طرز تهیه مربای توت فرنگی ساده را بلدید؟ یا شما هم از آن دسته از افرادید که همیشه یک خاله، عمه یا زنعمویی دارند که هرسال بهار به آنها یک شیشه مربای توتفرنگی هدیه دهد؟
زیسان: احتمالا شما هم با دیدن توت فرنگیهای قرمز و خوشمزه ناخودآگاه دلتان هوس مربای توت فرنگی میکند. از آن جایی که بچهها نیز معمولاً به پنکیک علاقه دارند، میتوانید به جای شکلاتهای مضر، پنکیکها را با شربت توت فرنگی یا مربای توت فرنگی خانگی و سالم تزئین کنید و این گونه از خواص توت فرنگی برای سلامتی نیز بهره ببرید.
در ادامه طرز تهیه مربای خوشمزه توت فرنگی و رازهای نگهداری طولانی مدت آن را به شما آموزش دادهایم؛ پس با زیسان همراه باشید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
+ پیشنهاد: اگر خواص توت فرنگی را بدانید عاشقش میشوید!
مرحله اول: ابتدا باید توت فرنگیها را با آب سرد به خوبی بشویید سپس کلاهک آنها را جدا کنید و درون آبکش بریزید تا آب اضافی توت فرنگیها خارج شود.
مرحله دوم: یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ۱ لایه توت فرنگی داخل قابلمه بریزید سپس ۱ لایه شکر روی توت فرنگیها بریزید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که توت فرنگی و شکر دستور تمام شوند.
مرحله سوم: درب قابلمه را بگذارید و آن را درون یخچال قرار دهید. حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا توت فرنگیها آب بیندازند.
*نکته: به گزارش زیسان، پس از گذشت ۲۴ ساعت توت فرنگیها آب میاندازند و شکر خیس میشود، اما اگر این اتفاق نیوفتاد یعنی توت فرنگیهایی که انتخاب کردید کم آب هستند و باید حدود نصف لیوان آب ولرم به مواد مربا اضافه کنید.
مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت بالای اجاق گاز قرار دهید. پس گذشت مدتی شکر کاملاً حل میشود و مواد شروع به جوشیدن و تولید کف میکند.
*نکته: حتماً از یک قابلمه مناسب استفاده کنید؛ چون در زمان تولید کف حجم مواد زیاد میشود و اگر قابلمه متناسب نباشد مواد مربا سرریز میشود.
مرحله پنجم: با یک ملاقه تمیز مربا را آرام هم بزنید تا کف تولید شده از بین برود و باعث سرریز شدن مواد مربا نشود.
مرحله ششم: در این مرحله آب لیمو ترش را بگیرید و به مواد مربا اضافه کنید.
*نکته: برای خوشطعمتر شدن مربا میتوانید کمی وانیل به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم: پس از به جوش آمدن مواد مربا ۵ الی ۱۰ دقیقه زمان برای پخت مربای توت فرنگی صبر کنید. پس از گذشت این مدت یک بشقاب تمیز بردارید و حدود ۱ قاشق از آب مربا را درون بشقاب بریزید. حدود ۳۰ الی ۴۰ ثانیه صبر کنید تا خُنک شود سپس با دست امتحان کنید، اگر آب مربا به غلظت دلخواهتان رسیده بود یعنی مربای توت فرنگی خوشمزه شما آماده است. اما اگر آب مربا از انگشتتان سرازیر شد و غلظت کافی را نداشت ۲ الی ۳ دقیقه دیگر به زمان پخت مربا اضافه کنید.
مرحله آخر: پس از این که مربا آماده شد، حدود ۱۲ ساعت صبر کنید تا خوب خُنک شود سپس آن را درون شیشههای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
پیشنهاد: در این روزهای گرم با یک اسموتی توت فرنگی خوشمزه از مهمان پذیرایی کنید!
به گزارش زیسان، یکی از نکات مهم که در ماندگاری مربا تأثیر دارد، غلظت آن است. اگر مربا بیش از حد غلیظ باشد، پس از مدتی سفت شده و شکرک میزند و برعکس اگر مربا رقیق باشد، پس از گذشت مدتی کپک میزند. برای این که بدانید آیا مربای شما غلظت مناسب دارد، کمی از آن را روی انگشتتان بریزید، اگر مربا از روی انگشتتان سرازیر نشد یعنی غلظت مربا مناسب است.
حتماً مربا را درون ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
بهتر است زمان پخت مربا برای هم زدن آن از قاشق چوبی استفاده کنید.
اضافه کردن آب لیمو ترش به مربا را فراموش نکنید؛ چون باعث شکرک نزدن آن میشود.
ظرفی که برای نگهداری مربا استفاده میکنید باید از قبل شسته و تمیز باشد.
از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مربا استفاده نکنید.
وقتی مربا داغ است آن را درون شیشه نریزید، حدود ۱۲ ساعت پس از پخت، وقتی مربا کاملاً خُنک است غلظت آن مشخص میشود. پس ۱۲ ساعت صبر کنید سپس اگر غلظت مربا مناسب بود آن را درون شیشه بریزید.
حالا قبل از اینکه دست به کار شوید تا یک مربای لذیذ توت فرنگی درست کنید، روشهای شستن و ضدعفونیکردن توت فرنگی را یاد بگیرید.
سخن پایانی
همان طور که میدانید مرباهای آماده حاوی مواد نگهدارنده هستند و ممکن است این مواد نگهدارنده برای سلامتی کودکان، مادران باردار یا افراد مسن مضر باشد. شما میتوانید با صرف کمی زمان و حوصله مرباهای خوشمزه و سالم با میوههای فصلی درست کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
*طرز تهیه: زهرا راستین