زیسان: اگر به استان هرمزگان سفر کنید، قطعاً نام این غذا را در لیست بهترین غذاهای یک رستوران یا اقامتگاه بومگردی خواهید دید. گوبولی یا گُبولی مرغ یکی از غذاهای خوش طعم و مجلسی استان هرمزگان به ویژه بندرلنگه است. میتوان گفت گوبولی یک نوع پلوی پُر ادویه است که ریشه هندی دارد.
به گزارش زیسان، همین اول کار باید بگوییم که این پُلوی خوش طعم را به غیر از مرغ با گوشت یا میگو هم میتوان طبخ کرد و دستور پخت آن تفاوتی ندارد. اگر فرصت سفر کردن به استان هرمزگان را ندارید؛ پیشنهاد میکنیم با طبخ گوبولی مرغ، حال و هوای جنوب را به خانهتان بیاورید.
پیش از هر چیز اگر به غذاهای جنوبی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم قلیه ماهی به شیوه مردم بندرعباس را هم بخوانید.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
ادویه گوبولی شامل: ۱ تکه چوب دارچین، ۳ عدد برگ بو، نمک، زردچوبه، پودر دارچین، ادویه کاری، زیره فلفل قرمز و فلفل سیاه میشود.
مرحله اول: نخود را بشویید و از شب قبل خیس کنید.
مرحله دوم: مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز، برگ بو، کمی نمک و زردچوبه و زیره آبپز کنید. در این مرحله باید نخود را نیز با مقداری آب بپزید.
مرحله سوم: به گزارش زیسان، در این مرحله باید پلوی گوبولی را آماده کنید. برای این کار ۱ عدد پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید سپس برنج را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. برنج و پیاز را درون قابلمه مناسب بریزید و آبی که با آن مرغ را آبپز کرده بودید روی برنج بریزید و برنج را به صورت کَتهای دم دهید.
مرحله چهارم: مرغی که آبپز کرده بودید، سرخ کنید.
مرحله پنجم: ۱ عدد پیاز باقی مانده دستور را خُرد و سرخ کنید.
مرحله ششم: نخود پخته شده را به پیاز داغ اضافه کنید سپس ادویههای دستور را به مخلوط نخود و پیاز اضافه کنید سپس مقداری رب گوجه فرنگی درون تابه بریزید و با مواد تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
مرحله هفتم: سیب زمینیهای دستور را خلالی خُرد کنید و به همراه کمی روغن سرخ کنید.
مرحله هشتم: به مقدار دلخواه کشمش بشویید و پس از سرخ کردن سیب زمینی، آنها را در روغن باقی مانده از سیب زمینی سرخ کنید.
مرحله نهم: برنج پخته شده را درون ظرف سرو بکشید.
مرحله دهم: مرغ سرخ شده را روی برنج بگذارید.
مرحله آخر: برنج را با حَشو (مخلوط نخود و پیاز داغ و ادویه)، سیب زمینی سرخ شده و کشمش سرخ شده تزئین کنید و نوش جان کنید!
پیشنهاد: طرز تهیه بریانی، غذای خوشمزه پاکستانی!
از آنجاکه این غذا با مرغ یا میگو یا گوشت قرمز تهیه میشود؛ در هنگام خرید به تازگی مرغ، میگو یا گوشت قرمز دقت کنید.
برای طبخ این غذا ترجیحاً از پیاز زرد استفاده کنید.
برای گرفتن نفخ، حتماً نخود را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید.
سخن پایانی
پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه جنوبی را تهیه کنید و با ترشی لیته یا سالاد نوش جان کنید.
*طرز پخت: زهرا راستین