شب گذشته سپاه پاسداران در اقدامی تلافی جویانه چندین نقطه از خاک اسرائیل را با پهپاد و انواع موشکها هدف قرار داد فارغ از بحث سیاسی و حاشیههای آن شرایط اقتصادی اسرائیل پس از حمله به کنسولگری ایران بسیار شکننده شده است.
گردشگری و توریسم سهم زیادی از درآمدهای اقتصادی اسرائیل دارد. بنا بر اعلام بانک مرکزی این کشور سال گذشته نزدیک به ۷ میلیارد دلاراز این محل درآمد داشته است. پس از حمله به غزه ورود توریست ۸۰ درصد کاهش داشته است و از زمان حمله به کنسولگری ایران این عدد به صفر رسیده است.
بندر ایلات مهمترین مرکز واردات و صادرات اسرائیل است که تحت تاثیر حملات حوثیهای یمن به حالت نیمه تعطیل درآمده است با توجه به خودداری شرکتهای بیمه از دادن خدمات به کشتیهایی که از تنگه باب المندب تردد میکنند و هزینه چند برابری دور زدن این تنگه دولت اسرائیل تصمیم گرفته که این افزایش هزینه را فقط برای کشتیهایی که حامل مایحتاج اساسی هستند متقبل شود از طرفی صادرات اقلام کشاورزی و گل تقریبا متوقف شده است و این محصولات در حال خراب شدن هستند، نکته حائز اهمیت این است که پس از حمله به کنسولگری هیچ کشتی کانتینری یخچال دار وارد بندر ایلات نشده است و عملا در این مدت صادرات دریایی اقلام کشاورزی اسرائیل به صفر رسیده است.
شب گذشته سپاه پاسداران در چند موج پهپاد و موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد؛ این درحالیست که شبکه الجزیره اعلام کرد علاوه بر سامانههای رهگیری اسرائیل دو ناو آمریکا و ناو هواپیما بر شار دوگل فرانسه و نیروی هوایی انگلیس و اردن نیز برای مقابله با پهبادها و موشکهای ایران یاری رساندند.
مهمترین سامانه رهگیری اسرائیل فلاخن داود است که هر موشک آن ۱ میلیون دلار ارزش دارد. هر یک از موشکهای سامانه گنبد آهنین ۷۵ هزار دلار هزینه دارد؛ ضمن آنکه هزینه فعالیت هر روز این سامانه ۵ میلیون دلار است.
دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل ساعاتی پیش ادعا کرد که شب گذشته ایران ۱۷۰ پهپاد، بیش از ۳۰ موشک کروز و بیش از ۱۲۰ موشک بالستیک را به سمت اسرائیل پرتاب کرده است که ۹۹ درصد آنها نابود شده اند. بر فرض صحت ادعای این نظامی اسرائیل هزینه رهگیری ۱۵۰ موشک با فلاخن داود ۱۵۰ میلیون دلار و هزینه رهیگیر ۱۷۰ پهباد ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار شده است.
این درحالیست که هزینه هر پهپاد ایرانی ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار است و گرانترین موشک ایران یعنی هایپر سونیک فتاح ۲۰۰ هزار دلار است.
از سوی دیگر خبرنگار نظامی نویس سایت ماکور ریشون اعلام کرد هزینه رهگیری و مقابله با حمله ایران یک میلیارد دلار شده است. این سایت اشارهای به هزینههای آمریکا، فرانسه و انگلیس نکرده است.
همچنین روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از ژنرال رام امیناخ، مشاور مالی سابق رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، گزارش کرد هزینه دفاع شب گذشته، بین چهار تا پنج میلیارد شِکِل (۱.۰۸ تا ۱.۳۵ میلیارد دلار) برآورد شده است.
وی گفت: من فقط درباره رهگیری موشکها و پهپادهایی که ایرانیها پرتاب کردند، صحبت میکنم و نه صدمات دیگری که این بار، اندک بودند.
امیناخ اظهار کرد: یک موشک «آرو» که برای رهگیری موشک بالستیک ایرانی استفاده میشود، ۳.۵ میلیون دلار قیمت دارد، در حالی که هزینه یک موشک «عصای جادویی» بعلاوه انواع هواپیماهایی که در رهگیری پهپادهای ایرانی استفاده شدند، یک میلیون دلار است.
در نهایت رژیم صیونیستی در این ۱۳ روز یعنی از زمان حمله به کنسولگری ایران در دمشق تا شب گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه عملیاتی داشته است این در حالیست که هزینههای اصطلاحا مجهول مانند پایین آمدن رتبه در جذب سرمایه گذاری خارجی، افزایش هزینههای بیمه و تعطیلی اجباری مراکز تجاری و اقتصادی بسیار بیشتر از این عدد است این درحالیست که دولت اسرائیل به شدت با کسری بودجه روبرو است.
منبع: برنا