چرا 20 اسفند روز جهانی لباس کردی است؟ +تصاویر

چرا 20 اسفند روز جهانی لباس کردی است؟ +تصاویر
۲۰ اسفند روز جهانی لباس کُردی است. استاندار درخواست داده این روز ثبت شود.
کد خبر: ۱۰۹۷۲
|
۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵

زی‌سان: بیستم اسفند در یونسکو به عنوان روزجهانی لباس کردی به ثبت رسیده است، لباسی که پیشینه‌ی به درازای زندگی کرد‌ها در ایران زمین دارد. 

۱۰ مارس مصادف با بیست اسفند هر سال روز لباس کردی است که در آن دانش آموزان و دانشجویان و کارمندان هنگام رفتن به مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات لباس کردی به تن می‌کنند.

زنی با لباس کردی

در اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق و شهر قامشلی در سوریه مراسم جشنی به همین مناسبت برگزار شد.

به‌دلیل کوهستانی بودن مناطق کردنشین، لباس‌های محلی کردی اغلب گشاد هستند تا تردد در میان کوه‌ها و مسیر‌های دشوار با آنها ساده باشد. اجزای اصلی لباس محلی کردی شامل تن‌پوش، سرپوش و پای‌افزار می‌شود. رنگ و طرح و مدل هرکدام از این اجزا به تناسب آب و هوا و موقعیت استفاده از آن در کار یا مراسم و جشن‌ها، تفاوت می‌کند.

زنی در لباس کردی

استاندار کردستان نیز با تبریک ۲۰ اسفندماه به عنوان روز جهانی لباس کردی گفت: باید تلاش کنیم که این نماد و اصالت کُرد روز به روز پررنگ‌تر شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اسماعیل زارعی‌کوشا ظهر امروز با حضور در نشست خبری اتاق اصناف با اصحاب رسانه که در مرکز استان کردستان برگزار شد، با بیان اینکه ایران رنگین کمانی از اقوام و مذاهب مختلف است، اظهار داشت: کُرد‌ها یکی از قدیمی‌ترین و ایرانی‌ترین قوم‌ها هستند، مزیتی که به آن افتخار کرده این است که نماد‌های اصالت کردی، در موسیقی، لباس، فرهنگ و زبان متجلی و بیشتر از اقوام دیگر قوت دارد.

وی گفت: آنچنان که لباس محلی در میان اقشار مختلف قوم کُرد جایگاه داشته و بر تن می‌کنند، شاید میان اقوام دیگر نداشته باشد به طوری‌که اقوام دیگر شاید تنها در مراسمات خاص لباس محلی‌شان را بپوشند.

استاندار کردستان با تبریک ۲۰ اسفندماه که به عنوان روز جهانی لباس کردی نام‌گذاری شده است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم که این نماد و اصالت روز به روز پررنگ‌تر شود کما اینکه نام‌گذاری این روز جدا از افتخار، فرصتی برای جذب گردشگر و اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری و معرفی بیشتر قوم کُرد و استان به تمام مردم دنیا است.

زنی در لباس کردی

وی افزود: امیدواریم سال آینده با معرفی بهتر بتوانیم گردشگر بیشتری جذب کنیم.

زارعی‌کوشا بیان کرد: باید از تمام ظرفیت‌های فرهنگی که می‌تواند به توسعه و اعتلای اقتصادی استان و رفع گره‌های معیشتی مردم کمک کند، استفاده کند.

استاندار کردستان با اذعان به اینکه درآمد سرانه خانوار کردستانی‌ها با میانگین کشوری فاصله دارد و باید از تمام ظرفیت‌ها برای ارتقای این بخش استفاده کنیم، اظهار کرد: امیدواریم کردستان به قطب، مرکز و پایتخت توجه به اصالت و داشته‌های فرهنگی و قومی شود.

مردم کُرد دارای تاریخ پر از افتخارات زیادی است

فرماندار شهرستان سنندج نیز با حضور در این نشست ضمن قدردانی از توجه استاندار به مباحث فرهنگی استان، خاطرنشان کرد: تاریخ هر کشور و ملتی نشانه هویت آن ملت است و مردم کُرد نیز دارای تاریخ پر از افتخارات زیادی است. برای پیشرفت آینده کشور نیازمند هویت قوی هستیم و آن هم زمانی تحقق می‌یابد که حافظ میراث گذشتگان و معرفی به آیندگان باشیم.

مردی با لباس کردی

حسن عسکری تأکید کرد: امیدواریم ۲۰ اسفندماه به عنوان روز جهانی لباس کردی در تقویم ملی ثبت شود تا فرزندان و آیندگانمان به هویت خود افتخار کنند چراکه کُرد‌ها قدیمی‌ترین قوم بوده و با افتخار خود را ایرانی معرفی می‌کند و همین باعث وحدت و انسجام بیشتر می‌شود.

روز گذشته همزمان با ۲۰ اسفندماه کارمندان ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان با لباس کُردی سرکار حضور یافتند.

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: