مرحله مقدماتی لیگ ملتهای سال ۲۰۲۴ در گروه مردان از ۱۶ خرداد تا سوم تیرماه سال جاری پیگیری میشود و با معرفی تیمهای صعود کننده به مرحله نهایی به پایان خواهد رسید. در پایان این مرحله رنکینگ فدراسیون جهانی به روز میشود و چهار تیم برتر از این طریق سهمیه المپیک را به دست میآورند.
به این ترتیب لیگ ملتهای ۲۰۲۴ تنهاترین و آخرین راه صعود والیبال ایران به المپیک است، اما فدراسیون والیبال معتقد است باید برای حتی یک درصد شانس باقی مانده هم تلاش کرد.
در حال حاضر تیمهای فرانسه به عنوان میزبان المپیک، لهستان، آمریکا، ژاپن، برزیل، آلمان و کانادا سهمیه مستقیم بازیهای پاریس را به دست آوردهاند که تنها پنج سهمیه باقی میماند. از این تعداد هم یک سهمیه به قاره آفریقا تعلق میگیرد چرا که تمامی قارهها باید در المپیک نماینده داشته باشند. در حال حاضر مصر به دلیل امتیاز بالاتر در رنکینگ جهانی بین سایر تیمهای آفریقایی این سهمیه را دارد. به این ترتیب چهار سهمیه باقی میماند.
برای چهار سهمیه باقی مانده چند تیم شرایط بهتر و شانس بیشتری دارند و میتوانند در لیگ ملتها با برنامهای درست کار را تمام کنند و المپیکی شوند. ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی فاصله امتیازی مطمئنی دارند و صربستان هم چهارمین تیمی است که با توجه به رنکینگ و امتیازش شانس بالاتری برای المپیکی شدن دارد، اما نمیتوان کار را تمام شده فرض کرد.
کوبا، هلند، ترکیه و ایران هم هر چند شانس کمی دارند، اما نمیخواهند دست از تلاش برای المپیکی شدن بردارند و با امید ارائه بهترین نمایش و لغزش رقبا به لیگ ملتها وارد میشوند تا شاید تلاشهایشان به پاریس ختم شود و خود را به بزرگترین رویداد ورزشی جهان برسانند.
در زیر، ردهبندی جهانی و امتیازهای تیمهای مدعی که هنوز سهمیه نگرفتهاند را بررسی میکنیم:
(تنها ۴ تیم برتر از فهرست زیر المپیکی میشوند.)
ایتالیا با ۳۴۲.۴۳ امتیاز، رتبه سوم
آرژانتین با ۳۱۴.۳۵ امتیاز، رتبه ششم
اسلوونی با ۳۰۷.۱۲ امتیاز، رتبه هفتم
صربستان با ۲۵۳.۲۲ امتیاز، رتبه نهم
کوبا با ۲۳۶.۹۶ امتیاز، رتبه یازدهم
هلند با ۲۱۴.۵۸ امتیاز، رتبه سیزدهم
ترکیه با ۲۱۰.۷۳ امتیاز، رتبه چهاردهم
ایران با ۲۰۷.۸۲ امتیاز، رتبه پانزدهم
بر این اساس ایران از نظر امتیازی فاصله زیادی با ایتالیا، آرژانتین و اسلوونی دارد و شاید رقابت اصلی برای المپیکی شدن با صربستان باشد. البته این به معنی این نیست که تنها باید صربستان را ببریم، بلکه باید در حداقل ۹ مسابقه برنده از زمین خارج شویم و امید داشته باشیم که رقبایمان هم عملکرد خوبی از خود نشان ندهند.
نکته مهم دیگر این است که هر بردی نمیتواند امتیاز بالایی را برای ما داشته باشد. طبیعتا برد مقابل تیمهایی که در رنکینگ جایگاه بالاتری دارند، امتیاز بیشتری هم دارد و میتواند رنکینگ ایران را ارتقاء دهد. ایران در هفته اول با تیمهای صربستان (نهم جهان)، ایتالیا (سوم جهان)، کوبا (یازدهم جهان) و آرژانتین (ششم جهان) مسابقه دارد و در صورت برد میتواند امتیازات خوبی به دست بیاورد.
هفته نخست
پنجشنبه، سوم خرداد
ایران – صربستان، ساعت ۳:۳۰
شنبه، پنجم خرداد
ایران – ایتالیا، ساعت صفر بامداد
یکشنبه، ششم خرداد
ایران – کوبا، ساعت ۳:۳۰
دوشنبه، هفتم خرداد
ایران – آرژانتین، ساعت صفر بامداد
هفته دوم
سهشنبه، ۱۵ خرداد
ایران – ژاپن، ساعت ۱۳:۵۰
پنجشنبه، ۱۷ خرداد
ایران – برزیل، ساعت ۶:۳۰
جمعه، ۱۸ خرداد
ایران – بلغارستان، ساعت ۶:۳۰
شنبه، ۱۹ خرداد
ایران – ترکیه، ساعت ۶:۳۰
هفته سوم
چهارشنبه، ۳۰ خرداد
ایران – آمریکا، ساعت ۱۴:۳۰
پنجشنبه، ۳۱ خرداد
ایران – هلند، ساعت ۱۰:۳۰
جمعه، یکم تیر
ایران – فرانسه، ساعت ۶:۳۰
یکشنبه، سوم تیر
ایران - آلمان، ساعت ۶:۳۰
منبع: ایسنا