باقلا یکی از گیاهان خوراکی است که همزمان با فرا رسیدن بهار به بازار میآید و در میان ایرانیان یک خوراکی محبوب است. باقلا پلو، کوکوی باقلا، خورش باقلا و... کلی غذای خوشمزه میشود با باقلا درست کرد، همچنین باقلای پخته یکی از تنقلات بسیار خوشمزه و مقوی است که معمولا در روزها و شبهای سرد پاییز و زمستان خورده میشود و طرفداران زیادی دارد. در این روزها که فصل باقالی است و بسیاری از افراد دانههای باقالی را به صورت درسته و با پوست داخل فریزر ذخیره میکنند، این سوال پیش میآید که کدام نوع باقالی را بخریم؟ برای نرم شدن باقالی چه کنیم؟ علت نپختن باقالی و علت سفت شدن باقالی در باقالی پلو چیست؟ اگر شما نیز برایتان این سوالات ایجاد شده، این بخش از نمناک را بخوانید.
علت نپختن باقالی فریزری، کهنه بودن آن است، باقالیهای کهنه که مغز زردرنگ و رنگ پوست تیره دارند، دیرتر پخته میشوند. مغز باقالی خشک نیز باید سبز و رنگ پوست آن روشن باشد تا زودتر بپزد.
همانطور که گفتیم علت نپختن باقالی و علت سفت شدن باقالی در باقالی پلو کهنه بودن آن است، اگر میخواهید باقالی هایتان در باقالی پلو زود پخته شود، هنگام خرید به رنگ و شکل باقلا توجه کنید.
رنگ باقلا باید سبز خوش رنگ باشد و محل دانهها در داخل غلاف، فضای خالی کمی داشته باشد یا به اصطلاح دانه دار باشد. پوست باقلا بهتر است سبز رنگ باشد، به خاطر داشته باشید که باقلا هرچه سبزتر باشد بهتر است.
برای پخت سریع باقالی نکات زیر را رعایت نمایید:
باقالی را قبل از پخت بخیسانید.
اگر میخواهید باقالی زودتر پخته شود، نمک را در دقایق پایانی پخت به آن بیافزایید.
در زمان پختن باقالی کمی جوش شیرین (به اندازه نصف قاشق چایخوری) به آن بیافزایید.
قبل از افزودن باقالی به برنج آن را جداگانه نیم پز کرده و سپس به برنج بیافزایید.
برخی افراد برای راحت پوست کندن باقالی مقداری نمک به آن میافزایند، نمک موجب میشود که باقالی دیر بپزد. قبل از فریز کردن باقالی روش بلانچ کردن را امتحان نمایید. جوش دادن باقلا سبز برای حفظ رنگ سبز باقلاها و جلوگیری از تغییر رنگ سبز باعث میشود که بافت باقلا کمی نرم شده و بعد از آب شدن یخ و بعد از پخت کامل سفت نباشد و طعم و حس تازگی در دهان حس شود.
منبع: نمناک
برای کم کردن زمان پخت باقالی مقداری جوش شیرین به باقالی در حال پخت اضافه کنید.
برای نرم شدن باقالی خشک نیز آن را ۱۲ ساعت قبل از پخت در آب خیس دهید و نمک را در دقایق پایانی پخت به آن بیافزایید و در زمان پختن باقالی کمی جوش شیرین (به اندازه نصف قاشق چایخوری) به آن بیافزایید.