با نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری به نام جهش تولید با مشارکت مردم، روستاها یکی از نقاطی هستند که میتوانند برای تحقق این شعار بسیار موثر عمل کنند.
یکی از نهادهایی که امسال با استفاده از ظرفیتهای مردمی ساخت و نوسازی واحدهای مسکن روستایی را بیش از گذشته دنبال میکند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.
اگر چه رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی معتقد است دولت در حال حاضر شعار افزایش تولید با استفاده از ظرفیتهای مردمی را در دستور کار خود قرار داده است و در این بخش نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی را اجرایی کرده و با این اقدام گامهای موثری در تولید مسکن برداشته است، اما به نظر میرسد این نهاد دولتی از سالها قبل در مسیر تولید با مشارکت مردمی را نهادینه و گسترش داده است.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از قبل از نامگذاری شعار سال، تولید با مشارکت مردمی را عملی کرده است. چرا که هم مشارکت مردم و هم تولید را در سرلوحه کار خود قرار داده است
غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تحقق شعار امسال چه اقداماتی انجام داده و یا خواهد داد؟ گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از قبل از نامگذاری شعار سال، تولید با مشارکت مردمی را عملی کرده است. چرا که هم مشارکت مردم و هم تولید را در سرلوحه کار خود قرار داده است.
سایر نهادها و ارگانها باید این اقدامات بنیاد مسکن را الگوی خود قرار دهند و از بنیاد مسکن الگو بگیرند
او تاکید کرد: سایر نهادها و ارگانها باید این اقدامات بنیاد مسکن را الگوی خود قرار دهند و از بنیاد مسکن الگو بگیرند. چرا که بنیاد مسکن طی سالهای گذشته همواره با استفاده از ظرفیتهای مردمی و مالکان واحدهای مسکن روستایی اقدام به نوسازی و بازسازی واحدها در حوادث طبیعی با اعطای تسهیلات بانکی کرده بود و در این بخش هم تا به امروز با همین تسهیلات بانکی بیش از پنج میلیون واحد مسکن روستایی را نوسازی کرده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که اینکه اعلام میکنید بنیاد مسکن باید الگویی برای سایر نهادها و ارگانها باشد چه اقداماتی صورت داده شده است؟ ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سالهای گذشته در کنار ساخت و ساز مسکن روستایی و بازسازی مناطق زلزله زده با مشارکت مردمی به پشتیبانی و ارائه خدمات مهندسی و ظرفیتها کرده است.
صالحی در پاسخ به این پرسش که از اواخر سال گذشته افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان تصویب و ابلاغ شد. تاکنون بانکها برای پرداخت تسهیلات همکاری کرده اند؟ گفت: ابتدا باید تاکید کنم که امسال نیز همانند سالهای گذشته برای نوسازی واحدهای مسکن روستایی با استفاده از تسهیلات اقدام به تولید و نوسازی واحدهای مسکونی کرده ایم. اما به هر حال خوشبختانه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در اواخر سال گذشته تصویب و به بانکها ابلاغ شد که انصافا همکاری خوبی در این خصوص صورت گرفت.
وی ادامه داد: در حال حاضر سقف تسهیلات مسکن روستایی ۳۵۰ میلیون تومان است و بنیاد مسکن به خوبی نشان داده است که اولویت خود را همواره بر مسکن محرومین قرار داده است.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی علاوه بر مسکن محرومین، پروژههای خوبی نیز در نهضت ملی مسکن آغاز کرده است و یکی از دستگاههای دولتی است که بیشترین نقش را در اجرای سیاستهای دولت برای ساخت مسکن دارد.
در دولت سیزدهم بالغ بر ۷۵۰ هزار واحد مسکونی آغاز شده است که ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است. حدود ۴۹۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و ۴۹۰ هزار واحد مسکونی نیز در دست ساخت دارد
صالحی گفت: در دولت سیزدهم بالغ بر ۷۵۰ هزار واحد مسکونی آغاز شده است که ۲۶۰ هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است. حدود ۴۹۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و ۴۹۰ هزار واحد مسکونی نیز در دست ساخت دارد.
از اول دی ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی آغاز و در این مدت حدود ۳ ماه بیش از ۲۶۰ هزار نفر به بانکها معرفی شده اند
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: تسهیلات مسکن روستایی از بهمن ماه سال گذشته بعد از تضامین بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ و آغاز شد. اما از اول دی ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی آغاز و در این مدت حدود ۳ ماه بیش از ۲۶۰ هزار نفر به بانکها معرفی شده اند.
وی افزود: از این تعداد معرفی شده نیز حدود ۱۱۰ هزار نفر عقد قرارداد کرده اند و به نظر میرسد تا خرداد ماه امسال معرفی به بانکهای عامل برای پرداخت سهمیه سال ۱۴۰۲ به پایان برسد.
مهاجرت به روستاها میتواند یک مزیت و یک ظرفیت باشد. به هر حال مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است
صالحی در پاسخ به این پرسش که به نظر میرسد تولید مسکن در روستاها به نوعی با مهاجرت معکوس به روستاها رونق گرفته است؟ تاکید کرد: مهاجرت به روستاها میتواند یک مزیت و یک ظرفیت باشد. به هر حال مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: به هر حال مهاجرت معکوس به روستاها و رونق ساخت و ساز را باید به فال نیک گرفت. آنچه که مشخص است این است که به دنبال کاهش قیمت و سرعت ساخت و ساز با استفاده از فن آوری روز دنیا هستیم. همانطور که اعلام کردم بنیاد مسکن طی ۴۵ سال گذشته پنج میلیون واحد مسکونی برای مردم ساخته و تحویل داده شده است و باید این مسیر را به ورود فن آوریهای روز دنیا بیشتر و سهلتر کرد.
بنیاد مسکن از ۴ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی مسکن بالغ بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی را به اجرا درآورده و تحویل متقاضیان خواهد داد
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: بنیاد مسکن از ۴ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی مسکن بالغ بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی را به اجرا درآورده و تحویل متقاضیان خواهد داد.
منبع: بازار