل (در سال ۲۰۰۵ میلادی) شرکت دورکس که تولید کننده کاندوم است، یک نظرسنجی با موضوع روابط خاص جنسی در سایت خود انجام داده و سوالاتی از قبیل این که با چند نفر رابطه جنسی داشته اید و آیا در پارک و خیابان و … هم رابطه جنسی داشته اید و مانند این ها، مطرح میکند و گزارشی باموضوع جلوگیری از بیماریهای مقاربتی و بارداری ناخواسته منتشر میکند.
پر واضح است که این نظرسنجی، سمت و سویی کاملاً تجاری در راستای افزایش فروش محصولات دورکس داشته و فاقد اعتبار علمی بوده است چرا که فقط مراجعه کنندگان به سایت تولید کننده کاندوم در آن شرکت کرده اند و جامعه آماری نظرسنجی، کوچکترین سنخیتی با جوامع واقعی نداشته است. سوالات و طبیعتاً پاسخها نیز سمت و سوی روابط جنسی خاص داشته اند. از این رو، در گزارش دورکس آمده که یک چهارم افراد در ترکیه تجربه رابطه جنسی در خیابان داشته اند (!) که اساساً چنین ادعایی، مضحک و در تضاد با واقعیتهای کشوری مانند ترکیه است. در مجموع، طراحی این نظرسنجی با هدف افزایش سود شرکت از رهگذر بالا رفتن فروش کاندوم بوده است.
از این سو، سایت World Population Review که یک مجموعه تجاری است، همان گزارش تجاری سال ۲۰۰۵ را به عنوان آمار سال ۲۰۲۴ منتشر کرده و نهایتاً آقای بانکی پور نیز “آمار غلط” مبتنی بر “گزارش غلط” را بر اساس “برداشت غلط” خود به عنوان یک داده واقعی به مردم ارائه کرده و بدتر این که بعد از انتقادات صورت گرفته بر حرف غلط خود با استناد به آمار غلط پیش گفته، پافشاری کرده است.
جالب اینجاست که ایشان گفته است اگر این آمار نادرست است، دولت ترکیه آن را تکذیب کند. این در حالی است که هیچ دولتی، ذره بین به دست نمیگیرد تا ببیند در کدام سایت غیر معتبر درباره کشورش چه گفته اند که آن را تکذیب کند. این مثل آن میماند که یک سایت در خارج از ایران، اتهام ناروا و زنندهای درباره آقای بانکی پور منتشر کند و سایت دیگری در خارج بدان استناد کند و بگوید اگر نادرست بود، آقای بانکی پور تکذیب میکرد و حال آن که ایشان در ایران مشغول کار خودش هست و نیازی نیست هر روز سایتهای جهان را بگردد تا ببیند درباره اش چه میگویند.
اساساً اثبات موضوع نیاز به ادله دارد نه این که کسی ادعایی بکند و بگوید برای رد آن دلیل بیاورید.
جای تاسف فراوان دارد که یک نماینده پارلمان، در دام گزارش تبلیغاتی فروش شرکت انگلیسی کاندوم افتاده و چنین نسبت ناروایی به مردم کشور مسلمان ترکیه داده است که امیدواریم، عذرخواهی و تصحیح کند.