به گزارش health shots، آیا دائماً گوش خود را میخارید؟ این احساس میتواند ناراحتکننده باشد و شما را وادار به استفاده از گوشپاککن برای خلاص شدن از شر آن کند. با این حال، مهم نیست که علت خارش گوش شما چیست، برای تمیز کردن جرم گوش، وارد کردن هر شی به داخل گوش ایده خوبی نیست.
در واقع، این عادت میتواند خطرناک باشد، و به طور بالقوه میتواند جرم گوش را عمیقتر کند و منجر به عوارض بیشتر شود. در عوض، درک علل خارش مداوم بسیار مهم است. خارش مداوم در گوش میتواند ناشی از آلرژی، بیماریهای پوستی یا حتی تجمع بیش از حد جرم گوش باشد. در ادامه ۷ دلیل خارش مداوم گوش را بشناسید.
هنگامی که گوشهای خود را به طور مکرر یا شدید تمیز میکنید، ممکن است ناخواسته لایه محافظ جرم گوش را از بین ببرید. موم گوش ضد آب است و به محافظت از گوش شما کمک میکند، زیرا دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است که به جلوگیری از عفونت کمک میکند. برداشتن مکرر جرم گوش ممکن است لایه محافظ را از بین ببرد و خطر تولید بیش از حد جرم گوش را افزایش دهد تا محافظت از دست رفته که میتواند منجر به خارش شود را جبران کند.
گوش برای کمک به تمیز نگه داشتن و محافظت از آن در برابر عفونت، جرم گوش تولید میکند. اما وقتی از یک گوشپاککن پنبه ای، انگشتان، پارچه پیچ خورده یا سنجاق قفلی برای تمیز کردن گوش خود استفاده میکنید، در واقع میتواند جرم گوش را بیشتر به عقب براند و باعث انسداد شود. این میتواند باعث ناراحتی، درد، اختلال در شنوایی و احساس پری گوش شود که میتواند ناراحت کننده باشد.
خشکی مجرای گوش میتواند منجر به ناراحتی شود و نیاز به تمیز کردن مکرر گوش را افزایش میدهد. عوامل مختلفی مانند سطح رطوبت پایین، قرار گرفتن بیش از حد در معرض آب در حین شنا یا حمام کردن، یا برخی بیماریهای پزشکی مانند سندرم شوگرن، میتواند منجر به خشکی گوش شود. اگر باعث ناراحتی زیادی میشود، به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
واکنشهای آلرژیک به موادی مانند برخی فلزات (گوشواره) و محصولات مو مانند شامپو و اسپری مو میتواند باعث خارش، قرمزی و التهاب در گوش شود. برای خلاص شدن از خارش، اگر گوش خود را با استفاده از گوشپاککن پنبهای تمیز کنید، ممکن است آسیب بیشتری ایجاد کند، عملکرد سد طبیعی پوست را مختل کرده و واکنشهای آلرژیک را تشدید کند.
عفونت گوش، چه باکتری یا قارچی، میتواند باعث تحریک، خارش و ترشح در مجرای گوش شود. اگر احساس کردید درد دارید و ترشح از گوشتان خارج میشود، باید فوراً با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این علائم حتی میتواند به شنوایی شما آسیب برساند. همچنین اگر از سمعک یا هدفون استفاده میکنید، مطمئن شوید که آنها را به طور منظم تمیز کنید.
بیماریهای مزمن پوستی مانند اگزما و پسوریازیس میتوانند بر لایه محافظ پوست تأثیر بگذارند و باعث خارش، پوسته پوسته شدن و التهاب شوند. در حالی که ممکن است خارش ساده را با قطره گوش درمان کنید، اما اگر علائم ناشی از هر گونه بیماری پوستی باشد، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.
آلرژیهای غذایی میتواند باعث خارش و قرمزی هنگام خوردن غذاهایی مانند سیب، خربزه، موز، گیلاس، کیوی، تخمه آفتابگردان، فندق و بادام شود.
برای کاهش خارش مداوم گوش، این ۵ نکته را در نظر داشته باشید:
از قرار دادن اشیا در مجرای گوش خودداری کنید، زیرا این کار میتواند باعث تشدید تحریک یا آسیب شود.
سعی کنید گوش خارجی را فقط با یک پارچه مرطوب به آرامی تمیز کنید.
قطره گوش بدون نسخه حاوی موادی مانند پراکسید هیدروژن یا روغن زیتون ممکن است به نرم شدن جرم گوش و تسکین سوزش کمک کند.
از خاراندن گوش خودداری کنید، زیرا میتواند منجر به تحریک یا عفونت بیشتر شود.
اگر خارش ادامه پیدا کرد یا با علائم دیگری مانند درد یا ترشح همراه بود، با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت کنید.
اگر علائم شما بدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید تا علت اصلی خارش را مشخص کند!
منبع: همشهری آنلاین